lauantai 26. tammikuuta 2013

Looper

Lähde: http://www.aceshowbiz.com

Aikamatkustus, palkkatappaja  ja kultaiset harkot.
Näistä taikasanoista lähtee elokuva Looper liikkeeelle.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com

Eletään vuotta 2044 ja Joen (Joseph Gordon-Levitt) odottaa kellon kanssa jotain. Pian hänen eteensä ilmestyy sidottu ja peitetty, polvillaan oleva ihminen ja kuuluu laukaus. Ihminen oli tulevaisuudesta lähetetty uhri, joka pitää siivota pois ja hävittää. Palkkioksi Joe saa uhrin selkään piilotetut hopeiset harkot. Palkkatappajan työ loppuu, kun hän löytää uhrin selästä kultaisia harkkoja. Se tarkoittaa, että Joe on tappanut 30 vuotta vanhemman itsensä ja nykyinen Joe voi jatkaa elämäänsä 30 vuotta.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com

Hänen palkkatappaja ystävänsä saavat kultaharkkoja yksi toisensa jälkeen ja hän alkaa tuntemaan olonsa väsyneeksi. Odotus loppuu , kun yhtenä päivänä Joen eteen ilmestyy sitomaton ihminen, joka on vanhempi Joe (Bruce Willis) itse. Vanhempi Joe pakenee, ja alkaa takaa-ajo, josta ei voi selvitä kuin yksi. Toisen on kuoltava, molemmat eivät voi olla elossa samassa ajassa.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com

Takaa-ajo päättyy syrjäiselle maatilalle, jossa asuu nainen (Emily Blunt) poikansa. Nuori Joe yrittää suojella yksinhuoltajaa vanhemmalta Joelta, mutta mitä naisessa on, mikä kiinnostaisi Joeta? Kuka nainen ja hänen poikansa ovat? Miksi naisen vaatekaapissa on kassakaappi? Miksi poika kiljuu?

Elokuva on äärettömän jännittävä ja juonen edetessä ei ole ihan varma, mikä on tätä hetkeä, menneisyyttä tai tulevaa. Näyttelijäsuorituksista parhaiten pärjää Gordon-Levitt, joka osaa kertoa tarinansa niin, että ei tiedä, haluaisiko auttaa häntä vai antaa hänen kärsiä seurauksista. Bruce Willis ei ole koskaan ollut lempinäyttelijäni, mutta nyt hän oli niin siedettävä, että häntä jaksoi katsoa yhden elokuvan ajan.

Elokuvan loppu on yllättävä, mutta samalla niin todennäköinen, että sen olisi pitänyt tajuta ensimmäisestä tapahtumasta lähtien.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti