lauantai 26. tammikuuta 2013

Tie Pohjoiseen




Olen aina pitänyt Samuli Edelmanista ja hänen äänestänsä. Kylmät väreet menevät aina, kun radiossa alkaa kuulua hänen äänensä. Hänen katseensa saa heikottamaan.. joillakin on vain sellainen karisma, että se saa aikaiseksi lämpimän tunteen. Tunteen, jonka takia tiettyjen näyttelijöiden elokuvia haluaa käydä katsomassa aina kuin niitä elokuvateattereihin tulee.

Elokuva kertoo pianisti Leo Poralasta (Samuli Edelman), joka on jäänyt yksin Helsinkiin. Vaimo kyllästyi ainaiseen pianon soittoon ja lähti parin yhteisen tyttären kanssa mahdollisimman kauas, Rovaniemelle. Yksinäisyyttä ei kestä kauaa, kun Leon isä (Vesa-Matti Loiri) ilmestyy 35 vuoden jälkeen tämän kotiin ja alkaa parantelemaan isä-poika-suhdetta.


Lähde: http://www.finnkino.fi

He lähtevät automatkalle, joka on täynnä menneisyyden haamuja, kaipausta ja historian uudelleen kirjoittamista. Selvittävätkö isä ja poika välinsä, ennen kuin kohtalo puuttuu peliin?


Lähde: http://www.finnkino.fi

Elokuva oli ns. mauton, sillä tarina oli tavanomainen eikä yllätyksiä juurikaan tullut elokuvan edetessä. Samulin ja Vesa-Matin kemia oli kuitenkin jotain, joka jäi elokuvasta mieleen. Jossain haastattelussa miehet kertoivat, että olivat vuosia puhuneet yhteisestä elokuvasta ja mahdollisuudesta tehdä musiikkia.

Elokuva ja elokuvan tunnuskappale ovat näiden miesten yhteistyön tulos, josta olisi voinut tulla paljon enemmän. Kappale säilyy musiikki maailmassa, mutta elokuva jää hieman muiden samantapaisten elokuvien alle. Saa nähdä, onko helmikuun Jussi-palkintoraati samaa mieltä. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti