tiistai 14. maaliskuuta 2017

Lion

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/

Maailmassa on miljoonia lapsia, jotka ansaitsevat paremman elämän orpouden ja kurjuuden keskeltä. Pieni osa heistä pääsee uuteen perheeseen ja toivottavasti onnellisempaan tulevaisuuteen, mutta mitä jos lapsi revitään juurilta väkisin ikävien yhteen sattumusten seurauksena….

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/

Nuori Saroo (Sunny Pawar) odottaa veljeänsä Guddua (Abhishek Bharate) uuteen seikkailuun. Tällä kertaa edessä on varastaa hiiliä myyjille, jotta perhe saa taas juotua muutaman kupillisen maitoa. Pojat saavat maitopussit ja he suuntaavat kotiin äidin ja pikkusiskon luokse. Äiti tekee töitä kivenkerääjänä ja isoveli yövuoroja pellolla, joten Saroon tehtäväksi jää pikkusiskosta huolehtiminen. Saroo haluaa kuitenkin nyt veljen mukaan pellolle. Veli tekee valinnan, joka muuttaa koko perheen elämän.

Saroo päätyy monien vaiheiden jälkeen pahamaineiseen orpokotiin. Kukaan ei ole tähän mennessä ymmärtänyt Saroota, koska pieni poika puhuu erilaista murretta eikä osaa kuin sanoa kotipaikkansa nimen. Nyt hänet on löytänyt adoptiotoimiston nainen, joka tunnisti pojan kuvan lehdestä. Pojan perhettä on yritetty etsiä 150 miljoonan lukijan kautta, mutta kukaan ei ole vastannut ilmoitukseen. Saroo on saanut uuden perheen Australiasta ja poika aloitta englanninkielen opiskelun pienen askelin ennen muuttoa.  Lento kohti Australiaa on edessä ja Intia jää taakse.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/

Lentokentällä ovat Saroota vastassa John ja Sue Brierley (David Wenham ja Nicole Kidman), jotka ottavat pienen lapsen vastaan mitä lämpimimmin koala-pehmolelun kanssa. Alkaa uuden elämän opettelu uudessa perheessä ja kodissa. Kaikki on erilaista, mihin Saroo on tottunut. Vuoden kuluttua Saroo saa adoptioveljen Mantoshin, jonka kanssa elämä on huomattavasti haasteellisempaa kuin Saroon.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/

Kuluu useita vuosia ja Saroo (Dev Patel) opiskelee yliopistossa yhdessä tyttöystävänsä Lucyn (Rooney Mara) kanssa. Saroo on tyytyväinen elämäänsä, mutta silti hänestä tuntuu että jokin osa puuttuu hänen elämästään. Mies alkaa käydä läpi Intian karttoja ja junaratoja, jotta hän pääsisi käsiksi menneisyyttään.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/

Löytääkö Saroo menneisyytensä? Miksi hän joutui junaan pienenä? Löytääkö hän vastauksia vai ainoastaan kysymyksiä? Kuinka monta haamua hän joutuu kohtaamaan ennen määränpäätään? Löytääkö Saroo kotiin? Onko kotona vastassa vain surua?

- - -

En ole itkenyt koskaan näin paljon elokuvateatterissa, kun tämä elokuva loppui. Lopputekstien kohdalla kyyneleet vuotivat edelleen ja kun tapasin ystäväni elokuvan jälkeen, en pystynyt kertomaan tuntemuksista ilman äänen värisemistä tai kyyneleitä.

Tämä kertoo varmasti siitä, että elokuva teki minuun vaikutuksen, suuremman kuin ehkä osaan kertoakaan. En halua paljastaa, miten elokuva päättyy mutta kyyneleiltä et pysty välttymään.
Elokuva on ennen kaikkea tarina urheasta, pienestä pojasta, jonka nimi on ennen kaikkea enne ❤



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti