sunnuntai 7. elokuuta 2011

Harry Potter & Deathly Hallows Part 2


On uskomatonta istua elokuvateatterissa ja odottaa yhden matkan päättymistä puolen yön aikoihin. Tietää, miten elokuva päättyy ja samalla taas ei. Elokuvantekijät voivat ottaa vapauksia juonen kuvioiden osalta. 13.7 2011 päättyi 10 vuoden odotus, jota kaikki HP-fanit ovat odottaneet ja samalla pelänneet. Pelko on pääasiassa haikeutta, sillä tämän elokuvan jälkeen emme näe Harrya, Ronia tai Hermionea näiden näyttelijöiden esittäminä.  Tiedossa oli siis haikeutta ja kyyneleitä…


Toinen osa jatkaa siitä mihin ensimmäisen osa päättyi. Dramaattinen loppu tapahtui pienessä saaressa, johon Tylypahkan taikakoulun kunnioitettu rehtori, professori Albus Dumledore oli haudattu. Velhomaailman kuuluisa pahantekijä Voldemort oli mennyt ryöstämään haudasta Dumledoren taikasauvan, kuuluisan seljasauvan. Sauva, joka oli maailman voimakkain ja jonka historia oli mitä verisin.

Harry tietää, että hän ei pysty enää saavuttamaan seljasauvaa, joten hänen on lähdettävä tuhoamaan loput hirnyrkit. Kolme oli tuhottu ja neljä odotti tuhoamista, mutta missä hirnyrkit olivat? Hirnyrkit ovat esineitä, joihin on piilotettu pala sielua. Lordi Voldemort teki itsellensä seitsemän hirnyrkkiä, joiden avulla hän pystyi aina palaamaan elävien joukkoon. Voldemort ei tiennyt vielä, että Harry oli hänen salaisuutensa jäljillä ja muutaman askeleen edellä vastustajaansa. 



Harry pelasti ystäviensä kanssa Malfoyn kartanosta Sauvantekijä Olivanderin, Luna Lovekivan ja Lujahaka maahisen. Harryn täytyi saada puhua Olivanderin ja maahisen kanssa, jotta voisi keskustella suunnitelmistaan. Olivander kertoo sauvoista, jotka Harry otti Malfoyn kartanosta ja saa tietää kenen ne ovat. Lujahakan kanssa Harry keskustelee Irvetaan murtautumisesta. Irveta on velhomaailman tarkimmin suojattu pankki, johon murtautuminen on lähes mahdotonta. Alhaisissa pankin kellareissa on mitä julmimpia taikoja ja hurjempia olentoja. Harry on kuitenkin päättänyt, että Irvetaan pääseminen on avain hirnyrkkien tuhoamiseen. Miksi Bellatrix Léstrange olisi pelästynyt nähdessään arvokkaan Rohkelikon miekan? Miekan, jonka piti olla hänen holvissaan Irvetassa. Lujahaka suostuu suunnitelmaan, mutta ei ilmaiseksi. Voivatko Harry, Ron ja Hermione luottaa maahiseen?



Ystävykset lähtevät Irvetaan naamioituneina. Ronille on taiottu viikset ja parta ja Hermione käyttää monijuomalientä muuttuakseen Bellatrix Léstrangeksi. Harry ja Lujahaka ovat piiloutuneet näkymättömyysviitan alle. Hermionen on vaikeaa esittää ihmistä, jonka maine saa jokaisen olennon vavahtamaan. He pääsevät kaikesta huolimatta holveihin ja kohtaavat järkyttävän näyn. Albiino lohikäärme vahtii vanhimpien velhosukujen holveja ja lohikäärme poistuu holvien edestä ainoastaan kalistimien avulla. He pääsevät holviin, mutta miksi kaikki aarteet alkavat monistua ja kuka pettää suunnitelman?
 

Ystävät pääsevät pois Irvetasta ja ovat taas vailla suunnitelmaa. Samaan aikaa Harry näkee yhteytensä avulla, että Voldemort on tehnyt verilöylyn Irvetaan ja tajunnut salaisuutensa paljastuneen. Hänen on lähdettävä tarkistamaan muut hirnyrkit. Pienen hetken Harry näkee Voldemort ajattelevan Rowena Korpinkynteä, diadeemia ja Tylypahkaa.  Harry tietää jälleen, missä seuraava hirnykki on. Kysymys kuuluukin, miten Harry pääsee huomaamatta kouluun, jota vahtivat ja opettavat kuolosyöjät ja itse rehtorin tuolilla istuu Severus Kalkkaros.


Harry, Ron ja Hermione ilmiintyvät Tylyahoon, kun ulkona alkaa kuulua hälytys. Kuolonsyöjät ilmestyvät taloista ja alkavat etsiä Harryä. Ystävät pääsevät piiloon avoimesta ovesta ja vastassa on vanha mies. Aberforth Dumbledore on Albuksen katkera veli, joka on pitänyt Harryä silmällä rikkoontuneesta peilistä. 

 

Harry haluaa päästä Tylypahkaan keinolla millä hyvänsä. Pian takan yläpuolella oleva taulu avautuu ja Neville Longbottom ilmestyy heidän eteensä. Neville selittää, että heidän aikaisemmin perustama Albuksen kaarti on toiminnassa ja oleskelutila on ilmaantunut Nevillen mietteiden ansiosta. Kaikki tutut kasvot hurraavat ja odottavat Harryn suunnitelmaa. Rowena Korpinkynnen diadeemi on löydettävä. Ongelmana on vain se, että diadeemi on kadonnut 200 vuotta sitten. Etsintä vaikeutuu vielä lisää, kun kaikki oppilaat kutsutaan saliin, sillä Harry Potter on nähty Tylyahossa. Avustajia tullaan rankaisemaan. Miksi kuolonsyöjät pakenevat Kalkkaroksen perässä ja miksi koulun oppilaat alkavat kiljua?

 

Voldemort on saapunut koulun läheiselle jyrkänteelle satojen kuolonsyöjien kanssa. Hän haluaa Harryn, eikä säästä tiellensä sattuvia velhoja. Koulun opettajat taikovat koulun ympärille suojataiat, jotka pitävät viholliset aisoissa. Samaan aikaan Harry lähtee etsimään Lunan kanssa Rowena Korpinkynnen diadeemia. Miksi Ron ja Hermione lähtevät etsimään tyttöjen kylpyhuonetta? Ja miksi Voldemortin taikasauva oikuttelee?

 

Harry löytää Harmaan leidin, Helena Korpinkynnen, jolta Harry kysyy diadeemin kohtaloa. Kello tikittää ja aika käy vähiin kunnes Helena kertoo Harrylle vihjeen diadeemin olinpaikasta. Ron, Hermione ja Harry löytävät toisensa juuri oikealla hetkellä ja pian on tuli irti. Heillä ei ole paljon aikaa ennen kuin Voldemort iskee jälleen. Mitä tapahtuu Tylypahkan venevajassa Voldemortin ja Kalkkaroksen välillä? Ketkä makaavat kuolleina Tylypahkan Suuressa salissa? Saako pahuus lopultakin palkkansa, vai joutuvatko velhot elämään ainaisessa pelossa?

 

Lopetan kirjoittamisen juonesta tähän, sillä edelleenkään elokuvassa ei ole mitään jännittävää jos tietää mitä tapahtuu ja miten.  Jännitys, pelko ja haikeus täytyy kokea itse. Itse olen kokenut sen kaksi kertaa.

 

Elokuva on tällä hetkellä yksi parhaimmista, sillä se on tarinan päätös. Elokuva on tehty hienosti, mutta pientä kritiikkiä annan kuitenkin. Osa upeista juonikuvioista on oiottu suoriksi ja ratkaisut annetaan tarjottimella. Elokuvasta saa sen kuvan, että Harry ei ole joutunut pähkäilemään asioita juurikaan, vaikka asia onkin aivan toisin. ELI LUKEKAA KIRJAT!!! 

 

Lempikohtaukseni on ehdottomasti Voldemortin ja Kalkkaroksen kohtaaminen venevajassa. Miljöö on mielettömän upea ja sopii tilanteeseen. Kaunista, mutta pinnan alla kytee tuli. Myös muut Kalkkarokseen liittyvät kohtaukset oli tehty hyvin ilman kliseitä.  Maskeeraus ei aina ollut ihan kohdillaan, mutta eipä tuo ole niin vakavaa. 

 

Lisäksi löysimme ystäväni kanssa kaksi mokaa elokuvasta. :D En kerro, mitkä ne ovat, mutta annan muutaman vihjeen:
  • Bellatrixin meikki muuttuu tummasta vaaleaan
  • Eräässä taikasauvasta näkyy jonkinlainen rekvisiitta koodi valkoisella tarralla

Ette voi uskoa, miten ihanaa on jutella elokuvasta junamatkalla Helsingistä Lahteen ihanan ystävänsä kanssa, joka tajuaa intohimoni Harry Potteriin. Itse asiassa, kaverini oli innostuneempi elokuvasta kuin minä. <3


Käykää katsomassa elokuva ja varatkaa nenäliina paketti. Itkin pahemmin toisella kerralla, vaikka tiesin mitä on luvassa. :)


2 kommenttia:

  1. "On a scale of 1 to Voldemort, how awkward are your hugs?"

    Tää naurattaa mua vieläkin :D

    VastaaPoista
  2. Miten mä unohdin tuon kokonaan? :D Ihan best Maijaseni :D

    VastaaPoista