maanantai 30. tammikuuta 2012

My Week With Marilyn

Lähde: www.aceshowbiz.com


Kuka nainen on vieraillut lähes jokaisen miehen päiväunissa? Kuka oli Hollywoodin kaunein ja seksikkäin nainen? Kenen kauneuspilkku on ollut kopioiduin maailmassa? Vastaus on tietenkin säkenöivä Marilyn Monroe.

Lähde: www.aceshowbiz.com


My Week With Marilyn kertoo Colin Clarkista (Eddie Redmayne), joka on päättänyt lähteä tekemään töitä elokuva-alalle. Ylhäisöön kuuluva Colin on sitkeä, eikä lähde elokuvastudion konttorista, ennen kuin töitä ilmaantuu. Pian studion ohjaaja Laurence Olivier (Kenneth Branagh) vaimonsa kanssa. Vaimo tunnistaa Colinin ja kertoo tämän vaikuttavasta suvusta miehelleen. Colinille kertoo mikä työ tahansa, joten saamansa pitää: hänen täytyy löytää asunto Marilyn Monroelle (Michelle Williams) läheltä studioita kuvausten. Colin osoittautuu tehtävässä neroksi ja hänet nimitetään Laurencen kolmanneksi apulaisohjaajaksi.



Lähde: www.aceshowbiz.com


Prinssi ja revyytyttö- elokuvan kuvaukset käynnistyvät ja Marilyn saapuu Britanniaan tuoreen aviomiehensä kanssa. Huonosta itsetunnosta kärsivä Marilyn valmistautuu rooliinsa henkilökohtaisen opettajansa avulla, jonka läsnäolo saa kuvausporukan hermostumaan. Itsetunto horjuu jatkuvasti ja henkilökohtainen opettaja toteaa useaan kertaan, ettei Marilyn ole valmis näyttelemään kameran edessä sillä hetkellä. Päivät venyvät, eivätkä otoksetkaan purkitu suunnitelmien mukaan.

 Laurence Olivier laittaa Colinin selvittämään Marilynin tilaa ja mies lähtee pukuhuoneen suuntaan. Colin kohtaa masentuneen Marilynin ja hän puhuu Marilynin kanssa pitkään. Colin toteaa, että kuvauksista ei tule sinä päivänä mitään, mutta aamulla jatketaan normaalisti. Illalla Marilyn soittaa Colinille ja pyytää miestä luokseen drinkille. He puhuvat omista elämistään, mutta ilta keskeytyy kun Marilynin mies soittaa Yhdysvalloista.

Lähde: www.aceshowbiz.com


Colin saa Marilynin tuntemaan olonsa paremmaksi ja itsetunto nousee. Hän on kameran edessä säkenöivä ja ammattilainen. Vuorosanat sujuvat paremmin ja tanssikohtaukset saavat ohjaajan änkyttämään. Onko Marilyn kiertänyt Colinin pikkusormensa ympärille? Miksi Colin hälytetään keskellä yötä Marilynin luokse? Kenen kanssa Marilyn tavataan naku-uinnilla?


Lähde: www.aceshowbiz.com


Elokuva alkaa tyypillisellä musiikki kohtauksella, jossa Marilyn on kauniiksi laitettuna. Kohtauksessa Marilyn eli laulaa ja tanssii hänelle ominaisella tavalla. Silti kohtaus ei saavuta minussa minkäänlaista tunnetta. Kaunis nainen laulaa ja tanssii, mutta hän ei ole Marilyn. Ulkoisesti hän muistuttaa Marilyniä, mutta sisin puuttuu. Ehkä en ole katsonut tarpeeksi Marilynista kertovia dokumentteja, joiden avulla hänen liikkeensä, puheensa ja olemuksensa olisi tuttuja. Tiedän sen Marilynin, joka esittää todellista blondia elokuvissa Piukat Paikat tai Miehet Pitävät Vaaleaveriköistä. Mutta en valitettavasti todellista Norma Jeane Bakeriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti