sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Maleficent – Pahatar



Lähde: http://www.aceshowbiz.com/

Pahatar on ehdottomasti Disney-elokuvien parhaimpia pahiksia. Pahisten kohdalla usein miettii, miten pahiksesta on tullut pahis? Mitä on tapahtunut, että hahmosta tulee paha? Harvemmin tästä näkökulmasta tehdään elokuvia, mutta Maleficentin jälkeen ei jää todellakaan epäselväksi, miksi Pahatar on nimensä veroinen.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/
Maleficent (Angelina Jolie) on Moors-satumaan haltija, joka pitää huolen luonnosta ja sen eläimistä ja olennoista. Maleficentilla on upeat siivet piikkeineen ja päässä sarvet, mutta silti ulkomuoto pettää tämän kiltin olennon suhteen. Maleficent törmää metsässä eksyneeseen poikaan, Stefaniin (Sharlto Copley) ja pian heistä tulee läheiset ystävät. Ystävyys vaihtuu rakkaudeksi.

Kuningas haluaa hyökätä Moorsiin, mutta Maleficent estää hyökkäyksen voimillaan. Kuningas haluaa surmata haltijan ja nimittää surmaajan seuraavaksi kuninkaaksi. Stefan tajuaa tilaisuutensa tulleen ja päättää lähteä Moorsiin. Stefan saapuu varoittamaan Maleficenttiä kuninkaan juonista ja haltija nukahtaa turvalliseen uneen Stefanin viereen.  Aamulla haltija herää ja tajuaa, että Stefan on polttanut raudalla irti hänen arvokkaimman omaisuutensa, siivet.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/
Maleficent saa tuekseen Diaval-korpin (Sam Riley), joka pystyy muuttamaan muotoaan myös ihmiseksi. Diaval korvaa Maleficentille hänen siipensä ja haltija pysyy selvillä mitä kuningaskunnassa ja satumaassa tapahtuu. Stefan vei kuninkaalle siivet todisteeksi haltijan kuolemasta ja pian Diaval tuo Maleficentille tiedon Stefanin kruunajaisista.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/
Lähde: http://www.aceshowbiz.com/
Lähde: http://www.aceshowbiz.com/

Petturuuden tultua julki, Maleficent kruunaa itsensä Moorsin kuningattareksi ja pimeys laskeutuu satumaahan. Kuluu aikaa vuosia ja kaikki tuntuvat unohtaneen satumaan. Kuningas Stefan ilmoittaa viettävänsä tyttärensä, prinsessa Auroran ristiäisiä ja kutsuu mukaan koko valtakunnan sekä kolme hyvää haltijaa. Maleficent päättää lähteä vierailemaan ristiäisissä ja antamaan Stefanille lahjan, jota tämä ei koskaan unohda.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/
Jatkuuko satu samalla tavalla kuin olemme tottuneet? Kuka seuraa Auroraa herkeämättä? Kohtaako Aurora Maleficentin varttuessaan? Tuleeko totuus aina ilmi? Kohtaako Aurora unelmiensa prinssin? Saako Maleficent kostonsa? Kuka antaa todellisen rakkauden suudelman? Mitä siiville tapahtui? Saako paha palkkansa ja kuka oikeasti on paha?

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/

Mielestäni elokuvassa käy hyvin ilmi se, että aluksi Maleficent on vain haltijan nimi ja petturuuden paljastuttua nimi voimistuu ja saa merkityksen, Pahatar. Äärettömän vaikea selittää ajatusta järkevästi, mutta epäilen, että saat kiinni ideastani kun katsot elokuvan.


Nähtyäni mainoksen elokuvasta, tiesin heti että tuo elokuva on nähtävä. Angelina Jolie oli loistava roolissaan, enkä ihmettele, miksi näyttelijättären omat lapsetkin pelkäsivät äitinsä maskeerausta. Paras nauru elokuvan aikana oli Angelinalla kun Maleficent nauraa vahingoniloansa ristiäisissä. Silmien välke ja äärettömän pelottava katse saavat isommankin katsojan selkäkarvat nousemaan pystyyn. Sivuhahmot jäävät Angelinan varjoon ja syystä.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/
Elokuvassa hauska yksityiskohta on, että Angelinan oma tyttö esittää itse Ruususta. Ainoa lapsi, joka ei pelännyt äidin maskeerausta... selvästi tuleva näyttelijä : D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti