sunnuntai 28. syyskuuta 2014

The Grand Budapest Hotel


Lähde: http://www.aceshowbiz.com/

Sekopäinen hotellinjohtaja, jolla on erikoiset tavat ja alaiset. Siinä koko elokuvan juoni ja alkuasetelmat! : D

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/

Gustave (Ralph Fiennes) on hotellin vastaanottovirkailija tai ehkä paremminkin ylihovimestari. Hän tietää kuka on hotellin vieraana ja kuinka kutakin asiakasta palvellaan. Etenkin vanhemmat rouvat saavat special kohtelua eikä iällä juurikaan ole merkitystä vaan haluilla : D

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/

Kaikki asiat mutkistuvat Gustaven elämässä kuin 84-vuotias rouvavieras (Tilda Swinton) kuolee vierailunsa jälkeen ja kuulee perineensä varakkaan rouvan. Iäkkään rouvan ilkeä poika (Adrien Brody) ei usko perinnönjakoa todeksi ja syyttää Gustavea murhaajaksi. Alkaa ajojahti, johon kuuluvat poika ja hänen kätyrinsä (Willem Dafoe).  Gustaven kanssa pakoa etenee hotellin tuore hissipoika Zero (Tony Revolori).

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/
Lähde: http://www.aceshowbiz.com/
Lähde: http://www.aceshowbiz.com/

Saako poika perintönsä? Mitä rouva kätki hotelliin? Mitä Gustaven ja Zeron junamatkalla aina tapahtuu? Mitä Zeron tyttöystävä leipoo konditoriossa? Ketkä joutuvat vankilaan ja pystyvät jopa pakenemaan sieltä?


Elokuva on äärettömän hauska ja joskus tuntuu, että takaa-ajokohtauksissa on käytetty enemmän mielikuvitusta kuin laki sallii :D Elokuvan miljöö ja paikat ovat värikkäitä ja niiden välillä huomaa väkisinkin toimivan kontrastin.

Pahikset ovat taas ihan vakioluokkaa, kiitos Willem Dafoe, joka on kyllä perusolemukseltaan niin pahis kuin vain voi olla :D Adrien Brody yrittää olla Dafoen tasolla, mutta jää kuitenkin tämän varjoon.


Ralph Fiennes osaa roolinsa loistavasti ja kaiken hullunkin hän tekee äärimmäisen tosissaan. Elokuvassa nähdään ehkä maailman hauskin poliisi-kohtaus junassa… vieläpä useampaan kertaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti