perjantai 24. kesäkuuta 2016

Secret in Their Eyes- Katseeseen kätketty

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/
Maailmassa tapahtuu paljon paljon pahaa eikä se kosketa itseään vasta kun se tapahtuu omalle läheiselle. Silloin väkisinkin haluaa kostaa rakkaittensa puolesta. Kysymys kuuluukin, milloin kosto ylittää rajan? …

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/
Ray Kasten (Chiwetel Ejiofor) ja Jess Cobbin (Julia Roberts) ovat FBI:n tutkijoita ja heidät hälytetään paikalle, kun nuoren naisen ruumis löydetään pahoinpideltynä roskiksesta. He ovat nähneet kaiken, joten minkään ei pitäisi heitä enää järkyttää. Ray menee edeltä ja tajuaa, että roskiksessa oleva nainen on Jessin tytär Caroline. Ray yrittää estää kollegansa pääsyn roskikselle, mutta ei onnistu siinä. Mikään ei ole tämän jälkeen ennallaan kaksikon elämässä.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/
Kuluu vuosia eikä tapahtumat poistu Rayn mielestä. Hän tietää ketä etsiä ja on käynyt vankiloiden vankikuvia läpi 13 vuoden ajan. Nyt hän on löytänyt Carolinen tappajan ja hänet on saatava vastuuseen teosta. Piirisyyttäjä Claire Sloanin (Nicole Kidman) yrittää estää Rayta avaamasta juttua uudelleen, sillä hän ei halua Jessin joutuvan käymään raskaita aikoja uudelleen läpi. Alkaa takaa-ajo, jossa selviää, että Ray ei ole ainoa, joka on tutkinut murhaa kuluneiden 13 vuoden ajan.

Mitä Ray on saanut selville? Saavatko he tappajan käsiinsä? Saako Jess viimeinen oikeuden omiin käsiinsä tyttären tappajan kohdalla? Miksi Ray kaivaa kuoppaa? Miksi Jess vie piharakennukseen ruokaa ja maitotölkin? Tunsiko Jess tappajansa? Miten tappaja pääsi poliisien juhliin ilman että kukaan epäili häntä? Kuka loppujen lopuksi saa viimein koston? Kuinka kauan kosto ja oikeus voivat kestää? Voiko katseesta nähdä totuuden?

---

Elokuva on mielestäni julma kuvaus kostosta, oikeudesta ja rakkaudesta. Kosto lähimmäisen kuolemasta, oikeus kuolleen kohtalosta ja rakkaus, joka ei koskaan kuole. Elokuvan päätähti on Julia Roberts, sillä hänen roolisuorituksensa on jää pyörimään mieleen pitkään. Miten ihminen voi kestää kaiken tuon ja miten asia lopulta ratkeaa.

Nicole Kidmanin ja Chiwetel Ejioforin suhde valkokankaalla on teinimäistä, mutta ajan kuluessa se saa uusia vivahteita olosuhteiden muuttuessa. Nicole piirisyyttäjänä on äärimmäisen ylimielistä kuulustelutilanteessa ja eräs kuulustelu sai niskakarvat pystyyn. Loistavaa työtä! Chiwetel yrittää tasapainotella kahden naisen välillä ja pitää langat käsissään, mutta huomaa pian että lanka on katkennut aikaa sitten, eikä sitä saa enää korjattua vaikka haluaisikin. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti