tiistai 17. elokuuta 2010

Twilight - Epäilys

Epäilys on saagan kolmas osa, josta ei puutu rakkautta ja jännitystä. Bellan ja Edwardin lukio on käyty ja alkaa tulevaisuuden suunnittelu. Mitä siihen kuuluu, kun toinen on ihminen ja toinen on vampyyri? Paljon kompromisseja ;)


Bellan elämä on täynnä vampyyreita ja ihmissusia sekä heidän keskinäistä vihanpitoansa. Eikä asiaa muuta paremmaksi se tosiasia, että Victoria pahis on kokoamassa suurta vampyyriarmeijaa kostaakseen Edwardille ja Bellalle. Ei kuitenkaan mitään pahaa, jos ei hyvääkään. Armeijasta ei ole vastusta, jos Cullensit ja ihmissudet vetäisivät yhtä köyttä.



Elokuva alkaa romanttisissa merkeissä: Bellan ja Edwardin omalla salaisella niityllä ja he miettivät tulevaisuutta. Edward ja Bella ovat tehneet sopimuksen, että valmistuttuaan lukiosta Edward muuttaa Bellan vampyyriksi. Edward ei halua kiirehtiä Bellan kuolemattomuutta, sillä hän haluaa, että Bella saa elää ihmisen elämää mahdollisimman pitkään.


http://www.robsessedpattinson.com

Alice järjestää valmistujaisbileet itselleen, Edwardille ja Bellalle Cullensien talolla. Taloon saapuvat myös ihmissudet ja Jacob tuo Bellalle lahjan: rannekorun, jossa on susi-amuletti. Edward ei tiedä taaskaan, miksei hänen lahjojansa hyväksytä, mutta Jacobin lahjoja ei koskaan lasketa. Kesken juhlien Alice saa havainnon tulevaisuudesta, suuresta vampyyriarmeijasta. Alkaa sotasuunnitelman laadinta, johon kuuluvat sopimus ihmissusien kanssa sekä taisteluharjoituksia.

Jasperin menneisyys tuodaan lopultakin esiin, ja hänen tietonsa uudestisyntyneistä vampyyreista osoittautuvat kultaakin arvokkaammiksi. Käy ilmi, että hän on itsekin purrut ihmisiä armeijan muodostamiseksi ja kouluttanut heitä. Hän kuitenkin katui tekojaan sen jälkeen kuin hän tapasi Alicen. Victoria ilmestyy silloin tällöin Cullensien alueille, jolloin alkaa nopea ajojahti, joka päättyy ihmissusien alue-rajalle.

Bella on kauhuissaan tulevasta sodasta eikä halua, että yksikään hänen rakkaistaan menettää henkensä hänen takiaan: Ei yksikään vampyyri eikä yksikään ihmissusi. Pian hän saa suostuteltua Edwardin jäämään pois sodasta ja pakenemaan hänen kanssaan pois uusien vampyyrien läheisyydestä. Bella joutuu selvittelemään asioita myös Jacobin kanssa, mutta asiat eivät tunnu selviävän: Jacob on rakastunut Bellaan eikä ymmärrä Bellan tunteita kylmäihoista kohtaan. Jacob suutelee Bellaa pakolla, ja arvatkaa kuka saa raivokohtauksen??? Who wants to guess?

Kun muut Cullensit lähtevät metsästämään ennen suurta taistelua, Bella ja Edward jäävät kahden Cullensien talolle? Edward antaa Bellalle uuden amuletin ranneketjuun, kristallisydämen. Hän haluaa pysyä Bellan mukana niin kuin Jacobkin. Suurin yllätys on vielä tulossa: Edward haluaa Bellan omakseen, aviovaimokseen. Bella ei ole mielissään yllätyksestä, mutta nyt on uusien kompromissien aika. Edward muuttaa Bellan vampyyriksi, jos tämä suostuu naimisiin Edwardin kanssa. Ja he viettäisivät hääyönsä ennen muuttamista. Edward antaa Bellalle äitinsä vanhan sormuksen ja sopimukset ovat sinetöity.



http://www.twilightsagamovies.com/eclipse-engagement-ring-details/

Taistelut ovat käynnissä samaan aikaan kun Jacobille selviää, että Edward ja Bella ovat kihlautuneet. Jacob lähtee kohti taistelua, eikä aio palata. Bella yrittää muuttaa hänen mielensä suudelmalla, mutta tuloksetta. Miten käy, palaako Jacob tai kukaan muukaan taistelusta? Ja mitä Volturit tekevät pienessä Forksissa? Ja miten Victoria löytää Bellan ja Edwardin ?

Elokuva on loistava versio kirjasta, vaikka taistelukohtausta onkin paisuteltu liiallisuuksiin saakka. Elokuvassa on monia kohtauksia, jotka saavat katsojat miettimään ja nauramaan. Edwardin ja Jacobin keskustelu näyttää heidän todelliset luonteet, Jasperin ja Rosalien menneisyyksien paljastukset ovat kutkuttavia ja loistavasti kuvattuja.

Lempikohtaukseni on se, missä Edward vie Bellan Jacobin luokse oman metsästyksensä ajaksi. Kun he ajavat rajalle Jacobin luo, Edward tokaisee Jacobin nähtyään: ”Doesn’t he own a shirt?”… ;)

Youtube-video lempikohtauksestani :)




Elokuvan nettisivut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti