sunnuntai 28. elokuuta 2011

Kaameat pomot – Horrible Bosses




Kukapa ei välillä haluaisi nirhata pomoaan törkeän käytöksen jälkeen. Tunnustan, että ajatus on käynyt mielessä. :D Tämän elokuvan jälkeen toteaa, että omat pomot ovat ihan toista luokkaa kun elokuvassa nähtävät.

Mustat komediat ovat oma luokkansa, ja tämä elokuva kuuluu siihen kuin nenä päähän.



Nick Hendricks (Jason Bateman) on lojaali työntekijä, joka tulee töihin ensimmäisenä ja lähtekin sieltä viimeisenä. Hänen pomonsa Dave Harken (Kevin Spacey) on vihjaillut Nickille varatoimitusjohtajan paikkaa, jos hän panostaa työhönsä. Pian kuitenkin ilmenee, että pomo päättää ottaa itse kyseisen paikan toimitusjohtajuuden sisään ja ottaa palkan korotusta vain 85%. Ensimmäinen pomo tappolistalla on merkitty.


Kurt Buckman (Jason Sudeikis) on pienyrityksen lojaali työntekijä, jolla on maailman paras pomo, jolla taas on maailman idiootein poika. Vanha pomo kuolee äkillisesti ja hänen poikansa Bobby Pellitt (Colin Farrell) päättää uudistaa firmaa. Halpatyövoimaa ja jätteiden heittäminen luontoon ovat hänen menestysvalttejaan. Toinen pomo tappolistalla on merkitty.



Dale Arbus (Charlie Day) on pienhammasklinikan hoitaja, jonka pomo on pahasti häiriintynyt. Hammaslääkäri Dr. Julia Harris (Jennifer Aniston) ahdistelee Dalea seksuaalisesti potilaan ollessa nukutettuna. Julia haluaa Dalea hulluna, eikä lepää ennen kuin saamansa. Pomo on ottanut kuvia, jotka eivät olisi Dalen tulevan morsion mieleen. Kolmas pomo tappolistalla on merkitty.



Kaverukset päättävät muutaman oluen jälkeen tappaa pomonsa, mutta kenelläkään ei ole kokemusta murhaajana. He päättävät ottaa yhteyttä alamaailmaan ja päätyvät keskusteluun Dean 'MF' Jonesin (Jamie Foxx) kanssa. Pian kolmikko lähtee hankkimaan tietoja pomojensa elämistä säheltämisten kera.

Soppa on valmis kun puhuva navigaattori sekoaa, väärät tyypit ottavat huumetta, yksi pelastaa kaverinsa pomon, toinen menee sänkyyn kaverinsa pomon kanssa ja toinen pomo tappaa toisen pomon.

Elokuva on äärimmäisen hauska, mutta totaallisen hullu. Monesti joutui pyyhkimään silmiää, kun silmät vuosivat vettä pelkästä naurusta. Tilannekomiikka on paikallaan oikeissa kohdissa ja pomojen näyttelijät vetävät suoritukset äärimmäisiksi. Epäilen kuitenkin, että moni mies olisi kateellinen Jennifer Anistonin esittävän hahmon alaisille. Jamie Foxx on kuulut lempinäyttelijöihin jo pitkään, ja tälläkään kertaa hän ei PETÄ. Loistava roolisuoritus, joka on kuin kirsikka tämän kakun päällä.

Suosittelen leffa, sillä kyllä oma pomo loppujen lopuksi on aina parempi kuin elokuvan kolme hullua työnantajaa.

Traileri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti