sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Yön Ritarin Paluu - Dark Knight Rises


Lähde: http://www.aceshowbiz.com/

Päätin elokuvateatterista lähtiessäni, etten kerro blogissani mitään elokuvan juonesta. Ja se kertoo aika paljon siitä, kuinka paljon pidin näkemästäni :D Chris Nolanin trilogian päätösosa kokosi palaset vielä kerran yhteen ja näytti, kuinka pelot ja viholliset voitetaan. Vai voitetaanko?

Chris Nolan on kyllä ansainnut ohjaajan Oscarin tästä elokuvasta (Maija älä yhtään yritä siellä :D ). Hän on tyylilleen uskollinen, eikä jätä katsojaa hetkeksikään tylsistymään. Ehkä parasta hänen elokuvissaan on se, että loppuratkaisu kääntyy vielä 3 kertaa ympäri siitä, mihin katsoja on päätynyt :D Ei ihme, että loppuratkaisu kerrottiin näyttelijöillekin vain suullisesti, sillä sanoja ei tarvittu!

Eli en kerro elokuvasta tai sen juonesta mitään, mutta nyt on kerrankin aikaa analysoida näyttelijöitä ja heidän suorituksiaan. Eli aloitetaan


Lähde: http://www.aceshowbiz.com/

Hän on paras Batman, piste. Edellisissä osissa Brucen on täytynyt pelastaa kaupunki pahisten kynsistä, mutta samalla hän on voinut myös rakastamaan. Nyt hän joutui ottamaan omalle tunnolleen ensirakkautensa sekä kaupungin pelastajan kuolemat. Nöyryytys ja tuskan tuoma epätoivo saavat hänet erakoitumaan maailmalta. 

Christian esittää hahmonsa loistavasti, sillä hän on samalla äärettömän julma ja kostonhimoinen, mutta myös niin lempeä ja rakastettava. Hän tuo Batmaniin toivottavaa säröä eli supersankarikin voi tuntea pelkoa ja epätoivoa, vaikka musta naamio antaa muuta ymmärtää. Kylmät väreet menivät selässä kun Bruce Wayne koki kipua ja tuskaa. Elokuvan edetessä huomaa kuinka Christian joutuu muuttamaan Brucen ajatusmaailmaa ja päättämään: kuolema vai pelko?

Tom Hardy

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/
Olen nähnyt Tom Hardyn ensimmäisen kerran Inceptionissa ja pian hän kuului suosikkeihini. Inceptionissa hän esitti hyvistä, mutta tällä kertaa hän laajensi repertuaariaan pahisten puolelle. Erään haastattelun mukaan Bane tulee hyvänä kakkosena Heath Ledgerin esittämän Jokerin jälkeen. Ja allekirjoitan sen koska tahansa. Heathin roolisuoritusta on paha laittaa paremmaksi, mutta Tom onnistui hyvin lähelle sitä. 

Banen hengitysmaski tuo rooliin sen pelottavuuden, sillä lonkeromaiset putket näyttävät ihan ötökän suulta. Maskiin yhdistetty ääni luo sellaisen yhdistelmän, joka saa niskakarvat pystyyn Banen ensimmäisessä kohtauksessa. Pian kuitenkin maski unohtuu ja ääni onkin yhtäkkiä se, jota alkoi hirvittää. 

Vaikka Tom Hardyn kasvot ovat lähes 80 % maskin peitossa, silmät ovat näkyvillä ja ne näyttelevät kasvojen puolesta. Hänen silmistään näki saman tien, mitä hän ajatteli: tuskaa, julmuutta, kuolemaa, varjoja ja ennen kaikkea pimeyttä. Bane on julma, mutta hänen älynsä on julmuutta parempi, sillä mikään hänen neronleimauksensa ei ole lempeä. Tom Hardy esittää roolinsa Oscarin arvoisesti, joten nyt jännitetään, kuinka käy ensi vuoden Oscar-ehdokkuuksien kanssa. 


Lähde: http://www.aceshowbiz.com/

Anne on kuulunut suosikkeihin kauan. Hänessä on herkkyyttä, salaperäisyyttä, älyä ja rohkeutta, kaikki tämä samassa paketissa. Tämän paketin ansiosta,  hän oli onnistui ns. Kissanaisen roolissa vaikka kyseistä nimeä ei sanottu kertaakaan elokuvan aikana. Läsnä oli vain Selina Kyle, ammattivaras vartalonmyötäisessä nahkapuvussa. 

Selina on ammattimainen varas, jolla on motiivit työhönsä. Hän lyöttäytyy yhteen Banen kanssa, mutta pian hän huomaa olevansa vain pelinappula suurella pelilaudalla. Anne näyttää roolihahmonsa älyn ja pelon samanaikaisesti. Annen ja Christianin välinen kemia ei aivan yllä sellaiseksi, mitä olisin toivonut. Silti hän tuo sopivan kaunotar lisän maskuliiniseen toimintajoukkoon.


Lähde: http://www.aceshowbiz.com/

Joseph esittää Blake-nimistä poliisia, joka selvittää asioita älynsä avulla. Hänessä on enemmän järkeä kuin suurimmassa osassa poliiseja, mutta hänen ratkaisuihinsa ei uskota. Hän esittää roolinsa loistavasti (toinen Oscar-ehdokas ensi vuodelle) ja hänen hahmonsa loppuratkaisu tuo mieleen vaan yhden ainoan lauseen: ”Miten minä en tuota tajunnut?!”

Gary Oldman

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/

Garyn esittämä Poliisipäällikkö Gordon ei ole niin paljon esillä kuin edellisissä leffoissa, mutta näin hän antaa tilaa Blakelle. Hän tuo valkokankaalle turvaa ja luottamusta: ”Ainakin yksi on ja pysyy.” Vai pysyykö?

Michael Caine

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/
Tuttu ja turvallinen Alfred. Häneen ei kyllästy ja ilman häntä Batman ei voisi saavuttaa mitään. Vanhentunut herrasmies Michael tuo kyyneleet pintaan monessa kohdassa herkkyydellä ja toivoon uskomalla. 


Lähde: http://www.aceshowbiz.com/

Batmanin ”Q” eli nero, jolla on aina joku uusi lelu takataskussa. ”And YES Mr. Wayne it does come in Black” Toivottavasti näemme häntä Foxina vielä tulevaisuudessa ;)

Marion Cotillard

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/
Marion on tämän elokuvan toinen naistähti, jonka roolisuoritus sävähdytti enemmän kuin Annen. Hänen kohdallaan käy samalla tavalla kuin Josephinkin: ”Miten minä en tuota tajunnut?!”

Lähes kolmetuntisen elokuvan jälkeen olin lähes sanaton, mutta siitä huolimatta äärettömän onnellinen: trilogian päätösosa oli kaikkea sitä, mitä oli toivottu. Musiikki kruunasi nautinnon <3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti