sunnuntai 28. elokuuta 2011

X-Men: First Class



Silloin kun ensimmäiset X-Men- elokuvat tulivat teattereihin, julisteet eivät saaneet kiinnostusta heräämään, päin vastoin. Pelottavat tyypit eivät iske ihmiseen, joka ei pysty katsomaan ainuttakaan kauhuleffaa.

Tänä kesänä kuitenkin asia muuttui. Rakas ystäväni Maija kertoi uudesta X- Men- leffasta, ja sen näyttelijöistä. Maijan ikuinen lemppari James McAvoy (okei, myönnetään että tässä leffassa lämpenin myös häneen) ja yksi uusimmista lemppareista Michael Fassbender (Maija, tästä joudutaan tappelemaan). Nainen kun olen, näyttelijät tuovat puolet elokuvan nautinnosta, varsinkin miespuoliset näyttelijät. Trailerin eräässä kohtauksessa Michael katsoo intensiivisesti kameraa, ja se olikin sitten menoa. Enkä ole katunut, että lähdimme 23.6 katsomaan uusinta X-Meniä.



X-Men: First Class kertoo, kuinka X-Men joukko päätyy yhteen ja miten supervoimat jakautuvat pahoihin ja hyviin. Elokuvat sijoittuvat 1960- luvun alkuun, jolloin Charles Xavier ( James McAvoy) opiskelee geenimutaatioita ja niiden antamia voimia. Hänellä itsellään on teleppaattinen voima kuulla, mitä ihmiset ajattelevat. Xavierin lapsuuden ystävä Raven (Jennifer Lawrence) puolestaan pystyy muuttamaan ulkonäköään.



Xavier ja Raven eivät halua tuhota ympäröivää maailmaansa, mutta toiset supervoimalliset haluavat. CIA- agentti Moira MacTaggert (RoseByrne) ottaa yhteyttä Xavieriin ja pyytää tämän apua. Maailmanrauhaa häiritsee Hellfire Club, johon yhdistyvät jää, nopeus, tuuli ja telepatia. Xavier tarvitsee kuitenkin apua ja hän alkaa etsiä muita kaltaisiaan. Pian hän löytää Erik Lehnsherrin (Michael Fassbender), jonka kokemukset keskitysleirillä ovat jättäneet ikuiset arvet ja hän janoaa kostoaan vanhempiensa teloittajille. HellFire Clubin johtaja Sebastien Shaw (Kevin Bacon) sai keskitysleirissä Erikin metallin hallinta- voimat esiin vihalla ja tuskalla.



Xavier ja Lehnsterr keskustelevat voimistaan ja elämästä, jonka jälkeen he päättävät etsiä muut supervoimalliset geenimutaatio-ihmiset puolelleen ennen kuin vihollinen tekee sen. Ensimmäisenä löydetään Angel Salvadore (Zoë Kravitz), joka pystyy lentämään siivillään. Alex Summers (Lucas Till) hallitsee tulta, Sean Cassidy (Caleb Landry Jones) hallitsee ääntänsä kaikuluotaimeksi ja Hank McCoy (NicholasHoult) on ketterä peto. Näitä vastassa ovat telepaatti Shaw, kylmä, ajatustenluvun estävä viettelijätär Emma Frost (JanuaryJones), tuulennopea Riptide (Álex González) sekä tappava Azazel (Jason Flemyng). 



Hellfire Club pyörittää sotaaseiden omistavien maiden pääliköitä kun Xavier kouluttaa omia mutantteja hallitsemaan voimiaan ja käyttämään niitä oikein. Ensimmäisessä kohtaamisessa joukot vähenevät ja valitsevat puolensa. Xavier ja Shaw alkavat taistella rauhasta, josta kummallakin on oma käsityksensä. Vihollisiksi muuttuvat nekin, joilta ystävyyttä oli odottanut.

Elokuva oli pitkästä aikaan loistava toiminta-pätkä, jossa oli ripaus intohimoa, rakkautta ja vihaa. Kaikki samassa paketissa. Nuoret näyttelijät tuovat elokuvaa uutuuden viehätystä, sillä välillä tuntuu, että elokuvissa pyörii liikaa samoja kasvoja. Ehdottomiksi suosikeiksi nousivat Fassbender ja McAvoy, joiden keskinäinen yhteys näkyi koko elokuvan ajan, ja loppukohtauksessa tuli sellainen olo, että EI, EI NÄIN.

Kannattaa vuokrata leffa, kun se julkaistaan. Viimeistään jouluna saatte päättää, oletteko kanssani samaa mieltä tästä loistavasta leffasta. 

Traileri






1 kommentti: