sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Philomena

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/philomena
Katollinen Philomena (Judy Dench) tulee raskaaksi ensi rakkautensa jälkeen. Ymmärtämätön tyttö ei tajua mitä on tapahtunut ja hän synnyttää lapsen ilman kivun lievitystä. Tyttö hylätään nunnaluostariin syntiensä takia, jossa hän tekee paljon töitä kulujensa korvaukseksi. Töiden lomassa synnyttäneet tytöt käyvät katsomassa lapsiaan tunnin päivässä.


Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/philomena
Eräänä päivänä Philomenan ystävättären lapsi tullaan adoptoimaan ilman, että asiasta kerrotaan biologiselle äidille. Philomena haluaa tietää asiasta enemmän ja pian hän huomaa, että adoptiovanhempien autoon viedään ystävättären tyttären lisäksi hänen oma poikansa, Anthony.


Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/philomena
Philomena pitää asian sisällään 50 vuotta ja Anthonyn syntymäpäivänä hän kertoo asiasta omalle tyttärellensä.


Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/philomena
Pääministerin tiedottaja Martin Sixsmith (Steve Cooganin) saa potkut ja hän alkaa kirjoittamaan Venäjän historiasta kertovaa kirjaa. Martin kuitenkin törmää Philomenaan ja päättää auttaa naista selvittämään hänen poikansa tarinaa.

Selviääkö pojan kohtalo? Tapaavatko äiti ja poika koskaan? Miksi Martin pitää Philomenan Washingtonissa? Onko nunnaluostari kertonut Philomenalle koskaan totuutta? Miksi vanhin nunna välttelee Philomenaa?

---

Judy Dench tekee uskottavan suorituksen ja totuuden selvittyä en olisi ikinä pystynyt käyttäytymään kuten Philomena. En ikinä, vaan olisin reagoinut samalla tavalla kuin Steve Coogan. Judy ja Steven ovat erikoinen pari, mutta heidän kemiansa kehittyvät tarinan aikana. He tukevat toisiaan, vaikka kohtalo tuokin oman säväyksensä suhteeseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti