sunnuntai 23. lokakuuta 2011

One Day - Sinä Päivänä


http://www.aceshowbiz.com


Olen aina pitänyt Anne Hathawaysta, sillä hänessä on sitä jotakin. Hän on mielettömän hieno näyttelijä, mutta hän ei ole tehnyt vielä tähtisuoritusta vaikka upeita elokuvia hänellä on jo usea takana. Minua ei siis tarvinut houkutella kovin pitkään, kun Maijan kanssa mentiin katsomaan hieno ja uudenaikainen romanttinen draama, joka kertoo rehellisesti rakkaudesta ja sen löytämisestä. 


http://www.aceshowbiz.com

Eletään heinäkuuta vuonna 1988, jolloin Emma (Anne Hathaway) ja Dexter (Jim Sturgess) ovat valmistuneet lukiosta ja elämä on edessä. Yhteiset kaverit vaihtavat kielareita ja Emma ja Dexter alkavat jutella keskenään. Ilta päättyy Emman kämpälle ja sänkyyn, tosin vain nukkumaan. Ystävykset haluavat enemmän ystävyyttä, vaikka kumpaakin kiinnostaisi toinen elämänkumppanina. 

http://www.aceshowbiz.com


Vuodet kulkevat eteenpäin, mutta ystävyys säilyy hyvien ja huonojen aikojen läpi. Emman kirjailijan ura ei ole lähtenyt nousuun, joten elannon Emma ansaitsee tylsässä Tex mex- ravintolassa. Emma saa työkaverikseen Ianin, jonka koomikon ura odottaa tuulta purjeisiinsa. Dexter lentää maasta toiseen, sängystä toiseen juontajan hommia tehden.  Tv-töiden varjopuolena tulevat pitkät illat, jotka täytyy vetää läpi viinan ja huumeiden avulla. Ystävykset soittelevat toisilleen, mutta Emma huomaa, että Dexterillä on aika kiire. 

http://www.aceshowbiz.com


Emma ja Ian ovat olleet yhdessä pari vuotta, mutta lopulta he ovat eronneet ystävinä, vaikka välillä Ianin ilmaantuminen Emman kämpälle saa naisen sekoamaan. Dexterin äiti sairastaa syöpää ja poika menee tapaamaan äitiänsä krapulassa. Äitiä ei kiinnosta poikansa työt, vaan miten poika pärjää muuten. Äiti ei usko poikansa selityksiä, mutta hän haluaa poikansa olevan onnellinen. 

http://www.aceshowbiz.com


Emmasta on tullut opettaja ja hän saa kutsun Tv-yhtiön juhliin Dexteriltä. Emma tajuaa, millaiseksi Dexter on muuttunut ja puhuu suunsa puhtaaksi. Dexter alkaa tajuamaan omaa tulevaisuuttaan, eikä se ole kovin pitkä jos tällainen meno jatkuu. Mutta kuinka Emma voi syyttää häntä, hänhän menetti rakkaan äitinsä vastikään. Elämä alkaa palautua raiteille kun Dexter tapaa naisen, jonka kanssa hän perustaa perheen.

http://www.aceshowbiz.com


Emma asuu Pariisissa ja kirjoittaa lastenkirjoja. Dexter menee lomalle Emman luo ja hänellä on uutisia: hän on eronnut vaimostaan ja heillä on yhteishuoltajuus tyttärestä. Emma on pahoillaan Dexterin uutisista, mutta hän ei voi vastata ystävänsä tunteisiin, sillä hän on onnellisessa parisuhteessa ranskalaisen pianistin kanssa. Dexter on murheen murtama ja lähtee kotia kohti. Lähteekö Dexter tosissaan vai saako hän sittenkin kaverin lentokoneeseen? Saavatko ystävät koskaan toisiaan vai elävätkö he omia elämiään ystävyyden rikkaus mukana?

Enempää juonta en kerro, jälleen kerran elokuva täytyy nähdä itse.

Tarina on aikakaudeton, sillä elokuvan sanomaan pystyy kuka tahansa milloin tahansa samaistumaan: rakkaus on ja pysyy. Vaikka ihmiset eivät näe toisiaan, tunteet säilyvät. Toki elokuva herättää minussa kysymyksen, miksi ihmiset eivät tunnusta toisilleen tunteitaan? Onko parempi haudata tunteet sydämeen, ja kertoa ne kun on liian myöhäistä? Itse kamppailen samojen asioiden kanssa tällä hetkellä, ja elokuvan jälkeen olin valmis kertomaan asiasta, mutta sitten taas jokin este, enkä saanut asiaa sanottua. Odotanko aikaa parempaa?

Anne Hathaway kaunistuu valkokankaalla vuosien vaihtuessa, ja erityisesti Pariisi- look oli todella edustava ja kaunis. Anne tuo tunteet esiin katsojalle käsinkoskettavaksi eikä vaadi vastapalvelusta. Annen ilmeet tuovat esiin jokaisen ajatukset, jolloin tekisi mieli sanoa, että tiedän tunteen.

Jim Sturgess on minulle uusi tuttavuus, mutta hän sopii Dexterin rooliin. Hän käy hienosti läpi ihmisen kasvua pienin askelin, mutta niin että jokainen askel näkyy takanapäin.

Itse en ole lukenut kirjaa, mutta ystäväni mukaan kirja oli parempi. Täytyy siis lukea ja katsoa olenko samaa mieltä, mutta leffa oli ihanan romanttinen, haikea ja samalla surullinen. 

Traileri <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti