maanantai 2. helmikuuta 2015

Wild - Villi Vaellus



Lähde: http://www.aceshowbiz.com/

Villi vaellus sisältää kolme kuukautta kävelyä ja 1800 kilometriä askeleita sekä miljoonia hikipisaroita.

Cheryl Strayed (Reese Witherspoon) haastaa itsensä ja haluaa vaeltaa Pacific Crest Trail-reitin kolmessa kuukaudessa. Hänen elämässä on tapahtunut paljon muutoksia viimeisten vuosien aikana ja hän haluaa löytää itsensä uudelleen tuon matkan aikana. Äidin kuolema, avioero, huumeet ja aviorikokset kuuluvat Cherylin menneisyyteen, joiden tuomia tuskia hän ei ole todennäköisesti ehtinyt käsittelemään arkielämässä. Vaelluksen aikana Cheryl keskustelee useammin itsensä kanssa kuin muiden vaeltajien ja on aika palata muistoihin, jotka olisi halunnut jo unohtaa.


Lähde: http://www.aceshowbiz.com/

Cheryl pakkaa rinkkansa motellin huoneessa ja saa rinkan selkäänsä kovan työn jälkeen. Ensimmäiset puolikilometriä tuntuvat jo ylitsepääsemättömiltä, mutta hän ei ole tullut luovuttamaan. Cherylin päässä pyörii ystävän lause: ”Voit luovuttaa koska tahansa”.
Päästyään uudelle välipisteelle, Cheryl soittaa läheisilleen. Puhelut ovat lyhyitä, ja tuntuu kuin jokaisen puhelun aikana Cheryl joutuu ottamaan vanhoja muistoja yksitellen käsittelyyn itsensä kanssa. Välipisteille lähetetyissä paketeista hän saa lisävarusteita, kirjoja ja viestejä. Jokainen paketti on askel lähemmäs vaelluksen päättymistä.

Reese Witherspoon ei ole kovin montaa isoa roolia sitten edellisen Oscar-voittonsa jälkeen. Onko tämä elokuva sitten hänen uusi ponnahduslautansa Hollywoodin parrasvaloihin takaisin? Jokainen päättäköön sen itse. Minusta roolisuoritus on hyvä, muttei erinomainen.
Hän esittää Cherylin henkisen kasvamisen koskettavasti ja jokainen katsoja voi samaistua hänen tunteisiinsa. Cherylin ja hänen äitinsä kanssa käydyt keskustelut tuovat elokuvaan enemmän syvyyttä Cherylin muuten ehkä hieman kaukaiseksi jäävään persoonaan. Hän ajattelee paljon, mutta silti hän ei päästä toista lähelle.

Nähtäväksi jää, saavatko Reese tai hänen äitiänsä esittävä Laura Dern palkinnon roolisuorituksistaan.


Elokuvassa nähtävät maisemat saavat katsojan väkisinkin miettimään, että olisiko minusta tuohon vaellukseen? Jossain määrin olisi mielenkiintoista katsoa, kuinka pitkään sitä jaksaisi patikoida yksin omien ajatusten kanssa? Totesin saman tien, etten olisi niin vahva, että pystyisin olemaan niin pitkään erossa rakkaista läheisistäni. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti