sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Oletko kiinnittänyt huomiota näihin asioihin elokuvaa katsoessa?




Lisää: www.weheartit.com

1. Kuinka moni teistä elokuvaa jälkeen miettii, että mistä leffasta tuo näyttelijä on minulle tuttu? 

M I N Ä ! ! ! 

Joskus on todella häiritsevää kun ei heti muista. Jokin ele tai liike laittaa hälytyskellot soimaan, että hei tuo näyttelijä on tehnyt saman toisessa elokuvassa, mutta missä. Sen jälkeen meikäläisen aivot alkavat etsiä vastausta.


Pienetkin asiat voivat auttaa: millaiset vaatteet hänellä oli toisessa elokuvassa, mitä hän teki ja kenen kanssa. Välillä tieto tulee hetkessä, mutta itselläni on mennyt pahimmillaan useita päiviä. Onneksi apuna on rakas Google :)

2. Oletteko koskaan huomanneet, että elokuvissa käytetään sellaisia lyhyitä 5-10 sekunnin ääniosioita ja ne toistuvat niin usein, että sitä havahtuu toteamaan että TAASKO.
  1. Kiinnittäkää huomiota ensi kerralla nauruun. Yksi klassikko naurunauhoista, joka toistuu elokuvissa, on lasten nauru. Hitsi kun on vaikeata kirjoittaa sitä sanoin, mutta menee suurin piirtein näin: hahahaha haha haaaaa. Se on niin lyhyt pätkä, mutta niin raivostuttavaa kun se on ängetty elokuvan kohtaukseen, jossa lapset leikkivät ja juoksevat kameran ohi. Kuinka vaikeata on saada lapset nauramaan elokuvaa tehdessä?
  2. Vauvan itku. Sitäkin on tungettu yllättävän usein elokuviin.
  3. Oven narina.
  4. Auton oven sulkeminen ja hälytyksen kytkeminen. 
  5. Aplodit ja muut taputukset
  6. Hurraa huudot



3. Repliikkit ja vuorosanat
Tarpeeksi usein kun katsoo, jotain vanhoja kotimaisia elokuvia ja sarjoja, niin alkaa oppimaan vuorosanat ulkoa, ja se jos mikä on raivostuttavat piirre. Mutta toisaalta se on myös hauskaa, ja niiden esittäminen ainakin meidän perheessä saa aikaan järkyttävät naurut :D


Parhaat naurut isän kanssa saadaan näistä repliikeistä (tunnistatteko elokuvat?) 
1. "Nytko?"
2. "Ettekös te kuulu niihin vilkkumajakkamiehiin?"
3. "Niks naks se tapahtuu!"

Ulkomaalaisissa leffoissa on niin paljon upeita repliikkejä, etten edes aloita niiden listausta. Siihen ei riittäisi edes 10 blogi kirjoitusta : D


Oletteko te tehneet tällaisia huomioita elokuvissa? Onko joku äänen pätkä toistunut usein elokuvissa sinun mielestä?


"Well, Nobody's perfect"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti