sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Django Unchained

Lähde: http://www.aceshowbiz.com

Tarantinon Kill Bill- elokuvat ovat ehdottomia suosikkejani. Tarantinon väkivaltainen tyyli tehdä elokuvia oli aluksi järkytys, mutta kun siihen osaa asennoitua Tarantinomaisesti, elokuvasta löytyy aina jotain, mitä muut ohjaajat eivät osaisi tehdä.

Django Unchained käännetään suomeksi sananmukaisesti Django Kahleeton. Elokuvan nimi kertoo juonen pähkinänkuoressa: musta orja, joka vapautetaan kahleista.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com

Django (Jamie Foxx) kulkee muiden orjien kanssa kahlejonossa kohti ostajansa farmia, kun kulkueen pysäyttää saksalainen King Schultz (Christoph Waltz). Hän haluaa löytää Djangon, joka tuntee etsimänsä kolme veljestä. Kukaan ei uskalla myöntää olevansa Schultzin etsimä orja, mutta pian Django avaa suunsa. Schultz ostaa Djangon vapaaksi ja pyytä kahleetonta Djangoa auttamaan veljesten etsimisessä.  Pian kaksi miestä alkavat yhteisen matkan jättäessä taakseen melkein kuolleet orjakauppiaat, neljä melkein vapaata orjaa ja haulikon.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com

King Schultz kertoo olevansa ammatiltaan lääkäri, mutta ei ole toiminut ammatissa useampaan vuoteen. Hän on palkkiometsästäjä, joka saa viranomaisilta paperin toimittaa rikollinen heille elävänä tai kuolleena palkkiota vastaan. Nyt hän etsii kolmea veljestä, jonka Django tuntee. Shcultz ei tiedä, miltä veljekset näyttävät ja hän toivoo, että Django auttaa etsinnöissä. Palkkioksi Django saa rahaa ja vapautensa.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com

Veljekset jäävät kiinni kuolleina ja uusien ystävysten taskut saavat täytettä palkkiosta. Farmin omistaja, josta veljekset löytyvät, ei purematta niele Schultzin paperia ja ratsastavaa mustaa. Farmin miehet päättävät yöllä hyökätä kaksikon kimppuun, mutta miehet eivät ota huomioon heiluvaa hammasta ja sen sisään kätkettyjä dynamiittipatruunoita. Pum.


Lähde: http://www.aceshowbiz.com

Django kertoo haluavansa pelastaa vaimonsa, orjan nimeltä Broomhilda (Kerry Washington). Kertomuksen edetessä Schultz tajuaa Broomhildan olleen saksalaisen hienostorouvan seuraneiti ja tämän osaavan saksaa.

Lisää kuvateksti

Kaksikko selvittävät Mississipistä, mihin Broomhilda myytiin. Naisen omistaa nyt Calvin Candie (Leonardo DiCaprio), Mississipin suurimman tilan omistaja. Kaksikko lähtee Candien puheille ja tajuavat, miten tärkeätä Broomhildan pelastaminen on. Tilalla toimiva pääorja Stephen (Samuel L. Jackson) on yhtä paha kuin herra Candie, mutta ei niin tyhmä kuin Candie.

---

Elokuvan 4 tärkeintä miestä Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio ja Samuel L. Jackson tekevät loistavat roolisuoritukset.

Christoph on mukava nähdä hyviksen roolissa, sillä muistan hänet aina pahiksen rooleista. Sympaattinen lääkäri, joka ajattelee pahan saavansa aina palkkansa. 

Jamie on fiksu vapaa musta, joka ei pelkää näyttää erilaiselta kuin muut. Hän on harvinainen musta, joka osaa ajatella kuin valkoinen.

Leonardon piilevä pahuus hiipii salakavalasti ruudulle ja hymy kätkee kaiken taakseen. 

Samuelin tyhmän palvelijan esittäminen huijaa kaikki katsojat. Samuelin nenän sieraimet näyttävät lähikuvassa kuin suurilta polttouuneilta ja silmien katse saa selkäkarvat pystyyn.

Tarantinon elokuvaksi verta ja suolenpätkiä oli vähemmän, tai sitten en vain huomannut sitä. Todella pelottava ajatus, mutta toisaalta, pidin silmät kiinni pahimmissa kohtauksissa.  Tarantinon tyyli tehdä verta ja suolenpätkiä on ehkä humoristinen, sillä usein näyttää siltä, että maalipussi räjäytetään näyttelijän selästä tai päästä. Uskottavuus hieman kärsii, mutta se on Tarantinoa < 3 Pidin elokuvasta todella paljon, suosittelen lämpimästi.

Ainoa asia, jota harmittelen, on se, ettei Tarantino saanut ohjauksesta Oscar- ehdokkuutta. Christoph sai kuitenkin neljästä herrasta ainoan Oscar-ehdokkuuden, miessivuosasta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti