sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Harry Potter & Deathly Hallows Part 2 tietoutta


Kun luin ensimmäistä kertaa Harry Potteria, jäin jumiin sivulle 127, enkä päässyt siitä eteenpäin moneen kuukauteen. Tylsänä päivänä sitten ajattelin, että no perhana soikoon, kyllä mä tuon luen. Ja sen jälkeen se oli menoa, luin viidessä päivässä kolme ensimmäistä osaa Harry Potterista. Sen jälkeen HP on ollut iso osa minua.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com



Monet ovat, että miten tuota jaksaa fanittaa? Kaikki kirjat ovat ilmestyneet, ja tiedät miten siinä käy (ei, en aio paljastaa kirjasarjan juonta niille, jotka eivät ole lukeneet kirjoja ), mitä uutta on vielä odotettavissa? Siinä vaiheessa käärin hihat, katson kysyjää silmiin, ja totean: No niin, kauan sulla on aikaa? :D (Maija, Mila ja Jenna tiedätte mun ilmeen ) :D



Elokuvat ovat usein uskollisia kirjoille, vaikka muutamia loistavia kohtauksia jätetäänkin rankalla kädellä pois elokuvista, mutta jos kaikki näytettäisiin valkokankaalla, ei elokuvia oltaisi voitu edes tehdä. Fanit joutuvat siis tyytymään elokuvantekijöiden ratkaisuihin, mutta välillä ne osuvat ihan oikeille kohdille.



Kun HP 7:n ilmestyi markkinoille, odotin englannin kielistä kirjaan kaveriltani muutaman viikon. Ja kun sain sen käteeni, muistan ajatelleeni: "Tässä se nyt on, tähän se loppuu. Tämä on nautittava hitaasti". Muistin kirjaa lukiessani J.K Rowlingin haastattelun Feeniksin killan ajoilta, joissa hän sanoi, että viimeiset osat kirjasarjasta täytyvät aiheuttaa tunteen lukijassa: "Miksi kukaan ei kysynyt näitä jo aikaisemmin?" Se piti paikkansa, MIKSI?



J.K Rowling on yksi maailman parhaimmista kirjailijoista ja hänen kirjansa ovat fantasiakirjallisuuden todellisia aarteita. Ihana ajatella, että pienet ekaluokkalaiset 50 vuoden päästä lukevat kirjoja opetellessaan lukemaan, ja tajuavat miten upeata on osata lukea ja käyttää samalla mielikuvitustaan.



Fanien pitkä pitkä pitkä pitkä pitkä pitkä pitkä odotus palkitaan 13.7 kun viimeinen osa seitsemännestä kirjasta tulee ensi-iltaan. Olen päättänyt hyvän ystäväni Maijan kanssa, että elokuva täytyy päästä katsomaan yönäytökseen (välttääkseen teinifanit ja Daniel-kiljaisut :D). Olen katsonut trailereita pitkin kevättä, eikä näkemäni ole ollut mitenkään pettymys. Luotan täydellisesti siihen, että käsikirjoittajat sekä ohjaaja ovat tehneet hyvää yhteistyötä Rowlingin kanssa, jolloin elokuva-saaga saa arvoisensa lopun.



Miten voi näin pieni asia jännittää näin paljon? Mutta kaikki itselleen tärkeähän jännittää aina. Palan halusta nähdä, miten elokuvassa esitetään mahtipontinen kuolonsyöjien hyökkäys, Irvetan murto, ihmisten muistot sekä suuri lopputaistelu? Elokuvissa kaikista parhaimmat
näyttelijät ovat ehdottomasti :


Alan Rickman (Professor Snape)

Jason Isaacs (Lucius Malfoy)

Ralph Fiennes ( Lord Voldemort)

Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrage)



Ja nyt alkaa pelottaa kun mulla on nykyään lempparit noita pahiksia ( Voltturit ihan sama juttu). Mitäköhän mulle on tapahtunut, pahat kiinnostavat?


Lähde: http://www.aceshowbiz.com




Kaiken tämän jännityksen lisäksi ensi torstaina julkaistaan sivusto Pottermore, jonka sisältöä arvaillaan fanien keskuudessa. Suurin epäilyni sivuston sisällöstä on se, että Rowling kertoisi vihdoinkin päivämäärän, jolloin hän julkaisee Harry Potter hakuteoksen, jossa kerrotaan Harry Potter maailmasta kaikki. Hahmot, olennot, eläimet, henkilöt jne.



Täältä pääset kyseiselle sivulle : Pottermore



Koittakaa jaksaa fanit, niin minäkin yritän. Enää 24 päivää ja sitten pitkä oppimäärä on suoritettu kiitettävästi. :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti