sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Star Wars 3.5 : Rogue One

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/

Kuinka rakas tämä maailma ja sen hahmot ovatkaan minulle. Kukaan ei pysty sitä käsittämään, joten elokuva oli pakko nähdä. Kesti pitkään ennen kuin pääsin leffateatteriin tutkimaan uutta tulokasta. Odotukset olivat korkealla, täyttyivätkö ne? …

Elokuva sijoittuu 3. ja 4. osan väliin eli Luken ja Leian syntymästä on vierähtänyt 20 vuotta, Darth Vader on vakiinnuttanut asemiaan Imperiumin vallassa ja ennen kaikkea Kuolemantähden suunnittelu ja rakentaminen on aloitettu.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/

Galen Erso (Mads Mikkelsen) on Kuolematähden isä, joka on tajunnut useiden vuosien työn jälkeen, ettei halua olla enää osa Imperiumin koneistoa ja kuolemaa. Hän pakenee ja yrittää piiloutua vaimonsa ja tyttärensä kanssa Imperiumilta. Pian kuitenkin Imperiumin yksi johtajista, Orson Krennic (Ben Mendelsohn) lähtee hakemaan suunnittelijaa takaisin tekemään työnsä loppuun. Ainoastaan Galen tytär Jyn , lempinimeltään Stardust, onnistuu pakenemaan Imperiumia. Jynin pelastaa kapinallisjohtaja Saw Gerrera (Forest Whitaker).

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/

Kuluu aikaa ja Jyn (Felicity Jones) on virunut Imperiumin vankilassa ajatuksena pelastaa isänsä viholliselta ja pian kapinallisjoukot pelastavat hänet. Samaan aikaan Imperiumin pilotti Bodhi Rook (Riz Ahmed) vaihtaa puolta ja vie mukanansa viestin Galen Versolta. Monien sattumien kautta Jyn törmää kapinallisten kapteeniin Cassian Andor (Diego Luna), jonka kanssa Jyn lähtee pelastamaan isäänsä. Jyn ei tiedä, että Cassianin tehtäväksi on annettu etsiä Galen Verso ja tappaa hänet.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/

Löytävätkö he Galen Verson? Selviääkö isän jättämä viesti Jynille ja mikä viestin sisältö oli? Onnistuvatko he selvittämään Kuolemantähden piirrosten sijainnin? Huomaavatko Imperiumin koneisto tietovuodon? Kuka lopulta häviää ja kenelle? Kuka on kapinallisten uusi toivo?

---

Elokuva sijoittuu siis suositun saagan väliin ja erityisesti tarinassa halutaan painottaa Kuolemantähden piirustusten hankkimista kapinallisten käsiin. Omasta mielestäni elokuva on hyvä erillisenä elokuvana, mutta jostain syystä elokuva ei ollut niin hyvä kuin odotin. Tarina oli kiinnostava, mutta mielestäni tämän osan olisi voinut tiivistää johonkin elokuvaan pienenä osana. Kokonaista elokuvaa se ei välttämättä olisi vaatinut, vaikka Kuolemantähti onkin yksi legendaarisista aseista koko saagassa.

Eniten elokuvassa häiritsee, että se on Star Wars 3.5, jonka fani voi katsoa saagan lisäyksenä. Vanhana Star Wars fanina tämä elokuva toi lähinnä historia tietoa tapahtumista, mutta alkuperäiselläkin saagalla olisin pärjännyt vallan mainiosti. Muutamaa hahmoa lukuun ottamatta seuraavissa ei mainita missään vaiheessa tämän elokuvan hahmoja tai tapahtumia. Miksi siis tämä elokuva?

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/

Elokuvassa oli paljon hienoja hahmoja ja kohtauksia, jotka jäivät mieleen ja ehkä harmittavaa onkin, että ne jäivät vain yksittäisiksi hetkiksi suuressa tarinassa. Erityisesti sokea soturi Chirrut Îmwen (Donnie Yen) sekä droidi  K-2SO ( Alan Tudyk) jäivät mieleeni sekä loppukohtaus, ihan mieletöntä. Elokuva on katsomisen arvoinen, mutta sekin lähinnä historian oppituntina tosifanille.

Näyttelijäsuoritukset ovat hyviä, mutta totta kai minun täytyy mainita Felicity Jones, elokuvan ainoa ja oikea naissankari, joka luovuttaa naissankarin viitan seuraavissa osissa Prinsessa Leialle. Nykytekniikka on lohduttavaa, sillä vanhat hahmot pystytään herättämään eloon digitaalisesti. Näin tehtiin suurmoffi Wilhuff Tarkinia ja prinsessa Leian kohdalla.

Lähde: Pinteres

Erityisen haikeana tulen muistamaan tuon hetken kun prinsessa Leia ilmestyi valkokankaalle digitaalisesti muokattuna. Muutaman viikon kuluttua alkuperäinen näyttelijä Carrie Fisher kuoli sydänkohtauksen jälkiseurauksiin. Rauha hänen sielullensa, olet ikuisesti minun naissankari numero yksi < 3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti