sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Burlesque

Klassinen tarina maalaistytöstä, joka haluaa valloittaa joskus lavan suuren yleisön edessä. Kukaan ei vaan usko, että tytöstä on tähdeksi. Näistä asetelmista lähtee Burlesque- elokuva, jossa pääosia esittävät Christina Aguilera ja Cher.



Ali (Christina) on päättänyt jättää vanhan kotikaupunkinsa taakseen, sillä hänellä ei ole mitään mikä pidättelisi häntä. Hänellä on mielettömän hieno ääni ja on aika näyttää se maailmalle. Hän yrittää etsiä töitä, mutta mitään oikeata ei tunnu löytyvän. Ennen kuin hän näkee punaisilla valoilla kirjoitetun Burlesquen. Burlesque on pieni baari, jossa voi nauttia Burlesque- tyttöjen esityksistä. Ikivihreät klassikot soivat taustalla eikä yksikään tyttö laula itse, paitsi yksi. Ali menee sisään ja maksaa elämänsä parhaat 20 dollaria sisäänpääsystä. Hän juttelee baarimikko Jackin (Twilight Cam Gigandet),  jolla on päässään Charlie Chaplin- tyylinen hattu ja kajaalilla varjostetut silmät. Jack kehottaa Alia kääntymään paikan omistajan Tessin (Cher) puoleen työpaikan suhteen. Tess ei vakuutu Alista ja passittaa hänet matkoihinsa. Ali ei kuitenkaan luovuta, hän nappaa tarjottimen käteen ja alkaa tarjoilemaan asiakkaille. Jack antaa työtä Alille, eikä Tess vieläkään ota tyttöä vakavasti.


Alin asunto ryöstetään ja hän joutuu majoittumaan homoksi luulemansa Jackin luokse. Aamulla kuitenkin selviää, että Jack on kajaalista huolimatta umpihetero ja vieläpä kihloissa. Ali lähtee asunnolta juoksujalkaan, mutta Jack saa hänet vakuuttuneeksi että tämä saa asua hänen luonaan muutaman viikon. Jack ja Ali ystävystyvät, vaikka Jack alkaa tuntemaan muuta kuin ystävyyttä Alia kohtaan. Ali tuijottaa töitä tehdessään ilta toisensa jälkeen esityksiä ja opettelee salaa esitysten koreografiat. Pian tulee baarin tanssijoiden koe-esiintyminen ja Ali nousee kaikkien ihmeeksi lavalle. Tess ei tahdo uskoa Alia, ja ensimmäistä kertaa joku uskaltaa uhmata Tessiä. Ali vetää koreografian läpi loistavasti ja saa paikan taustatanssijana. Baarin tähti Nikki (Kristel Bell) ei siedä uutta tyttöä ja tekee kaikkensa tuhotakseen tytön lavalla. Eräässä esityksessä Nikki järjestää ääninauhan pois päältä, jolloin kaikki tajuavat ettei tytöstä ole mihinkään. Tyttöjen oikeakäsi Sean (Stanley Tucci) on laittamassa esiriippua alas, mutta Ali avaa suunsa ,ja Tess käskee esiriipun ylös. Kukaan ei ole uskoa korviaan kun Ali vetää biisin upealla äänellään. Nikki häviää erän 6-0.
Burlesque- baari on konkurssin partaalla, ja Ali tulee kuin taivaanlahjana nostamaan baarin suosta. Esitykset luodaan Alin ympärille ja Nikki lähtee kiukkuisena pois. Ali tulee tunnetuksi ja hänestä kiinnostuu myös Burlesque- baaria havitteleva Marcus (Eric Dane). Jack yrittää varoittaa Alia, mutta tyttöä viedään nyt ja kovaa. Pelastuuko baari Marcuksen vai Alin ansiosta? Tuleeko Jackin ja Alin suhteesta mitään, vai sekoittaako morsian kaiken? Palaako Nikki uusien juonien kanssa?


Elokuva on yhdistelmä Coyote Uglya ja monia muita musiikkielokuvia, mutta Christinan äänen ansiosta elokuva ei jää tylsäksi. Olen rakastanut Christinan ääntä ystäväni Paukun kanssa usean vuoden, eikä nytkään joutunut pettymään. Mimmin ääni on vaan niin loistava, että kun Ali alkoi laulamaan ensimmäistä kertaa baarissa, minulla meni kylmät väreet. Siis vau. En ole koskaan erityisemmin pitänyt Cherin äänestä, mutta yksi Cherin laulama biisi sai minut kyynelehtimään. Siinä oli tunnetta ja tarinaa.

Leffan komistukset eli Cam ja Eric ovat herkullinen lisä elokuvaan. Näitä kahta herraa ei kyllästy tuijottamaan, ja mikä kroppa Camilla on... auths... 

Suosittelen leffaa hyvän mielenleffana, sillä kaikista voi olla tähdiksi, jos vain haluaa. Ja kuunnelkaa soundtrack ensin, ihan MIELETÖN ;)
 
Muutama lempikohtaukseni elokuvasta videoina ;)



Cherin laulu, joka sai minut kyyneliin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti