sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Hysteria

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/


Niin Ladyt, jokuhan sen dildonkin on joskus keksinyt, voi sitä miestä :D
Vuosisadat nainen on ollut lääketieteellinen mysteeri, ja etenkin naisia riivannut hysteria. Hysteriaan oireisiin kuului tuolloin ahdistuneisuus, masentuneisuus, hermostuneisuus jne. Tähän tautiin ainoa parannuskeino oli hieroa naisen intiimialuetta käsin lääkärin toimesta, ja siitä seurasi tila, joka sai naisen vapautuneeksi. Eli nykyisittäin sanottuna orgasmi helpottaa :D

Nuori tohtori Mortimer Granville (Hugh Dancy) on aikaansa seuraava lääkäri, joka uskoo puhtauden helpottavan tautien parannuksessa. Hän on ollut useissa eri sairaaloissa parin vuoden aikana, ja vain siksi, että kukaan ei ole uskonut puhtauden puolestapuhujan puheita. Lontoon suosittu ja arvostettu naistenlääkäri Robert Dalrymplen (Jonathan Pryce) alkaa haluta siirtyä jo eläkkeelle eli hän alkaa etsiä seuraajaa ja liikekumppania itselleen. Tohtori Dalrymplen tekee päivittäin kymmeniä hierontoja Lontoon naisille, sillä hysteria on alkanut levitä kulovalkean lailla.  Hänellä alkavat jo kädet puutua. Mortimerista tulee pian uusi Hysteria-lääkäri. 


Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/


Mortimer asuu Dalrymplen kotona tohtorin ja hänen hurmaavan tyttärensä, Emilyn (Felicity Jones) kanssa. Tytär osoittautuu löydöksi ja pian nuoret alkavat kävelemään kahdestaan puistoissa ja puhumaan tulevaisuudesta. Mortimer tutustuu myös toiseen tyttäreen, Charlotteen (Maggie Gyllenhaal), joka pitää naisten puolta, haluaa naisille äänioikeuden ja helpottaa köyhien elämää. 

Mortimer pitää lääkärin työstä, koska saa auttaa ihmisiä heidän vaivoissaan. Mutta pian Hysteria alkaa puuduttamaan, eikä täydet varauskirjat anna mahdollisuutta lepoon. Mortimer joutuu pitämään vapaa-aikana rannetukea, niin rasitukselle hänen kätensä ovat joutuneet hieronnassa. Eräänä päivänä hänen kätensä on niin rasittunut, että hän joutuu tekemään hieronnan toisella kädellään. Sen hetkinen asiakas ei saa vapautunutta tunnettaan, ja valittaa tohtorista Tohtori Dalrymplelle. Mortimer voi haudata haaveet kumppanuudesta klinikan ja tyttären osalta.

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/


Hän pakenee tilannettaan ystävänsä keksijä Edmund St. John-Smythen (Rupert Everett) luokse, jolla on aina joki uusi keksintö kokeilussa. Tällä kertaa hän kokeilee sähköllä toimivaa telefoonia, jolla voi keskustella kaupungin toisella puolella olevalle herramiehelle, uskomatonta. Mutta keksijänä, Edmund on näpertänyt sähköllä toimivan pölyhuiskan, jonka pyöreässä päässä on höyheniä. Mortimer kokeilee pölyhuiskaa rasittuneen kätensä hoitoon ja saa kokemuksesta idean. Hän esittää idean Edmundille ja muutamalla muutoksella he esittävät ideansa myös Tohtori Dalrymplelle.

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/


Ensin he kokeilevat laitetta tohtori Dalrymplen sisäkköön, joka haluaa itselleen samanlaisen laitteen. Viimeksi vapautumista ilman jäänyt asiakas on seuraavaksi kokeilussa, ja vapautuminen seuraa muutaman minuutin jälkeen. Ennen vapautumista jouduttiin hieromaan jopa tunti, ja nyt sama tulos saatiin sähköisellä laitteella muutamassa minuutissa.

Pääseekö Mortimer taas suosioon Tohtori Dalrymplen silmissä? Tuleeko pölyhuiskasta suosittu Hysterian poistaja? Loppuhan on historiaa.

Aihe on hieman arka ja varsinkin vuosisata, jolle kyseinen elokuva sijoittaa. Aihe ei välttämättä ollut helpoin tuona aikana, mutta elokuva on tehty hyvällä maulla huumorilla maustettuna. Hugh Dancy on ihanan suloinen lääkäri, jolla on pilkesilmäkulmassa. Rupert Everett tekee loistavan roolin keksijänä, joka ei korkeasta asemasta huolimatta esiinny hienostelevana herrana, vaan sekopäisenä keksijänä. 

Elokuvaa katsoessa alkaa väkisinkin nauramaan ja nauramaan nimenomaan siksi, kuinka paljon vaivaa ovat nähneet orgasmin saamiseksi :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti