sunnuntai 28. helmikuuta 2016

The Revenant


Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/

Miten paljon kosto voi ruokkia elämän voimaa ihmisessä? Silloin ihminen voi mennä vaikka läpi harmaan kiven saavuttaakseen oikeutetun koston rakkaimpiensa puolesta. Kosto on sana joka edustaa surua, kaipausta, tyydytystä mutta ennen kaikkea oikeudenmukaisuutta. Tätä edustaa myös elokuva The Revenant.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/

Kapteeni Adrew Henryn (Domhnall Gleeson) joukot ovat olleet pitkään hankkimassa turkiksia elannoksi erämaan armoilla. Heidät on pitänyt hengissä ja oikeassa kurssissa erämaaopas Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) intiaanipoikansa kanssa. Villieläinten lisäksi vaarallisen vireen matkaan tuovat paikallisen intiaanikansat, jotka eivät säästä yhtään henkeä omilla maillaan. Joukot joutuvat intiaanien hyökkäyksen kohteeksi ja saaliiksi jää valtaosa turkiksista ja miehistä. Joukkojen rippeet pakenevat intiaaneja pienellä laivaveneellä, mutta heidän on tehtävä pian päätös siitä, miten matkaa jatketaan.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/

Kapteenin joukkoineen piilottavat nahkat ja jatkavat matkaa määränpäähänsä Fort Lookoutille, jotta he pystyvät hankkimaan tarvittavat hevoset ja tarvikkeet nahkojen noutoon. John Fitzgerald (Tom Hardy) ei ole mielissään Glassin ja tämän pojan Hawkin (Forrest Goodluck) ajatuksista jatkaa matkaa ja laittaa kapuloita rattaisiin minkä ehtii. Ryhmä ei pysty pysähtymään kovin pitkäksi aikaa, sillä intiaanit ovat heidän perässään. Intiaanit etsivät kiihkeästi päällikön tytärtä, jotka valkoiset ovat siepanneet. Intiaanit eivät vain tiedä, että sieppaajat eivät ole amerikkalaisia vaan ranskalaisia, joiden kanssa intiaanit tekevät turkiskauppoja amerikkalaisten turkiksilla.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/

Kohtalo puuttuu peliin, kun eräänä varhaisena aamuna tarkkailu kävelyllä Glass kohtaa harmaakarhun. Glass raadellaan moneen kertaan ja on selvää, ettei mies tule selviämään pitkään. Kapteeni ei halua jättää opastaan metsään vaan päättää kuljettaa miestä mukana. Pian kapteeni joutuu kuitenkin tekemään raskaan päätöksen, Glassia ei pysy hengissä koko matkaa. Kapteeni pyytää kahta vapaaehtoista jäämään Glassin seuraksi viimeiseksi päiviksi ja hautaamaan hänet asianmukaisesti. Hawk jää isänsä luokse ja nuori Bridger (Will Poulter) jää myös auttamaan Glassia. Fitzgerald jää kahden nuoren kanssa Glassin seuraksi Kapteenin lupaaman palkkion takia, mutta pian mies juonii ajatuksensa uuteen uskoon.

Miten käy Hawkin ja Glassin? Kenet Fitzerald pettää? Löytävätkö metsästäjät määränpäänsä ja pääsevätkö Fitzerald ja Bridger muiden luokse? Keneltä Bridgerin vesipullo löytyy? Löytävätkö intiaanit kadonneen tyttären ja kuka saa maksaa tämän kärsimyksistä? Löytääkö jokainen oman jumalansa? Onko kosto niin suloinen kuin ajatteltiin?


Elokuva on äärettömän hienosti kuvattu ja luonnon kauneus pääsee oikeuksiin erämaassa. Kauniilla maisemilla häivytetään petos, joka vie elokuvaa eteenpäin loppuun saakka. 

Leonardo DiCaprio tekee elämänsä roolin, siitä ei ole epäilystäkään. Jokainen tuskan huuto, kivun irvistys ja koston voimakas uho välittyy katsojalle suoraan ilman valheen häivähdystäkään. Oscar- pysti on menossa Leolle, vihdoinkin. Onhan hän jo monta vuotta havitellut palkintoa.


Tom Hardy ansaitsee sivuosasta palkinnon, niin vaikuttava hänen toimintansa Fitzeraldina on. Hän näyttää, miten raha ja omaetu vievät ihmistä eteenpäin, välittämättä lainkaan siitä, mitä esteitä tiellä olisi. Vaikuttavaa työtä, bravo!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti