torstai 26. huhtikuuta 2012

Titanic


Lähde: http://i2.listal.com/

On kulunut 100 vuotta siitä, kun uppoamattomaksi ristitty laiva RMS Titanic upposi Atlantilla 15.4 1912. 1500 ihmistä saivat saman haudan kuin itse laivakin. Vajaa viikko ennen uppoamista uusi posliini oli lepäsi käyttämättömillä pöytäliinoilla ja upouudet lakanat odottivat neitsytmatkalaisia ylittämään Atlantin luksuksessa. On historiallisesti todettu, että kolmannen luokan matkustajat elivät herroiksi laivalla kuin koskaan maissa: kolme ruokaa päivässä, lämmin sänky ja iso olohuone, jossa matkustajat tapasivat toisiaan laulun, tanssien ja juoden. He elivät 2. ja 1. luokan kanssa herroiksi vain neljä päivää.

Titanic- elokuva kertoo kauniin rakkaustarinan eri säätyluokkaisten nuorten kesken kuuluisalla laivamatkalla. 

Lähde: http://i2.listal.com/

Brock Lovett on miehistönsä kanssa tutkimassa laivahistorian suurinta hylkyä ja mysteeriä, Titanicia. Hän etsii vimmatusti Heart of the Ocean- eli ”Valtameren Sydän” -kaulakorua, jossa on upotettuna timantti, joka on kalliimpi kuin Hope-timantti. Lovett uskoo löytäneensä Caledon Hockleyn hytin hylystä ja yrittää löytää myös miehen kassakaapin. Kaulakorun oletetaan olevan siellä, ja pian kassakaappi löydetään ja nostetaan laivan kannelle. Shampanja pullot poksahtavat ja riemu on suunnaton kun kassakaappia avataan, mutta riemu muuttuu pettymykseksi, kun kassakaappi ei sisällä kuin kansion ja tuhoutuneita seteleitä. Kansiossa on kuitenkin piirros alastomasta naisesta, joka pitää kaulakorua kaulassaan ja signeeraus on päivätty juuri Titanicin uppoamispäivänä. 

Pian piirroksen julkistamisesta tiedotusvälineille, Lovett saa puhelinsoiton Rose Dawson Calvertilta. 101-vuotias kertoo olevansa kuvan nuorinainen ja pian Rose matkustaa lapsenlapsensa kanssa tutkimusalukselle Lovettin vieraaksi. Rose näkee hytistään nostettuja esineitä: peilin ja hiuskorun. Kaikki muistot ovat kirkkaina Rosen mielessä ja pian hän alkaa kertoa omaa tarinaansa…

LÄhde: http://i2.listal.com/


Rose Dewitt Bukater (Kate Winslet) oli nuori ylimystö tyttö, joka oli kihloissa Caledon Hockleyn (Billy Zane) kanssa. Rosen äiti Ruth oli pakottanut tyttärensä avioon, sillä perheen isän kuoleman aiheuttama velkataakka oli hoidettava ilman kasvojen menetystä ylimystön keskuudessa. Kolmikon oli tarkoitus matkustaa Amerikkaan häitä varten. 

Lähde: http://i2.listal.com


Jack Dawson (Leonardo DiCaprio) oli tavallinen köyhä taiteilija, joka on kiertänyt maailmaa piirrostensa myymisen avulla. Nyt hän on voittanut laivalipun takaisin kotiinsa Amerikkaan pokeripelissä ystävänsä Fabrizion kanssa. Laivan lähtöön on vajaat viisi minuuttia, mutta ystävykset ehtivät kohtalokkaalle laivalle. 

Rose majoittuu ylelliseen sviittiin sulhasensa ja äitinsä kanssa. Rose somistaa huoneita sulhasen ostamilla tauluilla, mutta Rose ei tunne Calia kohtaan mitään, eikä hän tiedä miten pääsisi irti kihlauksestaan. Epätoivoissaan Rose juoksee laivan peräkannelle hypätäkseen mereen, mutta hänet keskeyttää Jack Dawson. Kaikki kääntyy parhain päin ja Jack auttaa Rosea nousemaan kannelle kaiteelta, mutta Jackin ote pettää ja Rose on lähempänä kuolemaa. Rose pelastuu, mutta kannelle saapuneet laivanmiehistön jäsenet saavat tapahtuneesta väärän käsityksen. Jack pidätetään, mutta Rose puhuu sulhasensa ympäri ja he päättävät palkita Jackin ylellisellä illallisella seuraavana iltana 1. luokan ravintolassa.




Lohduttaakseen morsiantaan, Cal antaa huomenlahjansa etukäteen: Valtameren sydämen.  Seuraavana aamuna Rose ja Jack menevät kävelylle kannelle ja puhuvat edellisen illan tapahtumista ja elämistään. Rose ihastuu Jackin piirroksiin ja on iloinen löytäessään toisen taiteellisen sielun. Illallisille saapuessaan Jack on saanut päällensä frakin ja näyttää kuuluvat ylimystöön huomaamattomasti. Illallisen jälkeen Jack vie Rosen kolmannen luokan olohuoneeseen, jossa olut virtaa, musiikki soi ja ihmiset tanssivat iloisena. Rose tuntee vihdoinkin elävänsä. 

Lähde: http://speed-cover.net/

Cal ja Rosen äiti ovat vihaisia Rosen käytöksestä ja kieltävät tätä enää tapaamasta Jackia. Rose kuuntelee hetken, mutta Jackin rakkauden tunnustus saa hänet ajattelemaan toisin. Pian hän palaa Jackin luokse ja pian he menevät Rosen sviittiin piirroksen tekemistä varten. Rose haluaa vihdoinkin näyttää todellisen minänsä, eikä esittää kilttiä pikkutyttöä. Jack piirtää alastoman Rosen ja piirros jätetään Calin kassakaappiin, hänen aarteittensa joukkoon. Cal on huolissaan morsiamesta, ja lähettää palvelijansa etsimään nuorikkoaan. Palvelija löytää nuoren parin ja nämä pakenevat jälleen kerran.

Lähde: http://i2.listal.com

Rose päättää jättää Calin ja lähteä Amerikkaan päästyään Jackin mukaan. Tulevaisuuden muuttaa kolina laivassa ja kohtalo puuttuu peliin.

Vuonna 1997 tehty elokuva on moneen kertaan nähty, mutta jos joku ei olisi nähnyt tuota upeaa elokuvaa, jätän juonen loppuosan kertomatta. Ihaninta on itse jännittää elokuvaa katsoessa, miten juoni etenee valkokankaalla.

En nähnyt kyseistä elokuvaa valmistusvuotenansa, joten nyt näin elokuvan ”ensimmäisen” kerran valkokankaalla, vieläpä 3D:nä. Mielestäni parempi nimitys olisi ollut ”uudelleen restauroitu”, sillä 3D- tekniikka ei tuonut elokuvan nautittavuuteen mitään lisähohtoa. Elokuva sinänsä on hieno taidonnäyte siitä, että miten elokuva voi näyttää tuoreelta ja uudenaikaiselta vaikka elokuva olisikin 15 vuotta vanha. Elokuva näytti juuri tehdyltä, joka esitetään ensimmäistä kertaa. Kuten itse Titanicin tarina, tuore historiallinen tapahtuma, joka on 100 vuotta vanha. 

Lähde: http://www.aceshowbiz.com

Kate Winslet on kaunis nuori näyttelijätär, joka sopi rooliin kuin nenä päähän. Leonardo DiCaprio on ihana babyface, joka näyttää ehkä liian nuorelta osaansa, mutta en ihmettele, miksi luokkakaverini saivat aikanaan ”Leo”-kuumeen. Huomaan kuitenkin, että itse olen täydellisen ihastunut Billy Zaneen eli Calin näyttelijään.  Miten upealta näytti ylimystömies upeassa kampauksessa ja silmissä mustaa kajaalia. Miksi ihmeessä pahikset ovat saaneet minut näin lumoihin, varsinkin miehet? I have no idea…

Elokuva on upea, joka kannattaa käydä katsomassa nostalgian ja fiilistelyn takia, mutta ei 3D-tekniikan takia..  Toki tekniikan ansiosta kuva on terävämpi kuin videonauhan laatu, mutta siinä kaikki. Jään odottamaan elokuvan Blu-Ray julkaisua, sillä mistään ei tunnu saavan elokuvan DVD-versiota. Keräilyharvinaisuus, joka puuttuu minun hyllystäni.
Elokuva pitää katsoa, jotta voi todeta elokuvan olevan todella 11 Oscarin arvoinen.

 Ja muista katsoa lopputekstit, jotta voit vuodattaa kyyneleitä My Heart Will Go On- sävelmän soidessa. Varaa nenäliina paketti mukaan, se tulee tarpeeseen. :D

My Heart Will Go On- musiikkivideo 



Titanic TRAILERI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti