perjantai 13. helmikuuta 2015

Fifty Shades of Grey

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/

Innostukseni elokuvaa kohtaan kasvoi, kun luin ensimmäisen kirjan e-kirjana. Puolessa välissä kirjaa totesin, että ostetaan nuo muutkin osat, tätä ei voi jättää kesken. Elokuva jää kesken, mutta täydelliseen kohtaan, joten elokuvayhtiön on pian aloitettava seuraavien osien filmaaminen. Itse asiassa kuulin, että pääosan esittäjät Jamie ja Dakota sekä ohjaaja Sam Taylor-Johnson ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jossa he lupaavat sitoutua tekemään seuraavatkin osat. Elokuvayhtiö haluaa vain varmistaa ennen jatko-osien filmaamista, että ensimmäinen osa menestyy tarpeeksi hyvin. Tuota, nyt voi todeta vain että elokuvayhtiö ottaa nyt vähän liian suuren riskin, eihän kukaan halua nähdä noita seuraavia osia ; )

Ja tosiaan, SUOSITTELEN LUKEMAAN KIRJAT! Erityiseksi siksi, että hahmot kasvavat henkisesti kirjojen edetessä ja juuri se tekee kirjasarjasta mielenkiintoisen. Siis muunkin kuin seksikohtausten takia, sillä minua alkoi kiinnostaa kirjojen edetessä, että miksi kukakin on juuri se mikä sillä hetkellä on ja miksi hän on ajautunut siihen tilaan tai toimintatapaan.
Ystäväni totesi elokuvan jälkeen, että hän voisi skipata tuon ensimmäisen kirjan, sillä hän haluaa jo tietää, mitä seuraavissa kirjoissa tapahtuu. Vieläkö epäillään, että elokuva ei jää mieleen tarinana?

---
Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/

Mutta tosiaan elokuva etenee kirjan mukaisesti, kun Anastasia Steele (Dakota Johnson) joutuu kylmiltään haastattelemaan ystävänsä puolesta miljonääripoikamiestä, Christian Greytä (Jamie Dornan). Haastattelun aikana heidän välille syntyy kemia, jota Christian ei voi unohtaa. Ana yrittää työntää hieman ylimielisen miehen mielestään, mutta tätä prosessia ei helpota se, että Christian ilmestyy hänen työpaikallensa yllättäen.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/

Ana soittaa jonkin ajan kuluttua juovuksissa Christianille ja pian mies onkin paikalla valkealla ratsullaan. Seuraavana aamuna Ana herää krapulassa ja tajuaa olevansa vähissä vaatteissa Christianin sängyssä. Christian saapuu aamulenkiltä ja saa Anan tuntemaan itsessään sellaista, jollaista hän ei ole eläessään kokenut. Mitään ei tapahtunut, mutta Ana saa pian eteensä vaitiololupauksen.



Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/

Allekirjoitettuaan lupauksen, Ana saa Christianilta sopimuksen, jossa mainitaan sanat ”Isäntä” ja ”palvelija”. Christian haluaa esitellä Analle leikkihuoneensa, jotta tämä tietää mihin on ryhtymässä…

---

Tiedän, hirveätä lopettaa tähän mutta kestäkää. : D Elokuva toimi hyvin omana elokuvana, vaikka kirjoja ei olisi lukenutkaan. Jotkin ns. sisäpiiri vitsit avautuvat hieman paremmin kirjat lukeneelle, mutta ne ovat lisämauste, joista voi nauttia kirjat luettuaan.

Elokuvaa markkinoitiin kovaan ääneen yhteensä 20 minuutin seksikohtauksilla, ja olihan niitä siinä, mutta ei siinä mittakaavassa ja rajuudessa kuin kirjassa. Toisaalta nyt puhutaan elokuvasta eikä aikuisviihde-elokuvasta. Mutta onko se niin väärin, että elokuva ei kerro kaikkea, vaan suurin osa jätetään kirjaan ja omanmielikuvituksen vastuulle? Ei minusta. Eikä ikärajakaan olisi voinut olla vain K16.

Jamie eli Christian oli loistava roolissaan, sillä hän oli juuri niin etäinen ja haavoittuvainen kuin ensimmäisessä osassa pitääkin. Odotan innolla, miten hän suoriutuu kasvattamaan roolihahmoansa seuraavissa osissa. Jamielle jää ikuinen ”Christian Grey”- leima otsaan, mutta jos kerran tekee työnsä hyvin, niin se on kestettävä kuin mies. : D

Dakota eli Anastasia oli myös loistava, juuri sellainen kokematon, mutta samalla päättäväinen nuori nainen kuten kirjoissakin. Hän tuo esiin juuri ne tunteet, joihin jokainen nainen pystyisi samaistumaan. Saa nähdä, lähteekö Dakotan ura nyt nousuun tämän elokuvatrilogian aikana tai jälkeen.


Keskenään Dakota ja Jamie toimivat saumattomasti ja uskottavasti. Joissakin haastatteluissa kerrottiin, että pahimmat kohtaukset jätettiin kuvausten loppupuolelle, jotta pääpari oppii tuntemaan ja luottamaan toisiinsa. Fiksu veto, joka näkyy valkokankaalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti