lauantai 9. helmikuuta 2013

Unelmien pelikirja - Silver Linings Playbook

Lähde: http://www.aceshowbiz.com

Ensiksikin myönnän, että jo Alias-sarjan aikaan olin heikkona Bradley Cooperiin, ja nyt vanha ihastus heräsi unesta. Halusin nähdä tämän elokuvan myös sen vuoksi, että molemmat pääosien näyttelijät ovat saaneet ehdokkuudet Parhaasta nais- ja miespääosasta. Eli olihan se mentävä toteamaan, ansaitsisivatko he kultaiset Oscarit.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com

Elokuva kertoo siis Pat Solitanosta (Bradley Cooper) joka on joutunut pakkohoitoon saatuaan vaimonsa rysänpäältä kiinni. Vaimon rakastajan hakannut Pat on istunut 8 kuukautta terapiassa ja yrittänyt saada haltuunsa väkivaltaisen luonteensa ailahtelevaisuuden. Nyt Pat pääsee pois pakkohoidosta, mutta oikeus laittaa ehdoksi sen, että mies muuttaa vanhempiensa luokse. Pat yrittää vakuuttaa kaikille, että kaikki on kunnossa ja hokee sanaa Excelsior (kun käyt katsomassa elokuvan, ymmärrät miten tärkeästä sanasta on loppujen lopuksi kyse).

Pat urheilee päivittäin ja yrittää järjestää elämänsä niin, että pystyisi palaamaan rakastamansa vaimon luokse. Pat tapaa kaupungissa tuttaviaan ja hän yrittää mennä vanhalle työpaikalle tervehtimään tuttuja, jonka seurauksena tuttu poliisi tulee muistuttamaan Patia lähestymiskiellosta.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com

Pat tapaa ystävänsä Ronnien ja tämä pyytää Patia päivilliselle perheensä kanssa. Ronnien ja tämän vaimon tarkoituksena on tutustuttaa Pat Tiffanylle (Jennifer Lawrence), Ronnien kälylle, joka on samassa tilanteessa kuin Pat: suuntaa etsivä epätasopainoinen yksilö. Heidän kohtaamisesta alkaa melkoinen soppa. Tiffany yrittää toipua miehensä kuolemasta ja selviytyäkseen hän on sotkenut elämänsä totaalisesti.

Tästä alkaa todellinen elokuvan toiminnallisin osuus, joten katsokaa itse miten käy. Miten kirje ja tanssi liittyvät toisiinsa? Pääseekö Pat takaisin vaimonsa luokse? Mikä yhdistää Patia ja hänen isäänsä?

---

Lähde: http://www.aceshowbiz.com

Elokuva on äärettömän tavanomainen, mutta juuri siinä onkin elokuvan hohto. Pat ja Tiffany voisivat olla ketkä tahansa kadulla kävelevät ihmiset. Ulkoa kaikki näyttää olevan kunnossa, mutta sisällä kuohuu ja välillä läikkyy näyttävästi yli.

Bradley Cooper tekee loistavan roolin, ja hän esittää Patia niin vakuuttavasti, että välillä unohtaa, että mies näyttelee. Eikö se kerro siitä, miten hyvin Bradley roolinsa vetää valkokankaalla?

Jennifer esittää Tiffanyn myös niin luontevasti, että unohdin hänen esittävän roolihahmoa. Elokuvan edetessä Tiffanyn historia alkaa raottua ja elokuvan yksi parhaimmista kohtauksista tapahtuu kahvilassa, jossa Patin ja Tiffanyn elämien yksityiskohdat törmäävät.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com

Sanoin Maijalle heti elokuvan nähtyäni, että en ole varma, että ansaitsevatko Bradley ja Jennifer pääosista Oscarit, mutta ilmeisesti tarvitsin viikon sulattaakseni elokuvan sanoman: 
Jokaisella pilvellä on hopeareunus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti