perjantai 24. kesäkuuta 2016

Zootropolis - Zootopia

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/

Tiedämme, että eläinkunnassa toiset eläimet ovat toistensa vihollisia. Tiedämme, että emme pysty muuttamaan tätä tosiasiaa ilman että elämän kiertokulkuun tulisi häiriöitä. Onneksi voimme tehdä tämän kuitenkin animaatioissa ; )

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/
Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/
Judy Hopps (Ginnifer Goodwin) on pieni jänis, joka haluaa valloittaa maailman ja parantaa sitä unelma-ammattinsa kautta, poliisina. Tyttö pääsee hänelle asetetut haasteet yli ja valmistuu poliisiksi. Hänelle on tarjottu paikkaa Zootropoliksen kaupungin poliisista. Pienestä kaupungista lähtöisin oleva Judy joutuu astumaan tuntemattomaan ja hyvästelemään perheensä.  Alkaa seikkailu, jossa pedot ja saaliit elävät keskenään sovussa, mutta kuinka kauan?

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/
Poliisina jänis on isoihin härkiin tai virtahepoihin verrattuna huvittava lisä eikä kukaan halua ottaa tosissaan maalaistyttöä. Daisy puhkuu intoaan muttei pääse selvittämään jännittäviä tapauksia, vaan hän pääsee parkkipirkoksi. Daisy on murheissaan tilanteesta, mutta hän päättää tulevansa kaupungin parhaaksi parkkipoliisiksi. Hän huomaa työnsä ohella kaikkea pientä ja pian hän törmää hellyttävään kaksikkoon, joilla on vaan huijaus mielessä. Nick Wilde (Jason Bateman) jää rysän päältä huijauksesta kiinni ja Judy laittaa kovan kovaa vasten.

Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/
Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/

Kaksikko ei pääse yhteisymmärrykseen, koska Judy näkee seuraavan tapauksen edessään. Judy juoksee epäillyn perässä kaupungin halki ja saa roiston kiinni hallussaan kassillinen sipuleita. Pomo (Idris Elba) antaa Judylle haukut, mutta kaupungin pormestarin sihteeri Bellwether (Jenny Slate) on iloinen Judyn työskentelystä ja he ystävystyvät. Naiset keskustelevat kaupungissa tapahtuneista katoamisista ja Judy päättää hieman selvittää tilannetta itsenäisesti. Hän päättää pyytää Nickiltä apua vastapalveluksena. Pian he ovat syvällä kaupungin rikollisuuden piirissä, josta ei ole paluuta.



Miksi pienen rotan pelastaminen vapauttaa kaksikon hankalasta tilanteesta? Miksi Herra Saukon siepannut auto on täysin riekaleina? Mistä siepatut eläimet löytyvät ja kuka on kaiken takana? Miten mustikka voi olla kaiken avain? Kuka on todellinen petturi? Pystyykö Judy näyttämään kyntensä? Kuka laittoi laiskiaisen IT-tueksi ajorekisterikeskukseen?

---

Zootropolis on loistava animaatio, en muista milloin viimeksi olen nauranut erilaisille hahmoilla näin paljon. Ehdoton suosikkini (ja aika monen muunkin) oli laiskiainen ajorekisterikeskuksessa, niin loistava… tiedätte kun olette nähneet leffan. < 3

Leffassa on paljon hauskoja viitteitä eri elokuviin, esimerkiksi poliisiopistoon tai kummisetään. Näille ei voi kuin hymyillä ja toivoa, että nuoret katsojat tajuavat viitteet hieman isompina. On muutenkin mielenkiintoista ajatella, että minkälainen maailma olisi jos saaliit ja pedot elisivät ystävinä keskenään. Toisaalta luonnon kiertokulunkin pitäisi muuttua radikaalisti. Elokuvassa käytetään sujuvasti nykytekniikkaa ja näytetään kuinka nykyinen maailman meno on siirtynyt valkokankaalle. On älypuhelimia, kuulokkeet päässä käveleviä hahmoja, tanssi-appsia käyttävä poliisi jne.

Parasta Disneyä jälleen, ehdottomasti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti