tiistai 17. elokuuta 2010

Twilight - Uusikuu

New Moon on ehdottomasti lempielokuvani tästä saagasta, tai ilmestyneistä elokuvista. Elokuvassa on päästy alkutarinan yli, ja nyt nähdään miten Bellan ja Edwardin suhde syvenee, ja mitä ongelmia kuolemattomuus, veren himo ja ihmisyys tuovat heidän yhteiseen arkeen. Elokuvan ehdottomia helmiä ovat Volturit, vampyyrien kuninkaalliset, jotka eivät todellakaan seuraa Cullensien ”vegetaristista” linjaa ;) (mistä tämä pahisten ihannoiminen juurtaa juurensa, miksi ne ovat vain kaikista mielenkiintoisimpia hahmoja, onpa kysymys Twilightista tai Harry Potterista) :)



Uusikuu alkaa Bellan syntymäpäivillä, joihin osallistuvat kaikki Cullensit ja itse päivänsankari. Bella ei halua lahjoja keneltäkään, mutta kukaan muu ei kunnioita kyseistä toivetta kuin Edward. Bella saa Jacobilta unisiepparin, joka karkoittaa pahat unet pois. Edward ihmettelee, miksei hän saa antaa lahjaa tyttöystävälleen. Bellan vastaus on ilmeinen: ”En halua lahjaa, koska minä en voi antaa sinulle mitään vastalahjaksi. Kuolemattomuus sinun kanssasi on paras lahja minkä voin sinulta saada.”





Syntymäpäivillä Bella huomaa ensimmäistä kertaa, miten vaarallista on elää vampyyreiden kanssa. Lahjapaperista tullut haava saa Jasperin huumaantumaan veren tuoksusta hyökkäykseen asti. Bellan elämä on hiuskarvan varassa. Edward on lopulta saavuttanut elämänsä tarkoituksen ja rakkauden, mutta uskaltaako hän elää ainaisessa pelossa ja samalla vaarantaen Bellan hengen? Syntymäpäivien episodi synnyttää tapahtumien ketjureaktion, joista suurin on Bellan ja Edwardin ero.


Monien kuukausien jälkeen Bella saa elämäänsä jälleen motivaatiota, kun hän ystävystyy Jacobin kanssa. Bella ei kuitenkaan voi unohtaa Edwardia ja uhmaa kohtaloaan aina vain uudelleen ja uudelleen, jotta kuulisi päässään Edwardin äänen. Jacob katoaa ystävyyden ollessa parhaimmillaan eikä hänestä kuulu mitään pitkään aikaan. Mikä saa Jacobin katoamaan ja välttelemään Bellaa?

Salaisuus selviää: Jacob on klaaninsa historian ja geenien mukaisesti muuttunut ihmissudeksi. Hän saa voimansa vain silloin, kun kylmäihoiset alkavat lisääntyä. Cullensit ovat muuttaneet pois, joten mistä muka ilmaantuu uusia vampyyreita uhmaamaan ihmisten eloa? Kaikkien yhteensattumien tuloksena vampyyreita kuolee, ja Edward on matkalla Voltureiden luokse kuolemaan. Volturit ovat vampyyreiden maailmassa ainoita, jotka voivat tappaa vampyyreita heidän pyynnöstään. Volturit pystyvät kiduttamaan ihmisiä pelkillä ajatuksilla.

Bella lähtee Alicen pyynnöstä pelastamaan Edwardia kuolemalta. Bella joutuu jättämään Jacobin taakseen ja lähtemään sen ihmisen perään, joka jätti hänet kärsimään. Matkalla Bella saa kuulla, että Edward oli saanut sellaisen käsityksen, että Bella olisi tappanut itsensä hyppäämällä epätoivoissaan kalliolta. Ehtiikö Bella ajoissa ja selviääkö Bella Voltureiden kidutukselta?

Elokuva ihanan toiminnallinen ensimmäiseen elokuvaan verrattuna. Volturit tuovat elokuviin toivottua särmää ja jännitystä, joka saa katsojan pitämään tuoleistaan kiinni. Ajatuksiensa avulla ihmisiä kiduttava Volturi Jane (Dakota Fanning) on ihanan pelottava ja hymy saa niskakarvat nousemaan pystyyn. Käsistä ajatukset lukeva Volturi Aro (Michael Sheen) vetää roolinsa loistavansa: kukaan muu ei pysty olemaan iloinen, sarkastinen ja pelottava samanaikaisesti. Voltureiden punaiset silmät tuntuvat läpitunkevilta ja saavat aikaan pelkoa ja upeaa jännitystä.


Suosittelen elokuvaa lämpimästi, ja suosittelen myös kirjan lukemista. Et kadu, jos luet myös kirjan. Pelko pitää tuntea myös kirjojen kautta, alat arvostamaan Voltureiden roolisuorituksia enemmän kuin ennen :) Believe me :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti