sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Star Wars: The Force Awakens


Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/

Voisinpa kuvata sanoin, miten tärkeä Star Wars on ollut lapsuudessani! Toisaalta, jokaisella on niitä elokuvia tai elokuva-sarjoja, jotka ovat lähellä sydäntä. Minulla on niitä monta ja niihin liittyy ihania muistoja ystävistäni, niistä rakkaista, jotka ovat aina sydämessäni < 3 

Tähtien sota kiinnostui lähti lapsuudesta ystävän ehdottaessa, että katsotaanko kesäpäivänä leffaa. Siitä se 4-6. osien fanitus alkoi. Voi sitä riemua, kun 1.osa ilmoitettiin saapuvaksi leffateatteriin. Sen jälkeen tuli 2. ja 3.osa. Hayden Christensenistä on vieläkin ihana < 3

George Lucas avasi sellaisen maailman, joka on yhdistänyt sukupolvia 70-luvun lopulta lähtien, nyt voimme ilolla seurata uuden sukupolven kasvamista uusien elokuvien kanssa. Nyt on aloitettu uusi luku Star Wars- tarinassa ja innolla odotan seuraavia osia. Oliko 7.elokuva kaiken odotuksen arvoinen…

Haluan vielä mainita, että pyysin ihanaa ystävääni katsomaan elokuvaa kanssani, mutta ongelma oli, ettei hän tiennyt mitään Star Warsista satunnaisia pätkiä lukuunottamatta. Päätimme katsoa aikaisemmat osat ennen 7.osaa, mutta kaikkien kommellusten jälkeen ehdimme katsoa yhdessä 4. ja 5.osan. Olin pahoillani tilanteesta, mutta elokuvateatterissa ystäväni antoi leffat minulle takaisin ja kertoi katsoneensa ne itse. Olin niin ylpeä hänestä ja tiesin, että nyt hänkin voi nauttia leffasta, kun tietää hieman mitä aiemmin on tapahtunut. Olen susta niin ylpeä P < 3

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/
Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/
Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/

On kulunut noin 30 vuotta 6.osan tapahtumista. Rey (Daisy Ridley) on itsenäinen nainen, joka elättää itsensä erämaassa keräämällä vanhoista tähtilaivaston avaruusaluksista koneiden osia. Rey odottaa päivää, jolloin hänen perheensä palaisi hakemaan hänet mukaansa. Päivä ei ole vielä saapunut. Samaan aikaan Imperiumin valta on haalistunut ja tilalle on tullut Ritarikunta, joka taistelee Tasavaltaa vastaan Sith-jedin, Kylo Relonin (Adam Criver) kanssa. Klooniarmeijan tuhouduttua Ritarikunta on joutunut värjäämään eri puolilta galaksia nuoria miehiä aivopestäkseen heidät komentoonsa. Armeijan sotilas Fin (John Boyega) on tajunnut, että hän ei taistele yhteisen hyvän puolesta vaan päinvastoin. Hän päättää karata ja etsiä turvan muualta.

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/
Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/

Jedit ja Voima ovat kadottaneet toisensa ja uusi sukupolvi luulee niiden olleen legendaa.  Poe Dameron (Oscar Isaac) toimii kapinallisten joukoissa ja hänellä on pala karttaa, joka näyttää Luke Skywalkerin, viimeisen Jedin olinpaikan. Luke katosi jälkiä jättämättä eikä kukaan pysty selvittämään hänen olinpaikkaa ilman kokonaista karttaa. Ritarikunnalla on toinen osa karttaa ja nyt he metsästävät kadonnutta palaa. Luken hartioilla lepää Galaksin tulevaisuus, jälleen kerran.  Poe piilottaa kartan palan BB-8- droidiin ja pyytää tätä pakenemaan jos kaikki ei mene suunnitelmien mukaan.

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/

Fin ja Poe lyöttäytyvät yhteen ja yrittävät päästä kapinallisten luokse, mutta matka päättyy samaan planeetalle, jossa Rey asuu. Poe katoaa ja Fin joutuu etsimään uusia ideoita jatkaakseen matkaa. Karannut sotilas löytää tiensä Reyn ja BB-8:n luokse. BB-8 tajuaa, että Fin pitää Poen takkia yllään ja arvaa, mitä on tapahtunut. Ennen kuin Fin ehtii selittämään mitään, Ritarikunnan alukset valtaavat planeetan ja etsivät Sithin avulla karttaa tuhotakseen viimeisen Jedin Pahuuden tieltä. He etsivät tosissaan droidia ja karannutta sotilasta. Alkaa pako, jonka yhteydessä vanhat sankarit näyttävät, kuinka alus viedään valonnopeuteen…

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/

Kenen poika nuori Sith on? Löytääkö Rey varastamansa aluksen omistajan? Miten Darth Vader liittyy nuoren miehen elämään? Kuka hallitsee uutta Ritarikuntaa? Löytävätkö viholliset kartan ennen kapinallisia? Miksi Rey käyttäytyy oudosti? Miksi Sith pelkää uutta kapinallista? Miksi Luken valomiekka löytyy vanhasta varastosta? Kuka on sukua kenellekin? Ketkä joutuvat taistelemaan vielä kerran pahuutta vastaan? Kuka löytää Voiman ja sen salaisuudet? Kuka pettää ja kenet? Kuka valitsee oman puolensa taistelussa?


Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/

Elokuvan aikana koin monta, monta, monta Déjà-vu- hetkiä. Monet kohtaukset oli uudistettuja tilanteita vanhasta saagasta, mutta toisaalta, miksi hyväksi todettuja kohtauksia ei hyödynnettäisi uudessakin elokuvassa. Tosin hyvin Saagan tuntevat fanit voivat tuntea hieman närkästystä. Nyt oli kuitenkin viety tarina uudelle tasolle ja ilolla odotan seuraavia osia.

Lienee sanomattakin selvää, että elokuvamaailman pahisten pahis on Darth Vader. Joten seuraavalla pahiksella on pirun isot saappaat täytettävänä. Adam Driver oli uskottavampi pahis kypärän kanssa kuin ilman sitä. Pahiksella pitäisi olla jotain tarttumapintaa, eikä baby facea. No toivottavasti Sithit nousevat seuraavassa osassa uudelle tasolle, sillä nyt on ensimmäinen askel otettu.

Daisy Ridley oli ihana tuulahdus miesten maailmassa ja näytti myös, että kyllä nainenkin tietää jotain tekniikasta. Uusi sankarini ehdottomasti!

Elokuvan ehdottomasti paras hahmo oli BB-8! Niin hieno, pieni droidi, joka näyttää että pienikin voi pelastaa päivän. Hänen reaktionsa olivat todella ihmismäisiä, todella kova kilpailija R2-D2:n kanssa. Loistavaa työtä suunnittelijat! < 3

Olisi niin paljon kertomista omista arvailuista ja siitä, mitä tapahtuu seuraavissa osissa… mutta en halua pilata sellaisten katseluiloa, jotka eivät vielä leffaa ole nähneet. Paljon arvailuja sukulaissuhteista ja piilossa olevista yhteyksistä on ilmassa, että ei itsekään tiedä, mihin niistä haluaisi eniten uskoa.


May the Force be with you! < 3


P.S Pitää meidän olla ylpeitä tästä elokuvasta, sillä nyt on käytetty suomalaista osaamista niin näyttelijöissä kuin kieliasiantuntijoissa ;) Olen ylpeä suomalaisten panoksesta! 


sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Spectre 007

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/

Rakastan agenttileffoja, niissä on sitä jotain.. ei sitä voi selittää, jotkin asiat vain iskevät. Isäni on ollut suuri myötävaikuttaja tähän rakkauteen ja onneksi hän tuli kanssani katsomaan uusimman Bondin leffateatteriin. Isän kanssa on aina kina siitä, kuka on paras Bond. Isällä se on Sean Connery ja minulla se vaihtelee fiiliksen mukaan. Aloitin jälleen alusta Bond-elokuvien katsomisen ja en muistanutkaan, miten hienoja leffoja on tehty 60-70- luvuilla. Loistavia gadgetteja (eli niitä härveleitä by Q) ja vielä parempia pahiksia :D

Odotukset tämän Bondin kohdalla olivat korkealla, sillä Skyfall oli mielestäni paras Bond (Daniel Craigin Bondeista). Spectren tunnaribiisi oli lievästi sanottuna pettymys. Sam Smith on loistava laulaja ja elokuvan alkutekstien aikana kappale kuulosti edelleen kauniilta, mutta ei Bond-biisi. Bondin tunnarissa pitää olla jotain, joka sävähdyttää ja räjäyttää tajunnan. Asennetta, sellaista voimaa jolla mennään kivenkin läpi. Chris Cornelin You Know My Name, Gladys Knightin License to Kill, Tina Turnerin Golden Eye, Shirley Basseyn Diamonds Are Forever,  Adelen Skyfall… näitä biisejä voisin kuunnella taukoamatta. < 3


Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/
Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/

Meksikossa vietetään Kuolleiden päivää ja kadut ovat täynnä kuolleiksi pukeutunutta kansaa. Väkijoukon seassa kävelee myös James Bond (Daniel Craig), joka varjostaa jälleen erästä rikollista. Kuolleiden päivä saa nimensä mukaisesti uusia uhreja, kun Bond taistelee suuren väkijoukon ja räjähtävien rakennusten yläpuolella helikopterissa. Samaan aikaan Lontoossa M (RalphFiennes) ja uusi turvallisuuspäällikkö C (Andrew Scott) kiistelevät siitä, onko 00-agentteilla enää mitään tulevaisuutta.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/
M yrittää saada Bondin aisoihin, jotta C ei saisi lisää vettä myllyynsä lopettaakseen heidän toimintaansa salaisessa palveluksessa, mutta tämä tehtävä osoittautuu jälleen kerran mahdottomaksi. Bond hyllytetään jälleen kerran virallisista tehtävistä, mutta hänellä on ollut pitkään tehtävä, jonka hän tekee arvostamansa ihmisen kunniaksi. Tehtävänä on ollut tappaa eräs rikollinen ja vierailla hautajaisissa.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/
Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/
Moneypenny (Naomie Harris) vie Bondin asunnolle paketin, joka sisältää Skyfallin tapahtumista takavarikoituja tavaroita. Vaarattomaksi todetut tavarat tuovat Bondin menneisyyden lähemmäksi kuin koskaan ennen ja on aika kohdata menneisyyden haamut. Moneypenny saa seuraavana päivänä paketin, jonka sisältö saa hänet näyttämään petturilta. Q (Ben Whishaw) joutuu jälleen venyttämään rajoja, jotta Bond pystyy toimimaan salassa.


Kenet Bond tapaa hautajaisissa? Kuka on Kalpea Kuningas? Kuka on Oberhauser (Christoph Waltz)? Kuka tappaa ja kenet? Ketä Bond lupaa suojella? Kenet Bond tapaa Sveitsissä? Mikä tai kuka on L’Americans? Mikä tai kuka on Spectre? Kenen kynnet raapivat enemmän kuin kissan? Mitä Q on tällä kertaa keksinyt Bondille? Kuka pettää ja kenet? Kuka on kaiken takana? Onko kaiken takana läheisempi ihminen kuin kukaan osaa arvata? Minkä päätöksen Bond tekee, jota kukaan ei osaa odottaa?


Elokuva ei ollut paras Bond, mutta siitä huomasi, että juoneen oli panostettu eikä yllätyksiltä voitu välttyä missään kohdassa. Daniel on 2000-luvun Bond ja loistava sellainen. Hänessä on sitä entisaikojen Bondien karismaa, jota ehkä Brosnanin aikana ihmiset kaipasivat. Saa nähdä, kuka seuraavaksi astuu tämän agentin saappaisiin, sillä hänellä on joka tapauksessa isot kengät täytettävänä.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/
Erityisen vaikutuksen minuun teki Madeleine Swannia esittävä Léa Seydoux. Hän ei todellakaan ollut entisaikojen Bond-tyttö, joka tarvitsee miestä toimiakseen. Léa toi itsenäisen Bondin rinnalle itsenäisen naisen, joka osaa pitää puolensa.  Monica Bellucci on täydellinen vastakohta Léan hahmolle elokuvassa. Mutta voi luoja, miten kaunis Monica olikaan. Hyvät esimerkit siitä, millaisena Bond-tytöt on totuttu näkemään, harvemmin kahta ääripäätä nähdään samassa elokuvassa. Naomi Harris on ei ole perinteinen Moneypenny, kuten aiemmasta elokuvasta saimme jo nähdä. Hän joutuu opettamaan M:lle ja Q:lle, miten asiat hoidetaan ja kehen todella voidaan luottaa.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/
Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/
Kertomatta enempää kuka on pahiksien pahis, niin pahiksia on aina ollut kahdenlaisia Bond-elokuvissa: pöydän takana olevia rikollispomoja ja kentällä olevia tappajakoneita. Niin oli myös Spectressä. Jokainen saa itse päättää, kummista pitää enemmän itse  ;)

P.S Rakastan elokuvia, joissa viitataan vanhempiin osiin. Kannattaa siis aloittaa ihan alusta, jotta muutamat jutut aukeavat paremmin ;)


James Bond will return… ;)


perjantai 16. lokakuuta 2015

Napapiirin Sankarit 2

Lähde: www.finnkino.fi

"Siinä oli pari uutta muuttujaa" … voi luoja, maailman toiseksi paras lause ”Miten meni niin kuin omasta mielestäsi?” jälkeen. ;D

Lähde: www.finnkino.fi

On kulunut hetki edellisen elokuvan tapahtumista. Janne (Jussi Vatanen) ja Inari (Pamela Tola) ovat saaneet kauniin Lumi-tyttären ja on aika juhlia ensimmäisiä syntymäpäiviä. Janne ei ole vielä täydellisesti sisäistänyt isänä olemista, ja Inari hoitaa asiat mieluimmin itse kun päästää miehensä puikkoihin. Inarin täytyy käydä kaupassa ennen syntymäpäiviä ja hakea samalla reissulla Marjukka (Miia Knuutila) ja Räihäsen (Timo Lavikainen) lentokentältä. Miten puolessa tunnissa Janne ja Lumi saavatkaan aikaan? ;)

Lähde: www.finnkino.fi

Lähde: www.finnkino.fi

Melkein onnistuneiden synttärien jälkeen Inarin tunteet purkautuvat itkuna ja Marjukka päättää, että naiset lähtevät viettämään tyttöjeniltaa. ”Se on kun panis rahaa pankkii kun pikkulasten äidit bilettää” Miehet jäävät siis lastenhoitajiksi, mutta mitä käykään kun Kämäräinen (Santtu Karvonen) kutsuu kaverukset kuokkimaan Ylläksellä vietettäviin häihin?

Lähde: www.finnkino.fi

Kenet naiset tapaavat Hotellissa? Kuka menee Inari-Sviittiin? Mikä jää tyttöjeniltaan? Mitä tapahtuu kuin yhdistetään tuunattu auto ja poro? Missä Lumi ehtiikään kävelemään yhden illan aikana? Mitä tapahtuu valkoiselle matolle? Mitä tapahtuu papukaijalle? Keneen käytetään lamautinta? Kuinka paljon muutama, uusi muuttuja voivatkaan sekoittaa pienen porukan elämän? Mikä tässä voisi mennä vikaa? 

Lähde: www.finnkino.fi

Nii-i, mikä tässä voisi mennä vikaan? Vähän niin kuin ihan kaikki! Pohjoisen murre on mielettömän hauska lisä komediassa, jossa kaikki menee niin pieleen kun vain huonolla tuurilla voi mennä. Voi sitä naurun määrää ja sitä, että melkein tekee mieli nousta seisomaan ja huutaa ”Ei oo mahdollista!” :D 

Miia Knuutila ja Kari Ketonen tuovat komediaan tarvittavan sekopäisyyden ja Jussi, Pamela sekä Timo yrittävät selvitä aiheuttamistaan sotkuista. Loppujen lopuksi ei voi sanoa, kuka töpeksi pahiten ja kuka selvisi voittajana. Elokuvan valovoimaisin tähti on kuitenkin Lumia esittävä pieni tyttö, jonka ilmeet sulattavat kaikkien sydämet < 3



Sicario


Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/

Kuukausittain saadaan lukea julmia tapauksia huumejengien ja mafian tappeluista ja välienselvityksistä, joista eivät kaikki jengiläiset ja virkavallan edustajat ole palanneet kotiin. Miltä tuntuisi elää tässä maailmassa virkavallan edustajana, kun ei koskaan tiedä, näkeekö perheettään illalla.  Entä miltä tuntuu silloin, kun kukaan ei ole kotona odottamassa? Tästä kertoo Sicario.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/

FBI-agentti Kate Macer (Emily Blunt) työskentelee huumeyksikössä ja viimeisen keikan tuloksena oli muutakin kuin tuoreita uhreja. Pian hänet rekrytoidaan salaiseen tehtävään, jonka päälliköt Alejandro (Benicio Del Toro) ja Matt Graver (Josh Brolin) ovat vakuuttuneet naisen kyvystä, mutta eivät kerro totuutta. Kate laitetaan mukaan tehtävään, jossa huumejengin päällikkö viedään vangittuna Meksikon puolen säilytyksestä Yhdysvaltojen puolelle. Tehtävässä on riskinsä ja pian Kate tajuaa, ettei hengissä selviäminen ole mikään selviö. Pian nainen joutuu kyseenalaistamaan isänmaansa lait, toimintatavat ja jopa oman moraalinsa suuremman hyödyn nimissä.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/

Saadaanko päällikkö toimitettua Yhdysvaltojen puolelle? Mitä Alejandro ja Matt eivät kerro? Miksi Katen työparia ei hyväksytä ryhmään? Miksi setelit on merkitty rannekkeilla? Miksi Katea saa uuden tuttavuuden baarissa? Mitä uuden miehen taskuista selviää? Miksi keskellä autiomaata on hylätty auto? Miksi meksikolaisia kuljetetaan yön pimeydessä Yhdysvaltojen?

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/

Elokuva näyttää melko suoraan, minkälainen kohtalo on niillä, jotka eivät pääse eroon huumejengistä. Elokuvan kantava teema on kosto perheen, kunnian ja oman moraalin puolesta. Mitä kaikkea ihminen voi uhrata koston vuoksi?

Tarinan päähenkilö ja kuningas on ehdottomasti Benicio Del Toro. Hän osaa näyttää samaan aikaa lempeältä mieheltä, mutta hänen sisällä on muuta kuin lempeyttä. Niitä intensiivisiä silmiä ei unohda heti. Sanoin ystävilleni elokuvan jälkeen, että jos Mr. Del Toro ei saa sivuosa-ehdokkuutta ensi vuoden Oscar-gaalassa niin ei sitten kukaan. ; ) Josh Brolin on USA:n versio Alejandrosta, mutta jää valitettavasti täydellisen Del Toron varjoon. Minusta tuli viimeistään nyt Del Toron fani < 3


Emily on hiljainen toimija, joka ei pidä ääntä tekemisestään, mutta joka ei anna kenenkään hyppiä silmilleen. Uskottava roolisuoritus, mutta ei välttämättä ehdokkuustasoa. 


Häiriötekijä

Lähde: www.finnkino.fi

Mitähän tästä elokuvasta pitäisi sanoa? Ehkä sen, että nimen pitäisi olla ”Häiriintynyt tekijä”, sopisi paremmin elokuvan luonteeseen. Elokuvan läpi kulkee kirjaimellisesti punainen villalanka, joka löytää omistajansa loppujen lopuksi, mutta siltikään sitä ei huomaa juonessa mitenkään.

Elokuva koostuu siis useimmista tarinoista, jotka ovat (jotenkin järjettömällä tavalla) sidoksissa toisiinsa. Elokuva alkaa muutamalla hauskalla tarinalla, mutta pikkuhiljaa tarinat alkavat menettää järkensä ja tuntuu kuin katsoisin todella huonoa sketsiä uudestaan ja uudestaan. Hyvätkään hetket eivät pelasta elokuvaa, valitettavasti.


Käykää katsomassa jos haluatte katsoa jotain, joka ei ihan heti poistu verkkokalvoiltanne! Elina Knihtilä, Tommi Korpela, Eero Ritala ja kumppanit eivät nyt mielestäni yltäneet parhaimpaansa. 


tiistai 22. syyskuuta 2015

Woman in Gold – Kultainen Nainen


Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/

Elokuva kertoo juutalaisesta Maria Altmanista (Helen Mirren), joka selvisi Itävallasta toisen maailmansodan kauhuista Amerikkaan tulevaisuuteen uskoen. Marian rakas sisar on juuri kuollut ja perhe pienenee silmissä. Maria on saanut sisarensa tavarat kotiinsa ja hän löytää tavaroista kirjeitä, joiden ansiosta alkaa sotkuinen oikeudenkäynti suvun tavaroista Itävallan valtiota kohtaan.

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/

Randy Schoenber (Ryan Reynolds) on nuori juristi, joka haluaa päästä kunnolliseen työpaikkaan. Äitinsä ehdotuksesta mies lähtee tapaamaan Mariaa, jolla on hänelle selvityspyyntö. Maria haluaisi tietää, mihin suvun arvoesineet ovat joutuneet 50 vuoden jälkeen, kun natsit ryöstivät hänen setänsä asunnon. Tärkein ja rakkain esine Marialle oli ennen sotaa kuolleen tädin, Adelen muotokuva. Schoenberg lupaa selvittää asiaa ja etsii internetistä tietoa maalauksesta. Juristin mielenkiinto herää, kun tajuaa että taulu on lähes 100 miljoonan dollarin arvoinen.

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/

Schoenber taivuttelee Marian lähtemään kanssaan Itävaltaa tekemään selvitystä tavaroista ja tauluista. Maria kieltäytyi matkasta, koska ei halua koskaan palata maahan, joka vei hänen kotinsa, perheensä ja isänmaansa. Pian Maria kuitenkin taipuu lähtemään, koska haluaa kohdata sodan aiheuttamat painajaiset silmästä silmään. Itävaltaan päästyään Maria ja Schoenberg kohtaavat avuliaan Hubertus Czernin (Daniel Brühl), joka auttaa heitä selviämään byrokratian rattaista. Maria ei ole nähnyt tätinsä muotokuvaa 50 vuoteen, näkeekö hän sen vielä ennen kuolemaansa?

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/

Saako Maria selvitettyä tavaroiden sijainnin? Kuuluvatko taulut Marialle ja hänen perheelleen? Mitä Itävallan valtio ei halua myöntää? Palautuvatko aarteet alkuperäisille omistajalleen vai saako suuri valtakoneisto näytettyä, että varastetut aarteet kuuluvat löytäjälle? Mitä Hupertus salaa? 

---------

Elokuva oli mielettömän hieno ja ajatuksia herättävä. Miten moni joutui jättämään kotinsa ja miten monet arvokkaat taideteokset, korut ja irtaimisto jäivät natseille? Kuinka moni ei nähnyt koskaan perhettään saati sitten päässyt koskaan selville mitä omaisuudelle kävi sodan päätyttyä? Kuinka moni elämä olisi voinut saada paremman alun uudessa maassa, jos omaisuutta olisi voinut myydä tai pantata? 

Elokuva aiheuttaa äärimmäistä vihaa niitä ihmisiä kohtaan, jotka eivät välitä siitä, mikä on teoksen alkuperä tai omistaja, vaan pääasia on se, että ne ovat nyt uusilla omistajilla eikä niitä luovuteta. Haluaisinpa tietää, miten monta elämää yhden taulun kontolla on.Katsoin muutama viikko sitten dokumentin Louvresta ja siitä, miten sen taideaarteet pelastettiin toisen maailmansodan alettua natseilta. Vaikka tärkeimmät kuten Mona Lisa pelastui, kuinka monta satoja Monet, Picasson tms. töitä poltettiin natsien toimesta, koska niitä ei haluttu jättää vihollisille sotasaaliiksi. Typerää, niin typerää ja turhaa.


Helen Mirren on upea Mariana eikä silmät pysynyt kuivina elokuvan aikana. Helen osasi pitää arvokkuutensa läpi elokuvan, vaikka toivoa ei juuri ollut. Menneisyyden kohtaaminen vanhassa kotimaassa ei ole kenellekään helppoa enkä ihmettele, miksi niin moni ei palannut enää etsimään kotia tai läheisiään. Vaikka Maria ja hänen perheensä edustivat rikkaita juutalaisia, heidän kohtalonsa oli sama kuin muiden.

Ryan Renoldsin roolihahmo oli elokuvan alussa kiinnostunut taulun arvosta kuin siitä, mitä se edusti Marialle. Elokuvan edetessä hän tajusi, että hänen sukunsa juuret ulottuvat Marian perheen kanssa yhteen eikä saa mielestään natsien tekoja läheisiään kohtaan. Mitä kinkkisemmäksi juonittelu menee, sitä palkitsevampaa on nähdä toisten osapuolten nöyrtyvän tuuma tuumalta.

Saksankielisten näyttelijöiden roolitus oli onnistunut loistavasti. Tatiana Maslany, joka esitti nuorta Mariaa teki roolinsa lähes täydellisesti. Toivottavasti häntä nähdään pian uudestaan valkokankaalla. Mainitaan myös, että ihana Max Irons esitti Marian aviomiestä. < 3

Ennen elokuva kertoo oikeudenmukaisuudesta, jota ei saavutettu 60 vuotta sitten vaan sen aika on tässä ja nyt. Mikään oikeudenmukaisuus ei tosin tuo rakkaita takaisin eikä vie koettuja kauhuja pois sydämestä. Suosittelen elokuvaa koko sydämestäni, silmäni kyynelehtivät vieläkin. 



maanantai 7. syyskuuta 2015

Kätilö

Lähde: www.solarfilms.com

Antti Jokisella on ainutlaatuinen tapa käsitellä elokuvissa asioita, joista monet haluavat vaieta. Tämä nähtiin muutama vuosi sitten Puhdistus-elokuvassa, mies ei pelkää näyttää valkokankaalla raakuutta ja julmuutta. En ole katsonut Puhdistusta toista kertaa, sillä yksi kerta riitti. Kätilön kohdalla toinen kerta voi olla hyvin mahdollinen, sillä elokuvassa on kuitenkin läsnä toivo paremmasta kaiken synkkyyden keskelläkin.

Lähde: www.solarfilms.com

Helena (Krista Kosonen) on kätilö Lapin sydänmailla, jonka saksalaiset ovat miehittäneet toisen maailmansodan loppuvaiheessa ja käsillä on Lapin sota. Saksalaiset valloittavat Lapista asuinmaata, ruokaa ja naisia. Ei ole ensimmäinen kerta kun Helena joutuu suorittamaan kätilön työtä saksalaiselle langenneelle naiselle. Jälleen yksi viaton sielu, joka kärsii tilanteesta kaikkein eniten.

Lähde: www.solarfilms.com

Saksalaiset pysyvät omissa työleireissä, mutta saksalaissuomalainen sotavalokuvaaja Johannes (Lauri Tilkanen) ilmestyy ottamaan kuvia vastasyntyneestä. Helena menettää sydämensä Johannekselle yhdellä katseella. Vikasilmäksi nimitetty Helena pyytää Jumalalta vai yhtä asiaa: ”Jos tuon miehen saan ja täältä pois pääsen, muuta en pyydä.” Nainen kuulee, että Johannes siirretään työtehtäviin Ruotsin puolella olevalle työleirille. Helena pyytää veljeään Jounia (Pirkka-Pekka Petelius)  auttamaan häntä pääsemään samalla leirille sairaanhoitajaksi. Alkaa matka, jolta ei ole paluuta…

Lähde: www.solarfilms.com

Lähde: www.solarfilms.com

Leirillä Helena kohtaa päällikkö Gödelin (Tommi Korpela), joka laittaa naisen hoitamaan kaikkea muuta kuin Navettaa. Totuuden selvittyä Helena yrittää keskittyä omaan työhönsä parhaan mukaan. Pian leiriltä karkaa venäläissyntyinen vanki ja häntä lähdetään metsästämään metsistä. Johannes, Jouni ja Helena ottavat auton, jotta he voisivat tuoda vangin vahingoittumattomana takaisin. Paluumatka ei etene toivotusti… Mikä on Kuolleen miehen maja? Mitä Navetassa tapahtuu? Miksi Gödel ei suhtaudu Helenaan samalla tavalla kuin muihin? Selviävätkö kaikki hengissä Rauhansopimuksen jälkeen? Kuka on Heta?


Lähde: www.solarfilms.com

Antti Jokinen on paneutunut historiaan, tapahtumiin ja henkilöihin kolme vuotta ennen elokuvan filmauksia ja sen huomaa. Mikään elokuvassa ei ole jätetty sattumanvaraan ja kaikelle on oikea paikkansa. Raakuudet ja julmuudet eivät ole samalla tasolla Puhdistuksen kanssa, mutta onhan tarinakin toinen. Hieno teos, joka kahmii ehdokkuuksia ja palkintoja maailmalla ja toivottavasti kotimaassakin.

Krista Kosonen loistaa, loistaa ja loistaa Helenan roolissa.  Helena edustaa kaiken keskellä vahvuutta, totuutta ja toivoa. Kristan suoritusta on vaikea pukea sanoiksi, sillä hänen esittämä voima on jotain niin vahvaa ettei sanat pysty sitä kuvailemaan. Hiustenleikkaus kohtaus veti sanattomaksi. Oma kihlattu ei varmasti päästänyt Kristaa helpolla kameran takana, mutta lopputulos on tuon kaiken arvoista!

Lauri Tilkanen loisti roolissaan hiljaisena Johanneksena. Oli positiivista huolimatta, että Suomesta löytyy muitakin näyttelijöitä kuin vanhoja, tuttuja naamoja. Olen pitänyt Laurin persoonasta monessa roolissa, mutta nyt hän teki tähänastisen roolisuorituksensa.
Tommi Korpela oli julmaakin julmempi Gödel, mutta tässä roolissa mies oli nero. Aina ei tiennyt, että onko mies paatunut julmuri vai onko hän vaan pelkuri, joka ei voi kuin totella käskyjä.

Sanoin ystävälleni, että joskus Suomi on liian pieni maa, kun samat näyttelijät pyörivät valkokankaalla elokuvasta toiseen. Nyt oli jotenkin mukava huomata, että muutama tuttu kasvo oli päässyt sivurooleihin, mutta he eivät vieneet kaikkea aikaa ruudulla. Tilkasen ja Kososen laittaminen pääpariksi oli mukava tuulahdus siitä, että sukupolvet alkavat vaihtua myös näyttelijöidenkin keskuudessa.



lauantai 5. syyskuuta 2015

Oopperan Kummitus Kansallisoopperassa 4.9

Lähde: https://www.facebook.com/oopperabaletti

Rakkain musikaali minulle, piste. Kun luin Suomen kansallisoopperan sivuilta, että kyseinen esitys on tulossa heidän 2015 vuoden ohjelmistoon, en tiennyt miten päin olla. Hykertelin ilosta ja onnesta. Olin merkinnyt itselleni ylös päivän, jolloin liput tulivat myyntiin. Totesin pian, että lippuja ei ole enää syksyn esityksiin saatavilla, harmikseni. Kesätöiden takia asia unohtui, kunnes syntymäpäiväni koitti. Ystäväni sanoi, että lahjan on tulossa. Ette voi kuvitella sitä tunnetta kun avasin kirjekuoren, jossa oli tulostettu lippu: Oopperan kummituksen ensi-ilta 4.9. Olin viisi minuuttia hiljaa (omituista myönnetään) ja tuijotin lippua. Oliko tämä totta? Soitin ystävälleni itkien ja yritin selittää, miten paljon lahja merkitsi minulle.

Joskus asioilla on tarkoituksensa, ja nyt oli selvästi tarkoitus, että sain viettää unohtumattoman illan rakkaan ystäväni kanssa, joka tuntee minut paremmin kuin minä itse < 3

Oopperan kummituksen juonta ei oltu muutettu (tuskin olisivat saaneet siihen ihan lupaa Lontoosta), mutta kyseessä oli siis täysin uusi produktio tunnestusta musikaalista. Suomalaisten tekijöiden idea oli tehdä musikaali kun sitä ei olisi koskaan nähtykään. Muutokset hyväksytettiin Lontoossa ja heille näytettiin vihreätä valoa jokaisen muutoksen kohdalla. Suomen Kansallisooppera, onnistuitte täydellisesti, BRAVO!

Lähde: https://www.facebook.com/oopperabaletti

Joitakin tapahtumia oli hieman muutettu ja osa lauluista oli hieman tuunattu Suomen versioon sopiviksi, mutta hyvällä maulla ja tyylillä. Kun Overtune eli tunnussävel alkoi soimaan, kylmät väreet menivät pitkin käsivarsiani. Samalla tavalla reagoi ystävänikin ja tiedettiin, että esityksestä tulee uskomaton. Kattokruunun valot syttyivät ja se nostettiin hitaasti kohti kattoa Overtunen soiden taustalla, WAU! Odotukset nousivat entisestään emmekä joutuneet pettymään.

Produktion lavastus oli yksinkertaisen kaunis. Erityisesti Phantom of the Opera- biisin kohtaus, jossa Kummitus kuljettaa Christineä piilopaikkaansa oli tehty hienosti yksinkertaisilla portailla ja pylväillä. Veneellä kulkeminen oli myös hienosti toteutettu ja entä Kummituksen piilopaikka, WAU! Mielettömän kaunis ja toimiva lavastus, aplodit lavastuksesta vastaaville. < 3

Lähde: https://www.facebook.com/oopperabaletti

Ville Rusanen esitti ensi-illassa Kummitusta, jonka tunteet heijastuivat yleisöön 110 prosenttisesti. Kummituksesta oli tehty hieman suomalainen hevimies, mutta se sopi kuin hansikas tähän produktioon. Villen esityksessä oli taikaa ja kimallusta. KIITOS < 3

Lähde: https://www.facebook.com/oopperabaletti

Christine oli muihin produktioihin poiketen vaaleatukkainen sopraano, mutta sekään ei häirinnyt alkujärkytyksen jälkeen. Sofie Asplundin ääni oli kaunis ja hän täytti lavan naisenergialla. Raoul oli kuten odottaa saattaa komea tenori Tero Harjunniemi, joka puolustaa rakastaan julmaa Kummitusta vastaan. Jokaisessa tarinassa pitää olla Prinssi Uljas ja Tero onnistui siinä hienosti. Meg Girynä nähtiin Elli Vallinoja, joka tähditti Jos Rakastat-elokuvaa muutama vuosi sitten. Hänestä tulemme kuulemaan vielä Oopperan lavalla ja toivottavasti myös valkokankaalla.

Lähde: https://www.facebook.com/oopperabaletti

Musiikki, se musiikki... sanat eivät pysty kertomaan sitä tunnetta kun musiikki tulee suuresta orkesterista ja kapellimestarina toimii Nick Davies, joka tuntee musiikin useiden produktioiden ajalta. UMBELIEVABLE!


Illan olisi kruunannut se, että itse luoja Sir Andrew Lloyd Webber olisi ollut paikalla juhlistamassa ensi-iltaa. Toivottavasti Sir ehtii jossain vaiheessa paikalle, vaikka sitten syyskauden viimeiseen esitykseen uutena vuotena ; )

Magic Mike XXL


Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/

Ensimmäisen osan kohdalla olin, että no joo-o. On tämäkin nyt sitten nähty. Elokuva on katsottu muutamaan kertaan ja joka kerta tunnen samoin: kiva katsoa, mutta jokin puuttui. Komean miehen seksikäs tanssi ei saanut minussa aikaiseksi samoja tunteita kun elokuvassa olleilla naisilla. Mikäköhän vika minussa on? :P

Mike (Channing Tatum) on jättänyt strippaamisen ja keskittyy nyt huonekalujen valmistukseen. Hän on elänyt onnellista elämää myös parisuhteessa, mutta nyt asiat ovat mutkistuneet. Vanhoista kavereista ei ole kuulunut pitkään aikaan mitään. Mike pyörittää yritystään muutaman alaisen kanssa, mutta kaikesta huolimatta tanssin palo ei ole hiipunut.

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/

Pian Mike huomaa, että vanhat stripparikaverit ovat palanneet kaupunkiin. Dallas ja Kid ovat jättäneet porukan ja jatkavat kahdestaan uraa. Nyt Ken (Matt Bomer ), Richie (Joe Manganiello), Tarzan (Kevin Nash) ja Tito (Adam Rodríguez) haluaisi palata lavalle ja ovat päättäneet osallistua strippareiden kokoukseen ja esitellä itseään muille ryhmille. He tarvitsevat nyt Mikea ja rahoitusta. Mike on ensin vastaa, mutta pian huomaa istuvansa bussissa muiden ympäröimänä. Miehet yrittävät miettiä shown numeroita, kun Mike lyö kapuloita rattaisiin. Miksi heidän pitäisi jäädä kiinni vanhoihin kaavoihin, olisiko nyt aika keksiä jotain uutta ja erilaista?  Voisivatko he käyttää omia vahvuuksiaan eikä kangistua tylsiin poliisi/palomies fantasioihin?

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/

Mike ottaa yhteyttä Romeen (Jada Pinkett Smith), jonka kanssa hänellä oli suhde ja joka tietää, mikä myy naisten maailmassa. Naisen apu ei ole korotonta ja on aika asettaa panokset...

En tiedä pidinkö jatko-osasta enemmän kuin ensimmäisestä osasta. Ensimmäisessä elokuvassa oli synkkä juoni, jossa keskityttiin viihdyttämisen takana olevaan toimintaan, nyt panostus oli esityksissä ja niiden näyttävyydessä. En edelleenkään pystynyt katsomaan kyseistä elokuvaa vaivaantumatta, sillä jostain syystä jokaisen liikkeen aikaansaama kiljunta naisten taholta lähinnä hävetti. Onko tämä sitä vanhentumista, kun mielenkiinto ei riitä enää pelkkään öljyttyyn ihoon? ; )

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/

Channing ei petä, mutta tämän elokuvan suosikeikseni nousivat Matt Bomer ja Joe Manganiello. Roolihahmojen taustaa valotettiin hieman ja ehkä niiden ansiosta elokuvan katsominen oli jotenkin siedettevämpää kuin aikaisemmin. Painotan sanaa jotenkin :D