perjantai 24. kesäkuuta 2016

London Has Fallen



Turvamiehenä työskentely on vaarallista joka käänteessä. Jokainen askeleen pitää olla muita edellä ja tarkkaavaisuuden oltavan koko ajan täydessä terässä. Entä sitten kuin askel on otettu, mutta vihollinen on siltikin edellä? Onko kosto kaikista helpoin syy tuhota muiden elämä?

Mike Banning (Gerard Butler) odottaa vaimonsa kanssa ensimmäistä lastaan ja Mike haluaa suojella perhettään parhaansa mukaan. Miken mielestä 10 valvontakameraa lastenhuoneessa ei ole liioittelua. Mies harkitsee eroavansa presidentin (Aaron Eckhart) palveluksesta sillä hän haluaa näkevänsä lapsensa kasvavan. Anomuksen lähettäminen siirtyy, kun Ison-Britannian pääministeri kuolee terroristi-iskussa.

Yhdysvaltojen presidentti muiden maiden johtajien kanssa ottavat suunnan Lontooseen. Britannian poliisi ja salainen palvelu tekevät suuria ponnisteluja turvallisuuden eteen. Mike tekee Yhdysvalloissa kuitenkin viimehetken muutoksia matkasuunnitelmaan ja he saapuvat presidentin ja turvallisuuspäällikön Lynne Jacobsin (Angela Bassett) kanssa aikaisemmin kuin on tarkoitus. Lontoon keskustassa olevaan kirkkoon saapuu eri ilmansuunnista suuria johtajia. Pian kuuluu räjähdys, sitten toinen, kolmas… terroristit ovat ottaneet tähtäimeen Lontoon ja johtajien kulkureitit. Tuli leviää ja savu sakenee, on toimittava nopeasti. Varapresidentti Trumbull (Morgan Freeman) ei voi kuin kuunnella radiota ja sen hiljaisuutta.

Mike ja presidentti ehtivät pakenemaan paikalta ja saavat presidentille helikopterin. He ovat turvassa. Lentäjä ilmoittaa, että he ovat tähtäimessä ja yksi hävittäjä lähestyy heitä. Nyt näkyy jo toinen, he ovat jälleen ansassa. Kopteriin osuu ja pian he ovat maassa. Kaikki eivät selviä iskusta, mutta Mike päättää ottaa eloonjääneet mukaansa.

Selviävätkö he ajojahdista? Kuka on iskujen takana? Ketä terroristit jahtaavat? Kuka jää kopterin savuaviin raunioihin? Ketkä selviävät jatkamaan vihollisten metsästystä? Onko maailma enää sama?

---

Olympus has Fallen- elokuva eli tämän elokuvan ensimmäinen osa oli juoneelta loistava, parempi kuin jakso-osa. Tässäkin elokuvassa riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta se ei eronnut muista toimintaelokuvista juuri mitenkään. Vähältä piti- tilanteet, ammuskelut, räjähdykset ja takaa-ajot seurasivat toinen toisiaan, mutta juoni niiden välillä puuttui. Ehkä ensimmäiseen osaan panostettiin enemmän ja jatko-osa haluttiin tehdä mahdollisimman pian sen jälkeen.

Gerard Butler on ehdottomasti miesnäyttelijöiden listallani ensimmäisenä, ikuisesti. Halusin nähdä elokuvan hänen takia ja myös siitä syystä, että ensimmäinen elokuva teki minuun vaikutuksen. Juonen heikkouden takia Gerard oli tappokone terroristien seassa, joka raivaa tiensä läpi vaikka linkkuveitsellä. Todella toivon, että kolmatta elokuvaa harkitaan vasta sitten kuin juoni on kaikilta osin kunnossa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti