sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Twilight: Breaking Dawn Part 1 - Aamunkoi

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/


No niin Twilight- fanit, viimeisen kirjan ensimmäinen elokuva on ulkona, toinen osa ensin jouluna… kuinka hitossa sitä jaksaa taas odottaa… helposti, hihi, luin Aamunkoi-kirjan jouluna ja selvisihän se 10.kerran, miten tarina päättyy. 


Ensimmäisen osan juoni lyhyesti:

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/


Koulu on päättynyt ja pian aletaan järjestellä Culleneilla häitä, Bellan ja Edwardin. Alice on häiden pääsuunnittelija Esmen ja Bellan äidin, Reneen kanssa. Bellan on opeteltava kävelemään korkeilla koroilla ja totuteltava siihen, että pian hän on rouva Bella Cullen. Hääkutsut lähtevät sukulaisille ja ystäville. Jacob raivostuu kutsusta ja lähtee tiehensä.

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/


Bella ja Edward suuntaavat häiden ja häämatkan jälkeen yliopistoon ja Bellan on pakattavat tavarat isänsä luona. Muistellessa menneitä laatikoiden kesken Edward tulee tapaamaan tulevaa vaimoaan häitä edeltävänä päivänä. Edward lähtee veljiensä kanssa polttareihin ja Bella näkee painajaisia häistä, Volttureista ja pienestä vauvasta. Seuraavana aamuna Bella lähtee Culleneiden luokse valmistautumaan häihin ja Alice ja Rosalie huolehtivat Bellan meikistä ja kampauksesta. Bellan vanhemmat antavat Bellalle suvussa kulkeneen hopeisen hiuskamman, johon on lisätty häitä varten muutama safiiri. 

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/



Bella kävelee kauniina morsiamena Culleneiden takapihalle tehtyyn ulkoilmakirkkoon, jota koristavat tuhannet kukat ja kynttilät. Bella on jännittynyt, mutta jännitys häviää kun hänen katseensa kohtaa Edwardin. Häät ovat kauniit ja häävastaanotolla yksi jos toinenkin häävieraista pitää puheen hääparille. Jacob ilmestyy paikalle ja tanssii Bellan kanssa muutaman tanssin ystävyyden kunniaksi. Pian he kuitenkin eroavat riitaisasti, sillä Jacob ei ymmärrä miksi Bella tuhoaa elämänsä vampyyriksi muuttumalla. Pian Bella vaihtaa hääpukunsa lyhyeen cocktail-mekkoon ja tuore aviopari suuntaa Volvon kohti lentokenttää. 

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/



Rio de Janeiron ilta on lämmin ja täynnä valoja. Edward vie Bellan taksilla satamaan ja pieneen moottoriveneeseen. Edward ei ole kertonut Bellalle, mihin häämatka suuntautuu, mutta ei kauaa kun he ovat perillä, Esmeesaarella. Saari oli Carlislen lahja vaimolleen Esmelle, ja nyt Esme on antanut sen heidän käyttöönsä häämatkan ajaksi. Häämatka on siis valmis alkamaan, iloineen ja suruineen.

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/



Bella on hermostunut, sillä hänellä on suuria odotuksia avioliittoa ja hääyötä kohtaan. Edward ei ole suostunut rakastelemaan hänen kanssaan ennen hääyötä ja nyt se on koittanut. Elokuvassa näytetään huvittavasti, samoin kuin kirjassa kerrotaan, kuin Bella harjaa hampaitaan, ajelevat jalkakarvat ja miettii mitä laittaisi päälleen. Yö koittaa ja aamulla Bellan peittona on höyhenpeite. Edward vihaa itseään, sillä Bella on yltä päältä mustelmilla. Bella ei kuitenkaan huomaa niitä, vaan on onnellisempi kuin koskaan. Edward päättää jatkaa selibaattia niin kauan kuin Bellakin olisi vampyyri. 

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/



Häämatka on täynnä aktiviteetteja, makuuhuoneen ulkopuolella. Bella ei kuitenkaan hyväksy selibaattia, ja saa taivuteltua Edwardin kanssaan makuuhuoneeseen. Kuluu päiviä ja Bella alkaa laskea sormillaan ihmeissään. Kuinka monta päivää häistä onkaan? Kuinka monta päivää hänen kuukautisensa ovat myöhässä? Pian Bellan vatsassa alkaa tuntua kummaa liikettä, ja Edwardin katse lasittuu. Carlisle ei osaa selittää miten se saattaa olla mahdollista, ja tuore aviopari lähtee kotiin saadakseen muukalaisen Bellan sisältä pois. Ennen lähtöä Bella soittaa Rosalielle, ja pyytää tältä apua. 

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/


Jacob palaa takaisin pakomatkaltaan ja kuulee Bellan palanneen häämatkaltaan. Hänen tilastaan on erilaisia huhuja ja pian Jacob lähtee selvittämään asioita Culleneiden talolle. Pian saavuttua Culleneille, häntä alkaa huippaamaan. Bella on raskaana, eikä halua eroon oliosta sisällään ja Rosalie on Bellan henkivartija. Bella on äärettömän heikossa kunnossa, sillä hänen sisällään kasvava olio on äitiänsä voimakkaampi. Bella ilahtuu Jacobin vierailusta, mutta Edward haluaa Jacobin puhuvan järkeä vaimolleen. Bella kuolee, jos oliota ei saada ulos. Bella ei hyväksy mistään hinnasta luopuvansa saati tappavansa pientä poikaansa. Jacob lähtee kertomaan laumalleen tilanteen ja pian lauma päättää tappaa olion. Jacob ei hyväksy tätä ja lähtee laumastaan käyttämällä todellista Alfa-ominaisuutta. Jacobin seuraan lähtee myös nuori Seth, joka on aina pitänyt Culleneista. 

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/



Jacob ja Seth suojelevat vampyyreita sudilta, ja pian myös Leah, Sethin isosisko liittyy heidän laumaansa. Bellan tila ei parane vaan heikkenee tunti tunnilta. Jacob juttelee Carlislen kanssa ja Edward saa idean Jacobin sanoista. Pitäisikö Bellan syödä jotain sellaista, mistä oliokin pitäisi? Kävisikö veri? Bella kokeilee veren juomista pillimukista, ja pian hän vahvistuu normaaliksi. Muutaman päivän kuluessa Bella on iloinen ja reipas ja alkaa uskomaan entistä enemmän selviämiseensä. Hän nousee jaloittelemaan, mutta huutaa pian tuskasta. Hänen selkärankansa murtuu ja kaikki pimenee.

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/



Selviääkö Bella ajoissa vai kuoleeko hän tulevan lapsensa vuoksi? Tappaako Jacob Edwardin aiheuttamasta murhasta vai ehtiikö toinen susilauma Samin johdolla tekemään sen ensin? Ehditäänkö Bella pelastamaan Edwardin myrkyllä ennen kuin viimeinen hengenveto on vedetty?

Tapahtumia joudutaan odottamaan ensi marraskuuhun saakka, sillä silloin teattereihin tulee toinen ja viimeinen osa Twilight-saagaa.

Pidin elokuvasta paljon. Muutama asia oli oiottu ja muutettu elokuvaa varten, mutta muutokset sopivat juoneen hyvin. Muutama loistava lisä toivat elokuvaan loistavan kohtauksen. Oli jo helpotus kuulla, että kirjasta tehdään kaksiosainen elokuva yhden sijaan. Näin voidaan helposti katkoa elokuva kahteen osaan, loppuhuipennusta odottaen. Kristen Stewart yllätti positiivisesti näyttelijäntaidoilla, sillä edellisissä elokuvissa hän ei ole vielä päässyt näyttämään taitojaan, mutta nyt hän näytti, että kyllä hän osaa näytellä.


Onneksi katsoin ensi-iltapäivänä aamutelevisiota, sillä ilman arvostelijan vinkkiä en olisi jäänyt elokuvan lopputekstien jälkeen odottamaan, kun muutama kaipaamani hahmo ilmestyi ruudulle, ja näytettiin kohtaus, joka liittyy seuraavaan osaan. Eli jos menet vasta nyt katsomaan leffaa, odota kärsivällisesti lopputekstien loppuun, takaan että se kannattaa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti