sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Sing

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/

Nykyään television on täynnä kykykilpailuja, joissa etsitään tulevaisuuden tähtiä. Viime vuonna kaikkien huulilla Suomessa oli Britannian X-Factor, johon osallistui Saara Aalto. Hän ei voittanut kilpailua, mutta hän voitti jotain paljon arvokkaampaa, katsojien sydämet. Samalla tavalla on myös uudessa animaatiossa Singissä, jossa ei loppujen lopuksi ole tärkeintä, voitto tai voittorahat, vaan se, että päättää tehdä sitä, mitä rakastaa täydestä sydämestä.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/

Buster Moon (Sami Uotila) pitää omaa teatteria, jonka hänen isänsä osti hänelle ennen kuolemaansa. Teatterissa Buster on kokeillut eri produktioita, mutta mikään niistä ei ole ollut läpimurto. Taloudellisesti asiat ovat retuperällä eikä vanhojen produktioiden maksamattomat laskut tai pankkinaiset toistuvat soittopyynnöt helpota tilannetta. Busterin elämäasenne on kuitenkin se, että asioilla on tapana selvitä. Nyt hänen täytyisi saada kasaan tiimi, jolla tehdään kaikkien aikojen ensimmäinen kykykilpailu-esitys.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/

Ongelmana on vain, millä saada kasa ihmisiä innostumaan ideoita. Rahakirstussa on vain 1000 dollaria, mutta sen on riitettävä. Buster pyytää sihteeriänsä, hieman seniiliä neiti Crawlya kirjoittamaan mainoksen, jossa voittopottina on 1000€. Muutaman yhteensattuman kautta ikkunasta lentää suuri pino mainoksia, joissa mainitaan voittopotiksi 100 000€. 

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/
Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/
Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/



Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/

Mainoksen näkee Rosita (Anna-Maija Tuokko), joka on jäänyt jumiin lapsiperhe arkeen. Joka päivä asiat rullaavat samalla tavalla, mutta olisiko nyt mahdollisuus äidin näyttää kykynsä. Johnny (Jon-Jon Geitel) haluaa tehdä jotain muuta, kun osallistua isänsä rikollisliigan konnuuksiin, hän haluaa laulaa. Ash (Yasmin Yajamako) on poikakaverinsa intoa täynnä oleva rokkari, mutta hänelle ei ole kokeillut siipiänsä itserakkaan poikaystävänsä varjoista. Mike (Antti Lang) laulaa kuin enkeli, mutta luonne on kuin itse pirulla. Hänelle ei ole epäselvää kuka voittaa palkinnon muiden nenän edestä. Meena (Yasmin Yamajako) on ujoteini, joka ei uskalla laulaa muiden kuullen, mutta kun pääsee vauhtiin, leuat loksahtelevat yksi toisensa jälkeen. Pisteenä i:n päällä on glitter-puvussa viihtyvä Gunnar (Antti L. Pääkkönen), joka elää ja hengittää tanssille.

Selviääkö kilpailijoille, ettei voittopotti ole niin suuri? Mitä vanha diiva Nana tekee teatterilla? Saako Meena uuden mahdollisuuden? Miksi karhukopla jahtaa Mikea? Miksi Johnnyn takki soi neiti Crawleyn mielestä? Miksi Rosita käyttää porakonetta keskellä yötä? Mitä Ash löytää kotoaan kun palaa takaisin teatterilta? Kuka karkaa vankilasta? Saavuttaako Buster vihdoinkin unelmansa unelmaesityksestä? Kuka on todellinen voittaja?

----

Kävimme ystäväni kanssa katsomassa elokuvan Helsingin Kinopalatsin Premium-penkeiltä. Menen ensi kerrallakin niihin penkkeihin, olivat sen parin euron lisähinnan arvoisia. Elokuva oli dubattu-versio, mutta lauluesityksiä ei ollut dubattu ja hyvä niin. Musiikkikohtaukset olivat hienoa ja osa sai karvat pystyyn ja kyyneleet virtaamaan. Ympärillä oli paljon lapsiperheitä ja oli ihan kuulla lasten spontaaneja reaktioita leffan aikana: ”Miksi se noin teki?” ”Autsh, toi sattui” ”Miksi se meni kokonaan rikki”. Kaikki aikuiset ajattelevat samalla tavalla mutta vain lapsi uskalsi sanoa sen ääneen, ihan mielettömän hauskaa.

Erityisesti Meenan lauluesitykset saivat kyyneleet virtaamaan, odottakaa vain. Hahmot olivat kokonaisuudessa tehty ajatuksella eikä hahmoissa ollut mitään turhaa.  Animaatiot ovat ihania, koska ne yhdistävät monta sukupolvea ja tarina muuttuu sitä mukaan kun lapsi kasvaa.

Elokuvan tärkein opetus oli: älä anna pelon estää sinua tekemästä sitä mitä todella rakastat. Kunpa jokainen muistaisi sen ja eläisi kohti unelmiaan. Onneksi ei ole koskaan myöhäistä aloittaa, ei koskaan < 3



2 kommenttia:

  1. Rositan roolin ääninäyttelee Tuokko, ei Toivanen.

    VastaaPoista
  2. Rositan ääninäyttelijä on Anna-Maija Tuokko

    VastaaPoista