maanantai 16. elokuuta 2010

Twilight - Houkutus

Muistan sen ajan kun Houkutus oli uusi muotijuttu. Tyttöporukkamme 3 jäsentä olivat lukeneet kirjat, ja minä kuuntelin juttuja vampyyreistä ehkä puolella korvalla… mutta nyt minäkin olen kokenut totaalisen Houkutuksen. Iski kuin salama.

Katsoin Houkutus-elokuvan Paukun kanssa, sillä hänestä minun oli jo korkea aika katsoa elokuva. Olihan se tosiaan oleillut leffahyllyssäni 2008 vuodesta lähtien. Siispä haimme Burger Mafialta ruokaa, ja istuimme sohvalle telkkarin ääreen. Ja mitäkö pidin elokuvasta…

No täytyy sanoa, että kyseinen elokuva ei sykähdyttänyt minua samalla tavalla kuin Oopperan kummitus aikoinaan. Elokuva päättyi jotenkin omituisesti, ja muutenkin juonen kaikki kuviot eivät auenneet minulle. Mutta onneksi olin (kumma juttu tuo minun alitajunta, kun se tietää että tulen faniksi muutaman vuoden päästä) ostanut kirpparilta Houkutus- pokkarin ihan kokeeksi. Päätin lukea kirjan, jotta ymmärtäisin elokuvaa hieman paremmin.

________________________________________________

Lukeminen kannatti, TODELLAKIN. Elokuva oli paljon mukavampi ja jopa jännittävämpi katsoa kirjan luettua. Luin yhdessä viikossa kolme ensimmäistä kirjaa, sillä ajattelin katsoa myös kaikki kolme ilmestynyttä elokuvaa peräkkäin.



Houkutus on ehkä elokuvista tylsin, mutta toisaalta elokuvahan on tavallaan alkukertomus Bellasta ja Edwardista sekä heitä ympäröivästä maailmasta. Joten alkukertomuksena elokuva on hyvä, ja onhan elokuva aika ihana vauhtiin päästyään, ainakin Culleneiden kohdalta. ;)

Houkutus kertoo siis Bella Swanista (Kristen Stewart), joka muuttaa takaisin isänsä luokse lapsuudenmaisemiin. Bellan äiti ja hänen miehensä joutuvat matkustamaan isäpuolen töiden takia, joten Bella ajattelee antaa heille tilaa ja muuttaa Forksiin. Bella on hiljainen ja omissa oloissaan viihtyvä, kunnes tapaa Edward Cullensin (Robert Pattinson). Edward ja hänen sisaruksensa ovat upeita jumalten luomuksia, jotka viihtyvät omassa pienessä piirissä. Edward herättää Bellassa tuntemuksia, vaikka poika käyttäytyykin Bellaa kohtaan lähes vastenmielisesti. Jopa Bellan lapsuudenystävä Jacob (Taylor Lautner) varoittelee häntä Cullenseista ja kertoo muinaisten intiaanien pelottavia taruja kylmäihoisista. Eikö Edward voi tosiaan sietää Bellaa vai onko hänellä jokin tärkeämpikin syy saada Bella unohtamaan hänet?




Käy ilmi, että Edward ja koko hänen perheensä ovat vampyyreita. Tosin ns. kasvissyöjiä eli he elävät pelkästään eläinten verellä. Heidät on luonut perheen isä Carlisle, joka ei pure ketään ihmistä, ellei hän ole muuta tulevaisuutta kuin kuolema. Perheeseen kuuluu Carlisle, hänen vaimonsa Esme sekä heidän adoptiolapset Emmet, Rosalie, Alice, Jasper ja Edward.  Cullensien perheen kolmella jäsenellä on erikoisominaisuus, joita perhe pystyy hyödyntämään: Edward osaa lukea ihmisten ajatuksia, Jasper taas manipuloimaan ihmisten tunteita ja Alice pystyy näkemään tulevaisuuteen. Mitä tapahtuu kun paikalle ilmaantuu pahis- vampyyrit, jotka huomaavat että Cullensien seurassa on herkullinen välipala, Bella?

Enempää en juonta paljasta, sillä mitä hauskaa enää elokuvan katsomisessa on?!

Vaikka Kristen ja Robert eivät ensimmäisessä osassa loista näyttelijätaidoillaan, heidän välillä on kemia, joka saa katsojan lukittumaan ruutuun. Elokuvan parhaita kohtauksia ovat Bellan ja Edwardin ensimmäinen kohtaaminen kemian luokassa, keskustelu metsässä sekä ensimmäinen vierailu Cullensien kotona. Erityisesti Cullensien perheen isä, Carlisle (Peter Facinelli) ja yksi veljistä, Emmet (Kellan Lutz) saivat meikäläisen jalat veteliksi. Perheen ilopilleri Alice (Ashley Greene), äiti Esme (Elizabeth Reaser) ja kiukkupersus Rosalie (Nikki Reed) saavat hymyn herkkään ja kirjojen myötä heitä on oppinut rakastamaan. Perheen ”kuopus” Jasper (Jackson Rathbone) on syrjäänvetäytyjä ensimmäisessä elokuvassa, mutta hänen hahmonsa osoittautuu tärkeäksi muissa elokuvissa.

Eli jos et ole vielä nähnyt elokuvaa, lue ensin kirjat. Moni asia valkenee kirjat luettua ja pääsee paljon mukavammin seuraamaan, miten kirjoille uskollisia elokuvat itse asiassa ovatkaan. Jos olet kuitenkin nähnyt ykkösen, lue kirjat kuitenkin ennen seuraavia elokuvia. Takaan ettet pety. :)

1 kommentti:

  1. I <3 Twilight saga 4ever!!! Ja kannatan ehdottomasti kirjojen lukemista ennen elokuvia!!! Itse pidän kirjoista 100 kertaa enemmän, kuin leffoista, jotka ovat nekin hyviä.

    VastaaPoista