maanantai 8. maaliskuuta 2010

Oscar- gaalan jälkitunnelmia

Oscarit on jaettu, ja osa sai mielestäni hyvän kodin. Avatar ei yltänyt sen arvioituun menestykseen, mutta kumman mielipide on tärkein: akatemian vai ihmisten? Onko tärkeämpää saada mahdollisimman monta palkintoja vai mahdollisimman monta katsojaa? Minusta palkinnot eivät välttämättä kerro sitä, ovatko ihmiset löytäneet elokuvan ja sen sanoman.


Avatar on maailman kallein elokuva, mutta myös tuottoisin elokuva sitten Titanicin. Avatar on hieno elokuva, jossa ihminen löytää oman paikkansa ja on valmis taistelemaan sen puolesta. Suosittelen lämpimästi.

Oscar- gaalan Punaisella matolla ei nähty montakaan kuuluisuutta. Poissaolollaan kummastusta herättivät Nicole Kidman, Anne Hathaway, Katie Holmes, Angelina Jolie ja monet muut elokuva-alan kerma. Oliko tämä mielenosoitus laman ruokinnalle? Mene ja tiedä. 

George Clooney vei monien sydämet ennen punaista mattoa, kun hän käveli faniensa luokse. George on ollut hieno esimerkki maailmanluokan tähdestä, joka haluaa auttaa hädässä olevia. Hän halusi pitää ja pitikin hyväntekeväisyys konsertin Haitin hyväksi reilu kuukausi sitten. Ihmettelin kuitenkin miksi hän oli niin vakava itse Oscar- gaalassa vaikka hymyili iloisesti faneille, valokuvaajille ja toimittajille punaisella matolla. Ehkä hän keskittyi... toivottavasti ei tullut paremman puoliskon kanssa riitaa...

Pukukirjo oli tänä vuonna ehkä Avatarin ansiosta sinistä. Myös jalometallit ja punertavat sävyt olivat suosittuja. Ehdottomasti kauneimpia pukuja oli Carey Mulliganin puku (kuten Maijan kanssa asiasta puhuimmekin ohjelman aikana). Musta, olkaimeton puku, jossa oli yksityiskohtina nukkekodista pöllityt haarukat, veitset ja sakset. Hauska ja toimiva idea ;)

 

Muita hienoja pukuja olivat Miley Cyrusin kultainen prinsessa puku, Amanda Seyfriedin hopeinen iltapuku, Kristen Stewartin musta merenneito puku ja Queen Latifahn vaaleanpunainen hopeisilla yksityiskohdilla koristeltu iltapuku. Precious- elokuvan molemmat naisehdokkaat Mo'Nique ja Gaboure Sidibie luottivat siniseen väriin. Gaboure Sidibie oli illan uhkeimpia naisia, mutta sellaisen itseluottamuksen omaavaa naista voi vain ihailla. Tästä naisesta kuulemme vielä... Remember Gaboure Sidibie. 

Kate Winsletin ja Oscarin voittaneen Sandra Bullockin puvut olivat hieman pettymys. Kate ajatteli varmaan, että hän on voittaja, nyt voin ottaa rennosti. Ja Sandra ajatteli vaatimattomuuden kaunistavan. SJP:n puvun nähdessä joutuu miettimään, onko SPJ katsonut peiliin ennen limusiiniin sukellusta.
Onneksi jokaisella on mielipiteen vapaus, ja hyvä niin. Maijan kanssa vaihdoimme mielipiteitä Avatarin hyvistä ja huonoista puolista tekstiviesteillä aamun aikana. Tulimme kuitenkin siihen johtopäätökseen, että mielipide asioista ei vain voi kiistellä. Toisaalta meidän luokan Supa sanoisi: Mistäs sitten voi?

Huomasitteko maailman komeimman Phantomin punaisella matolla: GERARD BUTLER! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti