sunnuntai 1. tammikuuta 2012

The Girl with the Dragon Tattoo - Miehet jotka vihaavat naisia - BY USA


Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/


Kun kuulin Stieg Larssonin Millenium-trilogiasta, en ollut kovin kiinnostunut. Kirjojen nimet olivat luotaan työntäviä: Miehet jotka vihaavat naisia, Tyttö joka leikki tulella ja Pilvilinna joka romahti. En oikein tajunnut niitä, ja unohdin ne kokonaan. Kunnes ystävänäni Paukku antoi ne minulle lainaksi niistä tehtyjen elokuvien kanssa. Luin ensin kaikki kirjat, ja vasta sitten katsoin elokuvat. Se kannatti, sillä kirjat ovat aina parempia kuin elokuvat, vaikka elokuvissa tehdäänkin juonen kannalta erilaisia muutoksia, jotka toimivat elokuvassa paremmin. Niin kävi amerikkalaisversiossa The Girl with the Dragon Tattoo eli Miehet jotka vihaavat naisia. 

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/


Tapahtuvat Tukholmaan. Mikael ”Kalle” Blonqvist on joutunut oikeuteen artikkelinsa takia, jossa hän syyttää suuryrityksen johtajaa kavalluksesta, petoksesta ja rahanpesusta. Artikkeli toi Mikaelille kunnianloukkausyytteen, josta hän saa tuomion ja korvausvaateen. Millenium- lehden päätoimittaja Erika Berger, Mikaelin ystävä ja rakastajatar on Mikaelin puolella, mutta Mikael haluaa erota lehdestä ja sen johtajistosta. Kuin pelastajana, entinen yritysjohtaja Henrik Vanger soittaa Mikaelille ja haluaa jutella hänen kanssaan kotona Hedstadissa. 

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/



Mikael lähtee vastahakoisesti Vangerin sukutaloon. Henrik haluaa, että Mikael kirjoittaa hänestä elämänkerran. Tosiasiassa Mikaelin tehtävä on selvittää Henrikin veljentyttären Harrietin murhaaja. Mikaelilla ei virallisesti ole töitä, joten hän päättää ottaa pestin vaikka sanookin, ettei välttämättä saa mitään ratkaisevaa selville. Viimeinen kiihoke Mikaelille on se, että Henrik lupaa suuryrityksen hänelle tarjottimella, eli hän saa arkaluonteista materiaalia hänet tuominneesta miehestä. Hän saa puhdistaa maineensa.

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/


Henrik Vanger tutki Mikaelin taustat ennen hänen palkkaamistaan Milton Securityn avulla. Tutkimuksen tekijä Lisbeth Salander on kaikkea muuta kuin normaalilta näyttävä nuori nainen. Mustat nahkavaatteet, lävistykset, tatuoinnit ja ankea asenne antavat hänestä epämiellyttävän kuvan, vaikka nainen onkin hakkerimaailmassa melkoinen legenda. Lisbeth vakuuttaa Henrikin asianajajalle Frodelle, että Mikael on todennäköisesti ainoa, joka saisi murhaajan kiinni. Tarkat tiedot tutkimukseen Mikaelista ja tämän touhuista Lisbeth on saanut murtautumalla Mikaelin koti- ja työtietokoneisiin. 

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/


Mikael matkustaa Hedstadiin ja aloittaa vanhojen muistiinpanojen ja tutkimusmateriaalien tutkimisen. Käy ilmi, että Harriet oli antanut Henrikille syntymäpäivälahjaksi taulun, jossa on ollut jokin kasvi kuivattuna. Niitä on ilmestynyt vaikka Harriet onkin tapettu. Kuka siis leikkii vanhan miehen kanssa? Epäiltyjä on toistakymmentä, ja kaikki ovat sukulaisia ja olivat saarella kun Harriet katosi. Kaikkia siis epäillään, jopa Henrikiä. 

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/


Lisbeth on ollut vuosia holhouksessa menneisyytensä takia, mutta holhoojana toiminut Palmgren on aina luottanut tyttöön, eikä ole sitonut tyttöä mihinkään. Nyt Palmgren saa sydänkohtauksen eikä pysty huolehtimaan holhoojan toimesta. Niinpä Lisbeth saa uuden holhoojan, Bjurmanin, joka kaikkea muuta kuin unelmaholhooja. Hän käyttää Lisbethiä seksuaalisesti hyväkseen, ja luulee päässeensä niskanpäälle nuoren tytön elämään. Mies ei tiedä, että hän leikkii nyt Lisbeth Salanderin kanssa ja ken leikkiin ryhtyy sen leikin kestäköön.

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/


Mikael ei pääse tutkimuksissaan lentoon ja toteaa pian tarvitsevansa assistentin. Frode ehdottaa hänelle Mikaelin taustat tutkinutta Lisbethiä. Mikael kauhistuu tutkimuksesta, jossa kerrotaan kaikki mahdollinen hänestä, jopa sellaiset asiat, joita kukaan muu ei voi tietää, ellei ole päässyt käsiksi Mikaelin tietokoneeseen. Hän lähtee tapaan Lisbethiä ja tyttö järkyttyy yhteydenotosta. Pian Lisbeth kuitenkin saapuu Hedstadiin ja tutkimukset alkavat saavat suuret mittasuhteet. 

Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/



 Pian kaksikko tajuaa, että joku käy talolla vakoilemassa heidän puuhiaan. Sukulaiset ovat omituisia, osa mukavia ja osa haistattelee nuuskijoille. Pian he ovat murhaajan jäljillä eikä totuus on kaunis. Kuka siis on murhannut nuoren Harrietin, joka viimeisinä elinvuosina löysi uskon ja alkoi kirjoittaa outoja koodeja raamattuunsa? Ovatko koodit murhan selvittämiseksi? Miksi kuvasarja auttaa Harrietin murhaajan etsimisessä? Mitä Vanger yhtymän arkistoista selviää? Kuka on ollut toistuvasti pois ja oli nyt paikalla kun ei pitänytkään?

Nämä kysymykset jätän leijumaan ilmaan, sillä juoni on äärettömän pitkä ja monimutkainen, joten on mukavampi jännittää teatterissa kuin lukea kaikkia paljastuksista :D


Millenium- trilogiasta on tehty jo elokuvat, kuten aikaisemmin mainitsinkin, mutta tällä kertaa tekijät ovat olleet pohjoismaiden ohjaajat ja näyttelijät. Nykyinen versio on siis amerikkalainen versio, koska eivät he osaa arvostaa pohjoismaisia elokuvia. Kaikki käännetään ns. AMERIKAKSI.

Aluperäiset Lisbeth (Noomi Rapace) ja Mikael (Michael Nyqvist) Lähde: http://www.aceshowbiz.com/movie/



Pohjoismaisissa elokuvissa Lisbeth Salanderia esitti NoomiRapace, joka on jokaiselta solultaan kuin Lisbeth. Hän oli niin täysiosuma rooliin kuin vain olla pystyi. Uudessa versiossa hänet korvaa Rooney Mara, joka ei yllä ihan Noomin tasolle. Elokuvassa hän on aluksi mitään sanomaton ja ilmeetön, ja elokuvan loppua kohtia hän alkaa lämmetä, ehkä liikaakin. Toisaalta, kun on nähnyt aiemman elokuvan, niin vertailukohdat ovat päivä ja yö. Rooney tuo kuitenkin sellaisen pikantin jälkimaun, että hetken maisteltuani, olen alkanut pitämään hänestä enemmän. Mutta Noomi on ikuinen ykkönen Lisbethinä.

Uudet Lisbeth (Rooney Mara) ja Mikael (Daniel Craig) Lähde: www.aceshowbiz.com/movie/


Mikael Blonqvistia esitti alkuperäisissä elokuvissa MichaelNyqvist ja uudessa versiossa ihana Daniel Craig. Olen ollut sitä mieltä, että alkuperäinen Michael ei ole koskaan vastannut minun mielikuvaani hahmosta, minkä taas Daniel tekee.  Daniel oli minulle se oikea Mikael Bloqvist. 

Muista hahmoista olin tosi tyytyväinen Erikan esittäjään Robin Wright, sillä hän oli juuri sen ikäinen kuin olin ajatellut. Henrik Vangerina loisti ihana Christopher Plummer,mutta Bjurmanin ja Palmgrenin esittäjät oli täydellisiä pettymyksiä ja epäonnistuneita.

Huomaa myös, että Noomi Rapacea ja Michael Nyqvistiä tuodaan amerikkalaisen tietoisuuteen suosituissa jatko-osissa: Noomi Sherlock Holmes : A Game of Shaddows ja Michaelia Mission Impossible: Ghost Protocol

Alkuperäisissä elokuvissa puhutaan ruotsia, ja se sopiikin elokuva-trilogiaan kuin nenä päähän. Amerikkalaisessa versiossa englantia puhuvat näyttelijät on käsketty murtamaan englantia ruotsalaisittain, ja itseäni se ei miellyttänyt. Kuvitelkaa nyt amerikkalainen ääntämässä ruotsalaisia nimiä… voi sissus :D Hauskaa se on kieltämättä, mutta se vie elokuvien keskittymisen vääriin asioihin.


Jos et ole vielä katsonut alkuperäisiä elokuvia, älä katso niitä ennen uudempaa versiota. Saatat saada oikein kuvitelman tästä versiosta, jota voit sitten vertailla alkuperäisiin. Tämä on minun ja Maijan neuvo, ei ole niin paljon odotuksia kun ei tiedä mihin vertaa, vai mitä Maija? ;)



Alkuperäinen elokuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti