sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Lumikki ja Metsästäjä - Snow White and the Huntsman


Lähde: http://www.aceshowbiz.com/

Tämä kevät on ollut harvinainen, sillä Lumikki-tarinasta on nähty kaksi versiota: Mirror Mirror lapsenmielinen komedia ja Lumikki ja Metsästäjä tummansävyinen toimintadraama. Itse pidin Mirror Mirrorsta enemmän, mutta kun genret ovat erilaisia, ei vertailua voi suoraan tehdä.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/
Lähde: http://www.aceshowbiz.com/

Kuningatar Ravenna (Charlize Theron) hallitsee valtakuntaansa kauniina kätyri veljensä Finin (Sam Spruell) kanssa. Lumikin isä tapettiin häävuoteeseen kuningattaren käden kautta. Lumikki (Kristen Stewart) elää synkässä tyrmässä, sillä kuningatar on uskotellut Lumikin kuolleen vuosia sitten linnan tulipalossa. Lumikin isän ystävät ovat tyytyneet kohtaloon, eivätkä ole edes arvanneen Lumikin olevan elossa. Lumikki pääsee pakenemaan tyrmästä ja kuningattaren veljen armeijalta. Lumikki pakenee metsään päin, eikä metsää tunne kukaan yhtä hyvin kuin metsästäjä (Chris Hemsworth).

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/
Alkoholisoitunut, vaimonsa kuolemaa sureva Metsästäjä tuodaan väkisin kuningattaren eteen. Metsästäjä ei halua lähteä etsimään ketään piikaa metsästä ilman palkkiota. Kuningatar lupaa herättää Metsästäjän vaimon kuolleista, jos tämä tuo tytön hänen eteensä. Metsästäjä lähtee Finin ja tämän armeijan kanssa metsään. Lumikki on tällä välin eksynyt metsään ja saanut annoksen tyrmäyssientä, joka aiheuttaa hänelle hallusinaatioita. Herättyään keskeltä metsää ja kuulee etsijöiden äänen. Metsästäjä löytää Lumikin, mutta tajuaa pian, että kuningattaren lupaukset ovat katteettomia eikä luovuta tyttöä Finille. Metsästäjä ja Lumikki pakenevat synkän metsän läpi. 

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/

Kaksikko päättää matkata lähimpään kaupunkiin, sillä takanapäin odottaa varma kuolema. Kaksikko luulee, että kuningatar ei löydä häntä, mutta kuningattaren silmät ulottuvat pidemmälle kuin he arvaavatkaan. Saavutettuaan pieniä kyliä, Fin ilmestyy armeijansa kanssa tappoaikeissa. Pian Lumikki ja Metsästäjä tapaavat kääpiötä, jotka auttavat heidät kiertotielle. Kiertotie on satumetsä, jossa keijut ja eläimet elävät rauhassa ja muistuttavat Lumikkia ajasta ennen pimeyttä. Pian selviää, että Lumikki on enemmän kuin piika.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/

Lumikki päättää vallata valtakuntansa takaisin ja lähtee pyytämään apua. Hän törmää matkallaan Williamiin, lapsuuden ystävään ja ihastukseensa, joka luuli Lumikin kuolleen. He lähtevät Williamin isän luokse kootakseen armeijan kuningatarta vastaan. Matkalla he tajuavat, että kuningatar on tietoinen Lumikin suunnitelmista ja Lumikin henki on vain höyhenen päässä.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/

Pystyykö Lumikki syöksemään kuningattaren vallasta? Saako Lumikki selville kuningattaren synkän salaisuuden? Pystyvätkö kääpiöt ratkaisemaan sodan? Mikä on kuningattaren kultaisen seinäkoristeen salaisuus? 

_________

Elokuva on  synkkä, mutta hyvä vastapaino toiseen Lumikki-leffaan verrattuna. Kerrankin Lumikki taistelee valtakuntansa puolesta, eikä vain ole kaunis ja suudelmalla herätetty. Metsästäjän hahmo on saanut enemmän tilaa ja Prinssi on jätetty ainakin tässä osassa hieman taka-alalle. Eli siis osaa sitä työläisetkin pelastaa prinsessoja, ei se ole vain Prinssien oikeus. Paha saa palkkansa, vai saako se vasta köniinsä 2.osassa? :D

Charlize Theron esittävä kuningatar on uskottava, mutta jotakin jäin kaipaamaan hahmossa. Hän on narsistinen kaunotar, mutta minulle ei ihan selvinnyt, miksi kuningatar kastetaan milloin maitoon milloin öljyyn. :D Vihan ja julmuuden pystyy kyllä aistimaan ja se sai ihokarvani pystyyn. 

Kristen Stewartin esittämä Lumikki on kärsivä nuori nainen, jolla on aina sama ilme. Taistelukohtauksissa Kristen on uskottava, mutta muissa kohtauksissa hän ei tuo mitään tunnetta katsojalle. Ehkä Kristen pystyy näyttämään kyntensä viimeistään Twilight Saagan viimeisessä osassa marraskuussa.

Chris Hemsworth oli minulle uusi tuttavuus, sillä en ole nähnyt hänen Thorn- tai The Avengers-leffoja, mutta meikäläisestä tuli ehdottomasti fani. Hän näyttelee uskottavasti: katkeruus, mutta usko parempaan välittyy katsojalle. 

Saa nähdä, kuinka käy jatko-osien kanssa. Kesällä 2012 juorutaan, että jatko-osia olisi tulossa peräti kaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti