tiistai 31. maaliskuuta 2015

Kingsman - The Secret Service - Salainen Palvelu

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/

Agentti-leffat ovat olleet aina lähellä sydäntäni, kiitos isäni ja James Bond-elokuvien.  Kun kuulin Kingsman-elokuvasta ja kuka esittää pääosaa, niin elokuva meni ehdottomasti katsottavien leffojen-listalle. Colin Firth ja agenttileffa samassa paketissa OMG! :D  Eikä elokuva tuottanut pettymystä. :D

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/

Harry Hart (Colin Firth) johtaa pelastusoperaatiota, jonka lopputuloksena lahjakas agentti kuolee.  Agentti Hart menee kertomaan tapahtuneesta agentin perheelle ja luovuttaa heille ansiomitalin, jonka takana on numero, johon he voivat soittaa jos tarvitsevat apua. Äiti ei hyväksy mitalia, mutta Hart antaa mitalin pienelle Eggsylle ja vannottaa pojan pitämään mitalin tallessa.


Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/

Kuluu vuosia, ja Eggsy Unwin (Taron Egerton) kasvoi rajoja rikkova nuori, joka puolustaa äitiään ja pikkusiskoaan juopolta isäpuolelta ja tämän jengiltään. Eräänä päivänä Eggsy pidätetään, ja näyttää siltä että nyt häkki heilahtaa ja pitkäksi aikaa. Eggsy muistaa isänsä mitalin ja päättää soittaa numeroon. Hän pääsee ongelmitta putkasta ja häntä vastassa on silmälasipäinen mies, jolla on päällään räätälöity puku ja kädessään sateenvarjo. Uudet tuttavat menevät juomaan oluet paikalliseen, mutta heidät keskeytetään isäpuolen jengin taholta. Tätä seuraa ehkä hienostunein tappelukohtaus ikinä.

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/
Hartin tehtävänä on valita suojattinsa agenttikoulutukseen, jossa etsitään seuraajaa oudoissa olosuhteissa kuolleelle Agentti Lancelotille (Jack Davenport).  Samaan aikaan Valentine (Samuel L. Jackson) aloittaa terroristisuunnitelmansa maailman populaation vähentämiseksi yhdessä apurinsa Gazellen (Sofia Boutella) kanssa.

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/

Eggsy pääsee koulutuksen tukikohtaan Kingsmanin räätäliputiikin kautta, jossa hän kohtaa kouluttaja Merlinin (Mark Strong). Edessä on koulutus, jossa testataan kokelaita mitä hankalimmilla tehtävillä. Agentti Arthur (Michael Caine) ei ole vakuuttunut Hartin valinnasta ja yrittää saada Eggsyn perääntymään.

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/

Pääseekö Eggsy koulutuksen läpi? Miksi Valentine jakaa maailmalle ilmaisia SIM-kortteja? Mitä erikoista Gazellessa on? Kuka Kingsmanin agenteista pettää kollegansa? Pystyykö Eggsy pelastamaan siskonsa hengen?

---

Colin Firth on täydellisin valinta herrasmies vakoojaksi. PISTE. EI LISÄTTÄVÄÄ, tosin ehkä sen verran, ihmettelen ääneen, miksi hän ei ole aikaisemmin tehnyt tällaisia rooleja. ;) Puku tekee miehen, vaikka tässä tapauksessa mies tekeekin puvun. ;)

Taron Egerton on aloitteleva näyttelijä, mutta hän tuo loistavan tasapainon nykyajan ja Colinin välille. Hänessä on asennetta ja aksenttia, joka hymyn huulille. Puku teki tästäkin miehestä MIEHEN!

Samuel L. Jakson, mitä hänestä voisi sanoa. Pahisten pahis on taas hommissa. Hänellä tosin käy aina niin, että hän on pahis vaikka näyttää hyvikseltä tai toisinpäin. Ikinä ei voi olla varma.

Jack Davenport oli ihana yllätys elokuvan alussa ja hän sopi agentiksi kuin nenä päähän. Häntä olisin halunnut katsoa todellakin pidempää tässä roolissa. Onneksi Maija jakoi tämän ihastuksen kanssani ;)

Sofia Boutella, mitä hänestä voisi sanoa? JUMALAINEN NAISPAHIS, siis voi elämä! NE jalat olivat niin hienot ja loistavat, että oikeasti luulin niiden olevan aitoja! Hän ansaitsee täyden kympin ja papukaijamerkin ja kaikki bonukset päälle, loistava suoritus Sofia! Täytyy vähän googletella Behind the Scenes- videoita siitä, miten jalat on tehty kohtauksissa!

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/

Elokuvassa huomasi tosiaan, että puku tekee miehen mutta sateenvarjo tekee agentin! :D  James Bondeja seuranneena kaikista jännittävintä oli seurata elokuvasta toiseen, mitä hienoja Gadgetteja Q oli taas keksinyt. Sateenvarjo sai nyt totaalisesti uuden merkityksen ja sitä kantaa ylpeydellä :D

Juoni oli ihana sekoitus uusia ja vanhoja agenttileffoja, jolloin juoni on täynnä yllätyksiä loppuun saakka. Agenttikoulutuksessa oli hienoja yksityiskohtia ja sain pidätellä välillä hengitys ja välillä nauraa huvittuneena pienille Bond-vitseille.  Nykyteknologialla saatiin jälleen kerran näyttävyyttä elokuvaan ja välillä miettii, että miksi tuollaisia laitteita ei jo ole markkinoilla?

Kingsman- räätäliputiikki toi jotain vanhan glamour tuulahduksen agenttimaailmaan ja se huokui Lontoota, englantilaista charmia ja herrasmiehiä, NAM! Toinen asia, joka jäi mieleen elokuvasta, oli Hartin työhuone. Seinät olivat täynnä iltapäivälehtien etusivuja, mutta ne edustivat hänelle tapahtumia, joissa hän oli mukana. Iltapäivälehdet olivat salanneet paljon tärkeitä tapahtumia turhien otsikoiden taakse, jotta kansa ei olisi osannut huolestua asioista.


Ennen kaikkea elokuva sai toivomaan, että tätä tarinaa jatkettaisiin vielä jotenkin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti