lauantai 8. helmikuuta 2014

Dallas Buyers Club

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/dallas_buyers_club/

Elokuva, joka sai miettimään elämää… hyviä ja pahoja aikoja, ja kuinka niistäkin selvitään.. tavalla tai toisella… 

Elokuvan juoni lyhyesti: 

Dallasilainen mies elää elämäänsä kuin viimeistä päivää. Viina, huumeet, naiset ja vedonlyönnit kuuluvat Ron Woodroof (Matthew McConaughey) jokapäiväiseen elämään. Työpaikalla tapahtuneen onnettomuuden jälkeen Ron herää sairaalassa ja hänelle kerrotaan uutinen, joka vaikuttaa koko hänen elämäänsä: hänellä on hiv eli aids.


Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/dallas_buyers_club/
Ron ei usko uutista, sillä hän ei ole homo. Asiaa selvitettyään Ron kuitenkin tajuaa, että tartunta on voinut tulla joltakin naiselta suojaamattoman seksin aikana tai likaisesta huumeneulasta. Ronille annetaan elinaikaa 30 päivää. Mies ei anna kuitenkaan periksi, vaan etsii vaihtoehtoishoitoja myrkyllisten lääkkeiden tilalle. 


Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/dallas_buyers_club/
Hän joutuu muiden syrjimäksi hiv:n takia eikä asiaa helpota lainkaan, kun Ron alkaa liikkua transvestiitin seurassa. Hän tajuaa pian, että hänen ainoat ystävänsä ovat ne, joita hän kammoaa.

---

Matthew  McConaughey on kuulunut aina lempinäyttelijöihini, mutta nyt näin hänestä puolen, jota en koskaan ollut nähnyt. Miehen tuskan ja raivon elämää kohtaa pystyi tuntemaan. Hän oli muuttanut ulkonäköänsä niin paljon, että häntä ei meinannut tunnistaa. Hänen laiha olemuksensa sai välillä niskakarvat pystyyn. Jos hän ei saa Oscar-gaalassa miespääosa pystiä, akatemia ei todellakaan osaa hommaansa.

Jared Leto on ehdolla miessivuosasta ja syystäkin. Välillä valkokankaalle katsoessaan unohtaa, että kyseessä on mies, niin hyvin hän esittää naista. : D Transvestiitin esittäminen ei ole kaikille miehille helppoa, mutta Jaredille se sopi kuin nenä päähän.

---

Odotan innolla Oscareita, mutta edelleen minua harmittaa, ettei mikään TV-kanava Suomessa ole ilmoittanut näyttävänsä kuuden tunnin pituista gaalaa suorana. Kuitenkin esimerkiksi Yle näyttää Grammy-gaalan joka vuosi ja nyt Olympialaisia 700 tuntia. Onko se 6 tuntia tosiaan niin kallista, ettei siihen ole varaan? Epäilen vahvasti… ei varmasti edes kirjoitukseni Ylelle auta asiaan…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti