sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Inferno


Robert Langdon (Tom Hanks) herää sairaalasta eikä muista edellisillan tapahtumista mitään. Lääkäri Sienna Brooks (Felicity Jones) tutkii Robertin tilaa ja yrittää kysellä mieheltä mitä hän muistaa. Pian kuitenkin Sienna tekee pikaisen ratkaisun evakuoida Robert, sillä aseen kanssa tietään raivaava ammattitappaja Vanyetha (Ana Ularu) on tulossa Robertin luokse.


Pari alkaa setviä tilannetta Siennan kotona. Robert löytää taskustansa ampullin, jossa on biokemiallisen aineen logo. Miten mies on saanut sen haltuunsa? Lisäksi ampullissa on sormenjälkitunnistin, johon sopii ainoastaan Robertin sormi.


Mitä ampullista löytyy? Mitä tekemistä Danten Jumalaisen näytelmä- kirjoituksella on ampullin kanssa? Mikä on Danten Inferno? Miksi tappajat lähtevät matkaan kun Langdon soittaa konsulaattiin? Kuka on Bertrand Zobrist (Ben Foster) ja miten hän liittyy tarinaan? Kuka pettää Robertin? Kuka lähettää Vanyethalle käskyt? Miksi salainen poliisi ja maailman terveysjärjestö ovat mukana tapahtumissa? Mitä Danten kasvojen alta löytyy? Mitä Robertin entinen ihastus Elizabeth Sinskey (Sidse Babett Knudsen) tekee Vanyethan kannoilla? Kuka on piilottanut ihmiskunnan tuhon ja ehditäänkö se löytämään ajoissa?


Odotin aikoinani kuin kuuta nousevaa Dan Brownin kirjaa Inferno, koska Da Vinci-koodi, Enkelit ja Demonit, Meteoriitti ja Murtumaton linnake olivat vieneet sydämeni. Inferno alkaa todella hyvin, mutta loppua kohti tunnelma ja juoni hieman väljähtyvät. Pelkäsin, että elokuvassa kävisi samoin. Onneksi pelkoni oli aiheeton.

Muistikuvani kirjasta eivät ole kovin tuoreita, joten en osaa tarkkaa sanoa miten elokuva seuraa kirjaa, mutta elokuva oli hyvä itsenäinen versio tarinasta. Jännitys säilyy loppuun saakka ja konnia alkaa tulla eri puolilta kohti ratkaisun keskusta. Ron Howardin luoma jännitys aikaisemmissa osissa jatkuu saumattomasti ja hän osaa viedä tarinaa eteenpäin omalla, kopioimattomalla tyylillä.
Felicity on luonut melkoista CV:tä parin vuoden aikana, sillä hän on päässyt osaksi isoihin produktioihin, jotka eivät varmastikaan jää ilman katsojia. Hän on tulevaisuuden tähti, joka on odottanut oikeaa aikaa muiden nuorten näyttelijöiden joukossa. Inferno ei ole ehkä hänen paras työnsä, mutta näkyvyys on taattu.

Tom, ihana näyttelijä, jonka ohimoilla hehkuu harmaiden hiusten vivahde. Hän on Robert Langdon, se ainoa ja oikea. Tarvitseeko hänestä sanoa mitään muuta ; )

Elokuvassa oli paljon mielenkiintoisia sivuhahmoja, mutta osa heistä jää pimentoon Tomin ja Felicityn juoksuun aikaa ja maailman pelastamista vastaan.

Enkelit ja Demonit on edelleen suosikkielokuvani näistä kolmesta filmatisoinnista.



Pictures from page http://www.aceshowbiz.com/movie/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti