tiistai 10. huhtikuuta 2012

Mirror Mirror – Kerro, Kerro Kuvastin

Lähde: www.aceshowbiz.com

Tässä maailmassa ei ole montaa ihmistä, kuka ei tuntisi tarinaa Lumikista. Tytöstä, jonka iho valkoinen kuin lumi, hiukset mustat kuin Eebenpuu ja huulet punaiset kuin veri. Hän joutui pahan äitipuolen juonien kohteeksi ja pakeni tätä metsään, jossa hän tutustui 7 kääpiöön. Tunnetuin filmatisointi ja rakastetuin taitaa olla Walt Disneyn luoma.


Lähde: www.aceshowbiz.com


Lähde: www.aceshowbiz.com

Mirror Mirror- elokuva perustuu Lumikki-satuun, mutta sitä on paranneltu, minusta äärettömän onnistuneesti. Elokuva alkaa kauniilla animaatiolla (samantyyppinen kuin Harry Potterin viimeisessä elokuvassa nähty animaatiopätkä), jossa kerrotaan Lumikin lapsuudesta. Lumikki (Lily Collins) eli onnellisena pienenä prinsessana isänsä kanssa äitinsä kuoltua. Valtakunta voi hyvin, mutta isä haluaa suoda Lumikille äidinrakkautta avioitumalla maailman kauneimman naisen kanssa. Pian kuitenkin rakas isä kuolee ja Lumikki jää äitipuolensa kanssa. Lumikki elää kauniissa huoneessaan ja kuningatar (Julia Roberts) ei halua tämän pyöriskelevän linnan saleissa turhaan. Lumikki on kaikkien muiden lemmikki, paitsi äitipuolensa.


Lähde: www.aceshowbiz.com


Lähde: www.aceshowbiz.com


Lähde: www.aceshowbiz.com

Valtakunta on kärsinyt Kuningattaren tuhlaavaisuudesta eikä kansalaisilla ole enää varaa kustantaa Kuningattaren elämäntyyliä. Metsissä valtakuntalaisia vainoaa Peto. Kuningattaren ainoa ratkaisu rahapulaan on rikas naimakauppa. Prinssi Alcott (Arnie Hammer) on ohikulkumatkalla kun hänen ja palvelijansa kimppuun hyökkäävät jättiläiset jousijaloilla. Lumikki on lähtenyt linnasta ja päättänyt mennä kaupunkiin katsomaan paikkoja, joissa hän kävi rakkaan isänsä kanssa. Lumikki törmää metsässä puusta roikkuvaan, ryöstettyyn ja lähes alastomaan Prinssi Alcottiin. Lumikki pelastaa Prinssin ja kumpikin jatkaa matkaansa. Lumikki lähtee kohti kaupunkia ja Prinssi kohti linnaan.


Lähde: www.aceshowbiz.com

Kuningatar hurmaantuu komeasta Prinssistä ja näkee tilaisuutensa tulleen. On järjestettävä juhlat kansalaisten veronkorotuksilla. Lumikki haluaa pyytää tukea Prinssiltä valtakuntalaisten olojen parantamiseen eikä hänellä ole aavistustakaan, että hän on tavannut Prinssin metsässä. Suurissa tanssiaisissa he kohtaavat ja Kuningatar päättää, että Lumikki on tuhottava. Hän keskustelee taikapeilinsä kanssa strategiasta tuhota Lumikki ja päättää, että lakeija Brighton (Nathan Lane) saa osoittaa uskollisuutensa surmatyöllä.  Lumikki ei aavista katalaa suunnitelmaa, mutta lempeä Brighton ei surmaa Lumikkia vaan vie Kuningattarelle kuoleman todisteeksi eläimen sisäelimet.


Lähde: www.aceshowbiz.com


Lähde: www.aceshowbiz.com

Lumikki juoksee lumisen metsän ja löytää pienen mökin jota asuttavat 7 maantierosvoa. Lumikki pyytää yösijaa yhdeksi yöksi ja he suostuvat pyyntöön. Lumikki kertoo Kuningattaresta ja pian hän ja 7 maantierosvoa alkavat punoa salajuonta. Ensin Lumikista on koulutettava mestarirosvo. Pelastavatko Lumikki ja 7 maantierosvoa Prinssin ja valtakunnan Kuningattarelta? Saavatko he tapettua myös metsissä vaanivan Pedon? Miksi Peto tottelee vain Kuningatarta?

Elokuva on yksi parhaista tänä vuonna ja tässä on todellakin jokaiselle jotakin. Lily Collins Lumikkina on täysosuma ylikilttinä prinsessana, josta kuoriutuu loistava rosvo. Julia Roberts Kuningattarena esittää roolinsa niin yli, että se on uskottava ja hauska samanaikaisesti. Armie Hammer Prinssinä on uusi komistus valkokankaalla, enkä näe siinä mitään pahaa :D. Hän on komea prinssin stereotyyppinen ilmentymä, mutta samalla äärettömän humoristinen ja jopa hidasälyinen. Nathan Lane lakeijana on hauska sivumauste, jonka koomikon lahjat pääsevät oikeuksiin. 7 kääpiön osia esittävät näyttelijät tekevät loistavaa työtä uudistamalla Viisaan, Vilkkaan, Jörön, Uneliaan, Lystikkään, Ujon ja Nuhanenän rooleja tälle vuosituhannelle. Elokuvan lopussa tuleva yllätyshenkilö on hauska yllätys Game of Thronesin- faneille.

Lavasteet ovat kauniita ja luminen metsä tuo mieleen suomalaisen koivumetsän ensilumen jälkeen.

Elokuvassa on paljon joutsenaiheisia yksityiskohtia niin lavasteissa kuin puvuissakin. Tästä elokuvasta tulee hyvä mieli ja se hymyilyttää pitkään. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti