sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Dark Shadows


Lähde: http://www.aceshowbiz.com

Tim Burton on yksi Hollywoodin kummallisimmista ohjaajista, mutta hänen elokuvissaan on aina jotain erikoista, joka tekee elokuvien katsomisesta nautittavaa ja jännittävää. Corpse Bride on yksi suosikeistani, enkä voinut olla huomaamatta samankaltaisuuksia tämän elokuvan kanssa. 

Lähde: http://www.aceshowbiz.com

Lähde: http://www.aceshowbiz.com

Elettiin 1700- lukua. Barnabas Collins (Johnny Depp)on oli kalastus-yrittäjän poika. Perhe rakensi kodikseen Collinsin suvun linnan, jossa perhe nosti pienen kylän kukoistukseen. Perheellä oli Angelique (Eva Green)- piika, johon Barnabas oli ihastunut, mutta ei voinut ajatellakaan avioliittoa tämän kanssa. Angelique raivo lisääntyi entisestään, kun Barnabas kihlautui Yoseten kanssa. Angelique päätti, että jos hän ei saa Barnabasta, ei kukaan toinenkaan häntä saa. Angelique oli noita, joka pystyi mihin tahansa. Hän lumosi Yosetten ja laittoi hänet hyppäämään tämän kalliolta. Barnabas hyppäsi epätoivoissaan perässä, mutta Angelique muutti kuolevan miehen vampyyriksi ja hautasi hänet arkussa maahan kyläläisten kanssa. 

Kului vuosia ja pian vuonna 1972 alettiin Collinsportin kaupungissa tietyöt, ja kaivausten edetessä työmiehet löysivät arkun. Pian lehdissä kerrottiin työmiesten oudosta kuolemasta.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com

Lähde: http://www.aceshowbiz.com

Barnabas herätettiin pitkästä unesta, ja vampyyrinä hänen on välillä ”aterioitava”. Barnabas palaa kotiinsa, ja tapaa pian sukulaisensa. Talon valtiatar Elizabeth (Michelle Pfeiffer) elää sukukartanossa tyttärensä, veljensä perheen sekä muutaman sekopäisen palvelijan kanssa. Uusin asukas on veljenpojan kotiopettajatar Victoria (Bella Heathcote) , joka sopii sekalaiseen seurakuntaan kuin nenä päähän.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com
Lähde: http://www.aceshowbiz.com

Vakuutettuaan olevansa Barnabas Collins, mies näyttää Elizabethille kartanon salaisen käytävän, jonka päässä lepäävät kaikki Collinsin suvun arvotavarat. Barnabaksen tarkoitus oli nostaa sukukartano ja kalastusfirma takaisin entisaikojen loistoon. Collinsin suvun kalastusfirmalla oli kilpailija kaupungissa ja kilpailija firmaa johtaa kaunis Angelique Bouchard. Kuultuaan oudosta verilöylystä, Angelique päättää lähteä kohti Collinsien kartanoa.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com

Lähde: http://www.aceshowbiz.com

Saako Angelique vihdoinkin Barnabaksen? Mikä on kotiopettajattaren menneisyys ja miten se liittyy aikoinaan kuolleeseen Yosetteen? Miksi Barnabaksen käly haluaa Barnabaksen verta? Selviääkö Elizabethin tyttären outoon käytökseen syy?

____________

Elokuva oli loistavan synkkä, mutta huumorilla maustettu draama. 

Vaikka Johnny Depp onkin erikoisten roolien mies, tässä elokuvassa Johnny oli verta ja lihaa hahmonsa kanssa. Eva Green esittää hyvin sekopäistä noitaa, vaikkei pääparin välinen kemia ole aivan uskottavaa. Helen Bonham-Carter esittää Johnny Deppin kälyä. Ainoastaan räikeä, oranssi peruukki erottaa hänet tapetista. Michelle Peiffer esittää lempeä ja ymmärtäväinen sukunsa päämies, jonka mielenterveys voisi olla romuna :D  

Tästä elokuvasta jatko-osat olisivat tervetulleita, sillä sekopäistä Collinsien sukua tulee ihan ikävä :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti