lauantai 2. helmikuuta 2013

The Hobbit: An Unexpected Journey

Lähde: http://www.aceshowbiz.com


Täytyy heti aluksi myöntää, että tämän elokuvan arvostelu ei minun kohdallani olla koskaan täysin puolueetonta. Taru Sormusten Herrasta- trilogia on minulle äärimmäisen tärkeä ja rakas elokuva, sillä joka kerta, kun katson elokuvia, mieleeni tulee kolme tärkeätä ihmistä elämässäni: Maija, Mila ja Jenna.

Tavallaan tämän trilogian ansiosta meidän ystävyys on nyt näin vahva. Trilogia oli jotain sellaista, josta jaksoimme puhua vaikka kuinka pitkään ja voi sitä odotuksen jännitystä, kun joulukuussa ensi-illat koittivat. Kukaan ei saanut puhua mitään elokuvan aikana, mutta ei se haitannut, sillä leffan jälkeen puhetta kyllä piisasi. (vaikka aina, kun Aragorn tai Legolas (haltijat ylipäätänsä) ilmestyivät valkokankaalle, hymyilimme Milan kanssa niin, että poskissa suonta veti ja taisimme sanoa: ”Autsh”).

Vuoden 2003 Oscar-gaala oli jotain mieletöntä: Kuninkaan paluu voitti 11 Oscaria eli Peter Jackson putsasi pöydän vuosien työn jälkeen. En muista tarkkaan, mutta taisin sen olla hiljainen pari päivää, sillä sitä riemua, kiljumista ja naurua riitti. Tosin silloin en valvonut koko yötä, vaan heräsin aamulla viiden aikoihin katsomaan tärkeimmät Oscarit. < 3 

Tässä siis pohjustus siihen, että kaikki kehuminen ja ylistäminen on ansaittua J

- - -

En ole koskaan (häpeä, jonka korjaan heti) lukenut Hobitti eli Sinne ja takaisin- kirjaa, sillä jostain syystä olen ajatellut, että kyseessä on samanlainen tiiliskivi kuin TSH- trilogia. Todellisuudessa Hobitti- kirja on hyvin ohut, joten ihmettelin ystävilleni ääneen, että miten tämän kirjan voi jakaa kolmeen osaan. 

Kyseessä on siis ensimmäinen osa trilogiasta, jonka seuraava osan ensi-ilta on tämän vuoden joulukuussa ja kolmas osa tulee kesällä 2014. Taas saamme odottaa jännittyneenä Peter Jacksonin luomuksia.

Hobitti kertoo siis ajasta ennen Taru Sormusten Herraa eli ns. Hobitti kertoo siitä, miksi kaikki on mennyt niin kuin olemme nähneet. Rakastan sitä, että näen ja luen jonkin tapahtuman historiaa ja ymmärrän lopulta, miten kaikki palat nitoutuvat yhteen.

- - -

Lähde: http://www.aceshowbiz.com

Nuori Hobitti Bilbo Reppuli (Martin Freeman) elää rauhallista elämää omassa sukutalossaan äidin perintö lautasten, pitsien, lämpimän takan, nojatuolinsa ja vasta maalatun oven kanssa. Rauhan tyyssija kokee koputuksen, kun velho Gandalf Harmaa (Ian McKellen) ilmestyy pieneen taloon 13 kääpiön kanssa: Fíli, Kíli, Dori, Ori, Nori, Óin, Glóin, Balin, Dwalin, Bifur, Bofur, Bombur sekä kääpiövaltakunnan perillinen Thori Tammikilpi (Richard Armitage).


Lähde: http://www.aceshowbiz.com

Heidän tarkoituksena on vallata takaisin kääpiöiden valtakunnan Ereborin eli Yksinäisen vuoren sekä siellä olevan kullan. Kääpiöt olivat menettäneet valtakuntansa lohikäärme Smaugille, jolla oli jatkuva kullan himo. He tarvitsivat avukseen jonkun, jonka tuoksua Smaug ei tunne: hobitin. Gandalf luovutti Thorinille ennen lähtöä Thorinin isoisältä tai isältä saaman kartan, joka johdattaa kartan haltijan Ereborin salaisen sisäänkäynnin luokse.

Retkikunta ei kuitenkaan saanut edetä matkaansa ilman seuraajia. Suuressa taistelussa Ereborista, suuri valkoinen hiisi Azog (Manu Bennet) oli tappanut Thorinin isoisän ja Throrin oli luullut tappaneensa valkoisen jättiläishiiden. Azog on palannut ja haluaa nyt viimeisen taistelunsa Thorinin kanssa. Takaa-ajo voi alkaa.

Bilbosta tuntuu, kun hän ei kuuluisi retkikuntaan, mutta hän yrittää saavuttaa muiden luottamuksen. Ensimmäinen taidon näyte kohtaa, kun retkikunnan matkalle osuu kolme peikkoa. Peikot aikovat syödä kääpiövartaita, mutta hobitin ketteryys ja Gandalfin viisaus saavat peikot muuttumaan kiveksi.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com

Thorin ei ole koskaan antanut haltijoille anteeksi, että he käänsivät selkänsä kääpiöille Ereborin taistelussa. Ilman haltijoita kartan ja salaisen sisäänkäynnin sijainti eivät koskaan selviä. Retkikunta pääsee Rivendeliin  Thorin vastusteluista huolimatta. Moni asia selviää, ja Gandalfin kertomukset matkalta vahvistavat juorut siitä, että pahuus on noussut kuolleista.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com

Kääpiöt eivät välitä haltijoiden valtakunnasta vaan lähtevät kohti Yksinäistä vuorta. Matka kuitenkin pysähtyy, kun kääpiöt joutuvat hiisien vangeiksi. Hiisiarmeija haluavat luovuttaa vangit suurelle valkoiselle hiidelle, Azogille. Thorin ei ole usko Azogin olemassaolosta. Gandalfin ansiosta kääpiöt pääsevät pakomatkalle, jonka päätös on kohtalokas.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com

Bilbo onnistuu pakenemaan hiisiarmeijalta ja hän yrittää keksiä ratkaisua kääpiöiden pelastamiseksi. Bilbo ei pysty auttamaan ketään, sillä hän putoaa rotkoon ja lyö päänsä. Herättyään hän näkee olennon nimeltä Klonkku (Andy Serkis). Bilbo pyytää Klonkkua auttamaan hänet pois luolasta, mutta siitä on maksettava hinta. Heidän pitää kysyä toisiltaan arvoituksia ja Bilbolta yksikin väärä vastaus ja hän olisi Klonkun mahalaukun täytettä. Jos taas Klonkku vastaa väärin, Bilbo saisi ohjeet ulospääsyyn.

Klonkun kompastuskiveksi tulee arvoitus: Mitä Bilbolla on taskussaan?

Enempää en kerro, sillä edelleenkään elokuvaa ei ole mukavaa katsoa, jos tietää kaiken etukäteen. Elokuvan katsominen oli äärimmäisen jännittävää kun ei tiennyt mitä oli tulossa.    Ja se jos mikä, on paras asetelma elokuvan katsomiseen. 3 tuntia meni äärettömän nopeasti, eikä jännitykseltä ehtinyt syömään edes karkkipussin sisältöä.

Thronia näyttelevä Richard Armitage on komea ilmestys valkokankaalla ja on ehdottomasti tarinan sankari. Hänen roolisuorituksensa on suosikkini, eikä minua harmittanut lainkaan, ettei valkokankaalla tällä kertaa näkynyt kovin montaa haltijaa. Hänestä tuli ehdottomasti yksi minun miesnäyttelijä suosikeistani < 3

Martin Freemanin esittämä Bilbo on hauska ja veikeä, joka tuo humoristisen sävyn synkkien kääpiöiden joukkoon. Melkein nauroi ääneen, kun Martin yritti esittää huolissaan ja järkyttyneen oloista hobittia. 

Lähde: http://www.aceshowbiz.com

Visuaalisesti elokuva oli hienosti tehty ja silmä lepää jokaisessa kohtauksessa.Ehdottomasti parhaita kohtauksia elokuvassa oli Bilbon ja Klonkun sekä Gandalfin ja Galadrielin kohtaamiset.

Kysymys tähän loppuun: Miksi ihmeessä mies, joka ampuu jousella, saa meikäläisen hymyilemään? ; ) Ihana Kili eli Aidan Turner < 3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti