perjantai 24. kesäkuuta 2016

Onnenonkija


Lähde: www.finnkino.fi
Kukapa ei haaveilisi rikkauksista ja mammonasta. Jossain vaiheessa haaveista tulee totta, mutta onko haaveiden ylläpitäminen valheilla ja teeskentelyllä enää minkään arvoista…

Lähde: www.finnkino.fi
Marjan (Minka Kuustonen) työ on kirjoittaa lifestyle-blogia. Juhlia, vaatteita, meikkejä, asusteita ja arvosteluita vilahtaa päivittäin Marja-Aurora- blogissa päivittäin ja kaikki näyttää hohdokkaalta, mutta todellisuus on jotain ihan muuta. Marja on elänyt ylivarojensa moneen otteeseen ja lainannut rahaa niin siskoltaan Ainolta (Pamela Tola) kuin isältään. Hän ei tiedä paljon on velkaa, mutta hän pienentää summaa aina kun veloista tulee puhetta. Onneksi hän voi hymyillä ja näyttää hyvältä, kaikki selviää kyllä. Vai selviääkö?

Lähde: www.finnkino.fi
Marja törmää siskonsa autolla kalusteliikkeen auton perään ja tapaa Olavin (Olavi Uusivirta). Marja kertoo väärän nimen miehelle, jottei joutuisi enempiin vaikeuksiin. Pari eroaa, mutta jokin Marjassa jää Olavin mieleen. Marja joutuu ottamaan työtä vastaansa siskonsa pitopalvelusta ja heidän seuraavat juhlat ovat vanhassa sukukartanossa. Juomatarjotinta kantaessa Marja tajuaa, että Olavi on myös juhlissa. Kohtaaminen on hieman kiusallinen, mutta pian Marja tajuaa että Olavista ja hänen rahoistaan voi olla hänelle jotain hyötyä. Pari sopii treffit ja he alkavat hiljalleen tapailla.

Lähde: www.finnkino.fi

Marjalle selviää, että Olavi haluaa elää tavallista elämää, eikä halua olla osallisena hienostopiirien seurapiireissä. Marja tuntee olevansa loukussa oman elämänsä ongelmien kanssa, mutta onneksi apu on lähempänä kuin luuleekaan. Olavi näyttää osaamisensa ja pian alkavat uudet haasteet kummankin elämässä.

Lähde: www.finnkino.fi

Tuleeko Marjasta ja Olavista pari? Saako Marja saalikseen suvun perintöprinssin ja hänen rahansa? Kertooko hän todellisen tilanteen Olaville? Kertooko Marja todellisen tilanteensa blogissa eli hajoavatko kulissit maailmalle? Tuleeko Marjasta onnellinen? Lopettaako Marja bloggaamisen?

---

Nykyaikana ihmiset ajattelevat, että blogin kirjoittaminen on helppoa sekä trendikästä ja rahaa tulee ovista ja ikkunoista. Lifestyle- blogit täyttyvät kauniista kuvista, jossa hymyilee toinen toistaa kauniimpia naisia uusissa vaatteissa ja asusteissa. Kaikki on kuitenkin loppujen lopuksi bisnestä: uusi mekko on lahja suunnittelijalta, laukku on vanha äidiltä peritty vintage ja kengät ostettu alennuksella. Bloggaajalta ei pyydetä kuin kertomaan uudesta ostoksesta ja mainitsemaan yrityksen nimi. Rahaa tulee linkkien klikkauksista yritysten sivuille jne. Kuvia otetaan kymmeniä ja valitaan niistä muutama onnistunut. Näkyykö laukun logo tai näyttääkö mekko imartelevalta. Kuulostaako helpolta ja mukavalta harrastukselta?

Elokuva kertoo bloggareiden tähtihetkistä ja ennen kaikkea siitä, mitä tapahtuu kulissien takana. Juonta olisi voitu hieman hioa, sillä nyt tuntui kun elokuva olisi jäänyt kesken. Lopputekstien kohdalla päässäni oli pelkkiä kysymysmerkkejä. Minka esittää osansa uskottavasti ja välillä vastoinkäymiset tuntuvat itsestäkin tutulta. Olavi on elokuvassa hieman statistin roolissa mutta mukava piriste Minkan rinnalle.

Itse onneksi pidän blogia, josta olen itse kiinnostunut ja jos joku löytää kirjoitusteni perusteella kiinnostavan elokuvan, olen tavoitteessani. Pidän eräänlaista päiväkirjaa näkemistäni elokuvista, jotta pysyn itsekin kartalla, mitä olen nähnyt. Elokuvat ovat rakas harrastukseni eikä loppua onneksi ole näkyvissä. Joskus tulee kuitenkin aikoja kun kirjoittaminen sujuu kuin itsestään ja taas on aikoja, kuin koko touhu tuntuu ylimääräiseltä stressiltä. Pakko kirjoittaa, pakko kirjoittaa. Onneksi tämä on vapaaehtoista ja voin laittaa blogini niin sanotusti kirjoituspöydän laatikkoon odottamaan oikeaa hetkeä.

Hymyilen kun ajattelen, että siellä sinä luet tätä viestiä pienestä ja isommasta ruudusta ja toteat, että tulihan tämäkin teksti luettua. Ehkä seuraava blogin kirjoittaja olet sinä. Rohkeasti vain! ; )


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti