maanantai 20. helmikuuta 2017

Fifty Shades of Darker




Elokuvan tarina pohjautuu kirjailijan trilogiaan, jossa kerrotaan erään miehen tarina. Miksi ihmisestä on tullut se mikä hän on ja siitä, miten ihminen pystyy kohtaamaan menneisyyden varjot…

Tarina jatkuu siitä, mihin se päättyi Fifty Shades of Grey- osassa. Christian (Jamie Dornan) on näyttänyt omat himonsa Anastasialle (Dakota Johnson), eikä nainen ole valmis siihen elämäntapaan, jota mies hänelle tarjoaa. Ana sulkee oven ja päättää unohtaa Greyn…

Ana panostaa viimeisiin tentteihin, viimeisiin työvuoroihin rautakaupassa ja ystäviinsä. Hän lähtee ystävänsä Jose (Victor Rasuk) valokuvanäyttelyyn ja huomaa, että yksi osa näyttelystä on omistettu hänen kuviinsa. Nainen tuntee olevansa suurennuslasin alla ja huomaa väkijoukossa tutut kasvot. Christian on tullut näyttelyyn ja hänellä on vain yksi päämäärä: valloittaa Ana takaisin. He lähtevät päivälliselle ja mies tekee ehdotuksen: palataan yhteen ja unohdetaan säännöt.

Ana lupaa miettiä asiaa. Pian koittaa valmistuminen ja uusi työpaikka suuressa kustantamossa uuden pomon Jack Hyden (Eric Johnson) alaisuudessa. Ana viihtyy töissä, mutta hänestä tuntuu siltä että häntä seurataan. Nainen palaa vähitellen Christianin luo ja yhteiselämä sujuu hyvin askel askeleelta eikä punaisen huoneen ovia avata.

Pariskunta kutsutaan Christianin vanhempien järjestämiin hyväntekeväisyys naamiaisiin. Anan vaatekaappi on täynnä kalliita design-luomuksia alusvaatteita myöten. Naamiaisiin ei voi lähteä ilman asusteita ja Christian tarjoaa tässäkin suhteessa oman versionsa. Täydellinen ilta saa kolauksen, kun Ana kohtaa Christianin entisen Dominan, Rouva Robinsonin (Kim Basinger).



Kuka seuraa Anaa kaupungilla? Mitä tapahtuu naamiaisten jälkeen Christianin autotallissa? Miksi mies on kokoajan varpaillaan? Kuka kuokkavieras on läsnä naamiaisissa? Kuka pettää Anan? Kuka on susi lampaan vaatteissa? Mitä tapahtuu helikopterissa? Kuka joutuu kohtaamaan menneisyytensä? Kenen kuva löytyy Christianin huoneesta? Kenen salaisuus paljastuu lähipiirille? Onnistuuko Christian piirtämään elämäänsä helpottavan kartan? Kenellä on ase Anan asunnossa? Kenelle annetaan potkut? Kenen elämänlanka on hiuskarvan varassa? Kuka on Leila (Bella Heathcote)? Kenen on aika polvistua Herransa eteen?


Pidetään jännitystä yllä, vaikka itse elokuva ei pitänytkään jännitystä taidokkaasti hyppysissään. Juoneltaan elokuva seuraa tunnollisesti kirjaa, mutta elokuva ei vedä vertoja kirjalle. Paperilla osa kohtauksissa on paljon parempia eikä niissä jännitys ja pelko unohdeta 15 sekunnin ylläpidon jälkeen.

Moni kohtaus ja ajatus alkoivat hyvin elokuvassa ja ajattelin, että no nyt alkaa tapahtua sitä jännitystä. valehtelematta se kestää 30 sekuntia ruudulla ja jännitys laukaistaan taivaan tuuliin. MIKSI!?

Roolihahmot jatkavat samaa tuttua tarinaa väkinäisellä ja teennäisellä erotiikalla höystettynä. Pehmoporno on ehkä oikea sana kuvailemaan valkokankaalla tapahtuvaa säpinää, mutta mitään suurempia tunteita se ei juuri herätä. Toisaalta toinen osankin pitäisi käsitellä enemmän menneisyyden haamuja, mutta tällä kertaa sekin jäi puolitiehen.


Odotan kolmatta osaa, sillä ymmärsin että sen kohtaukset kuvattiin toisen osan yhteydessä. Elokuvasta näkyi, että uusi ohjaaja oli ottanut ohjat. En tosin voi myöntää tilanteen parantuneen tästä muutoksesta kovinkaan paljon. Juoni ja käsikirjoitus olisivat vaatineet työstöä ja hiomista, jonka ansiosta elokuva olisi voinut olla parempi. Odotukseni jäivät nyt haaveeksi, mutta annan kolmannelle osalle mahdollisuuden korjata tämän harha askeleen.

Sitä kuitenkin arvostin elokuvassa, miten Anan voiman lisääminen näytettiin pukeutumisessa ja kuvakulmissa. Anasta alkoi tulla tilanteen hallitsija, ei käskyjen tottelija.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti