sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

The Amazing Spider-Man


Lähde: http://www.aceshowbiz.com/

Täytyy heti myöntää, että minä olen aina ollut Batman-tyttö, mutta nyt minusta tuli hieman enemmän Spider- Man-tyttö (vaikka pelkäänkin hämähäkkejä). Uusi Spider -Man on edellisiin osiin verrattuna inhimillisempi, älykkäämpi ja paremmin tehty.

Peter Parker (Andrew Garfield) on tavallinen poika, jonka isä on tieteilijä. Yhtenä päivänä kaikki ovat poissa: Peter jätetään sedän ja tädin luokse ja vanhemmat lähtevät pois. Vuodet kuluvat ja Peteristä kasvaa älykäs lukiolainen, joka on intohimoinen valokuvaaja. Peter puolustaa heikompia ja joutuu silloin tällöin nyrkkeilysäkiksi koulun rähisijöille.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/
Lähde: http://www.aceshowbiz.com/

Vanhempien katoaminen painaa Peter mieltä, vaikkei hän sitä näytä ulospäin. Muistot nousevat pintaan, kun Peter löytää varastosta salkun, joka isällä oli kädessä katoamisiltana. Peter tyhjentää laukun, mutta hän silti epäilee laukun sisältävän jotain muuta. Hän löytää salkun salalokerosta salaisia papereita, jotka koskivat isän tekemiä tutkimuksia. Hän tarkastelee papereita, eikä ymmärrä monimutkaista kaavaa. Peter löytää valokuvan, jossa hänen isänsä on Tohtori Curt Connorsin (Rhys Ifans) kanssa. Peter päättää lähteä tapaamaan Tohtori Connoria.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/

Peter tapaa tohtori Connorin tutkimustalossa luokkatoverinsa Gwen Stacy (Emma Stone), joka on pääavustajana Connorin tiimissä. Peter lähtee seikkailemaan tutkimuslaboratoriossa ja löytää hämähäkki-huoneen, jossa testataan laboratorion kehittelemää hämähäkin seittiä. Peter pääsee ulos laboratoriosta, mutta tuntee oudon pistoksen niskassaan. Kotimatkalla metrossa jotain outoa tapahtuu eikä yksikään päivä ole enää samanlainen.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/
Riitauduttuaan setänsä kanssa, Peter lähtee kuljeksimaan ja törmää kaupassa aseella varustautuneeseen varkaaseen. Paetessaan varas ampuu viattoman ohikulkijan, Peterin sedän. 

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/

Peter haluaa auttaa tohtori Connoria tutkimuksissa ja antaa tohtorille isänsä keksimän kaavan. Korkeammalta taholta tulevat paineet saavat tohtori Connorin testaamaan kaavaa ja sen avulla tehtyä seerumia itseensä.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/

Miten kaava toimii? Saako se aikaa muuta kuin silmitöntä tuhoa? Miten käy tohtori Connorille? Löytääkö Peter setänsä tappajan? Miten käy Gwenille?
__________________

Elokuva oli upeaa katsottavaa 3D:nä, sillä kaupungissa seitin avulla kiemurtelu ja hyppiminen sai ihokarvat pystyyn ja kylmät väreet menemään pitkin selkää. Andrew Garfield on upea uuden sukupolven näyttelijä, joka osaa tehdä hahmostaan uskottavan ja herkän. Hän tuo toimintahahmoon herkkyyttä, jossa edeltäjät eivät onnistuneet. Toimintasankari osaa ajatella ennen kuin toimii, eikä päinvastoin. Hän menee älynsä sanelemalla tavalla, mutta samalla vaistoillaan. Hän näyttää, että naamion takana on inhimillinen olento, joka yrittää auttaa muita. 

Emma Stone oli viime vuonna mukana Piiat- elokuvassa ja tässä elokuvassa hän esittää jälleen kerran älykköä, jolla on sydän mukana. Hän tietää olevansa fiksu, mutta ei tuo sitä liiaksi esille. Emma ja Andrew välille syntyvä jännite toimii, mutta ei ammu yli.
Toivon, että jatko-osia on alettu jo hahmotella. Tässä Spider-Manissa oli sitä jotain, mikä muista puuttui. Älkää kysykö mitä, nähkää itse :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti