sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Ihmeotukset ja niiden olinpaikat - Fantastic Beasts and Where to Find Them

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/

Harry Potter- maailma on minulle painottunut lähinnä Tylypahkan taikakouluun ja sen ympäristöön sekä, Taikaministeriöön ja Viistokujaan Lontoossa. Nyt maailma avartui tämän elokuvan myötä toiselle mantereelle yhden matkalaukun avulla.

Lisko Scamander (Eddie Redmayne) saapuu 1926 New Yorkiin matkalaukku mukanaan. Britti on ujo ja hiljainen, mutta hänen matkallaan on erityinen tarkoitus. Laukkutarkastuksessa ei selviä matkan todellinen syy, mutta pian Lisko joutuu seikkailuun, joka ei ollut lähelläkään tarkoitusta.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/

New Yorkia on vavisuttanut pitkään omituiset tapahtumat, joissa rakennuksia ja katuja hajoaa mustan savun saattelemana. Amerikan Taikakongressi yrittää pitää tiedot tapahtumien aiheuttajasta pois ei-taikovan (uusi sana tutulle sanalle jästi) väen tietoisuudesta. Grindewald, velhoista pahamaineisin on kadonnut jälleen heidän käsistään ja sekä pääaurori Persival Vaka (Colin Farrell) että Presidentti yrittävät selvittää tilannetta parhaansa mukaan.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/

Scamander kävelee suuren pankin edustalle, jossa Mary Lou Barebone (Samantha Morton) puhuu velhoja vastaan adoptiolastensa Valion (Ezra Miller) sekä Vienon (Faith Wood-Blagrove) kanssa. Kuunnellessa Barebonen puhetta Scamander törmää leipuriksi haluavaan  Jacob Kowalskiniin (Dan Fogler), joka on tuo matkalaukussa näytteitä pankinjohtajalle. Miesten laukut vaihtuvat ja Scamander tajuaa yhden ystävänsä, haisun karanneen pankkiin. Tilanne on järisyttävä, sillä haisu on rakastaa kaikkea kiiltävää. Scamanderin on pakko lähteä perää ja niin lähtee tilanteen huomannut aurori  Tina Goldstein (Katherine Waterston), joka päättää tilanteen ja oman menetetyn maineensa.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/

Tina vie Scamanderin Kongressiin Vakan ja Presidentin puheille, koska mies ei unhoituttanut ei-taikovan henkilön muistia nähdessään kaiken tapahtuvan. Tina lähetetään pois, sillä Vakalla on Presidentin kanssa isompia ongelmia. Scamander tajuaa laukkujen vaihtuneen ja he lähtevät etsimään Kowalskia. He löytävät miehen, mutta laukun sisältö on päässyt valloilleen New Yorkissa. Tina päättää tuoda kaksikon kotiinsa ja esittelee heidät sisarelleen Queenille (Alison Sudol). Nainen hallitsee lukitiliuksen eli pystyy lukemaan toisen ajatukset eikä Scamander ole mielissään tilanteesta. Kowalskin on kuitenkin mennyttä miestä Queenin edessä ja naisesta on upeaa päästä lukemaan ei-taikovan ajatuksia.

Mihin Scamander ja Kowalskin katoavat? Mitä laukusta on päässyt irti? Miksi Vaka on kiinnostunut Valiosta? Mikä Vienoa vaivaa ja mitä hän löytää sängyn alta? Mikä obskuuri  on? Miksi Scamander ja Tina pidätetään? Miksi salkku on Queenilla? Unhoitutetaanko Kowalskin muisti? Miksi Kowalski saa painavan laukun? Saadaanko laukun sisältö ehjänä takaisin? Kuka on todellinen huijari?

----

Elokuva on loistava ja odotan seuraava osaa innolla. Tämän tarinan myötä taikamaailma avautuu ihan uudella tavalla ja uusien olentojen ja asioiden tietämisen nälkä vain kasvaa. Elokuvan voi käydä katsomassa ilman, että olisi katsonut ainuttakaan Harry Potter- elokuvaa. Tarinat sijoittuvat lähes 50 vuotta ennen Harryn syntymää. Toki muutama sana tai asia avautuu paremmin Potterin lukeneelle, mutta se ei ole välttämätöntä.

Käykää katsomassa elokuva, haisu vie sydämenne ja samoin Scamanderin laukku, haluan ehdottomasti joskus käydä sellaisessa. Mitä kaikkea tulevissa osissa tulee tapahtumaankaan, en malta odottaa! J



2 kommenttia:

  1. Tämä leffa oli sellainen, että oikeesti ootin sun mielipidettä! Tykkäsin tästä ihan älyttömästi, kun kävin ite kattomassa. Itselle tosin jäi liian hyvin mieleen muutamia kommentteja: "ei ollut niin hyvä kun Potterit.." tai "Tykkäsin enemmän Pottereista, huono kääntäjä ollut kun ei-taikihan on jästi" tms. Myös lopussa leipomossa tapahtuva kohtaaminen oli ihana, ja odotankin jatkoa myös heidän tarinalleen! <3

    VastaaPoista
  2. Niinpä Pikkuinen! Odotan innolla uusia osia. Oli jotenkin huojentavaa nähdä, ettei haluttu tehdä Potter-kopioita, koska Potter on ihan oma lukunsa heidän maailmassa. Nyt nähdään, että maailmaa oli ennen Potteria ja mitä kaikkea vielä paljastuukaan. Innolla odotan seuraavia osia! :D

    Queenie oli kyllä ehdottomasti yksi lempihahmoistani leffassa. Niin ihana <3

    VastaaPoista