sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Sherlock Holmes: A Game of Shadow


Lähde: www.aceshowbiz.com


Rakkauden salapoliisiromaaneihin on perinyt äidiltäni. Meillä katsotaan aina Hercule Poirot, Miss Jane Marple ja Sherlock Holmes- sarja ja leffat telkkarista (me molemmat) ja elokuvissa (minä). Näissä kaikissa hahmoissa on se yhtäläisyys, että aina näyttää siltä, että peli on menetetty, mutta aina salapoliisi on ollut askeleen edellä. Niin käy aina, vaikka sen aina unohtaakin. <3

Lähde: www.aceshowbiz.com

Lähde: www.aceshowbiz.com


Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) on vannoutunut poikamies, eikä tajua miksi rakas Watson (Jude Law) haluaa kahlita itsensä avioliittoon. Sherlockin elämään ei ole naisia mahtunut, paitsi ovela Irene Adler (Rachel McAdams), jonka Sherlock pian taas tapaa. Holmes on seurannut usean kuukauden ajan Tohtori James Moriartyn (Jared Harris) puuhia, Lontoon rikollispiirien nero, ja kaikki pienikin uutinen lehdissä tuntuu antavan uuden johtolangan Tohtoria varten. Miksi Irene Adler vie pakettia Tohtori Moriartyltä eräälle ylimystömiehelle? Miksi paketti meinaa aiheuttaa huutokaupassa sekasortoa? Miksi Irene tapaa Moriartyn teehuoneella?

Lähde: www.aceshowbiz.com




Lähde: www.aceshowbiz.com





Holmes lähtee jäljittämään johtolankaa ja Watson lähtee mielellään mukaan, sillä hän ajattelee Holmesin järjestäneen hänelle polttarit. Polttareihin ei kuitenkaan osallistu Holmesin ja Watsonin lisäksi kuin Holmesin veli Mycroft Holmes (Stephen Fry), joka on vapaamielinen herrasmies. Holmes on tullut kapakkaan etsimään mustalaisnaista, joka toimii ennustajana, Madam Simza Heron (Noomi Rapace). Holmes on saanut kirjeen Simzan veljeltä, joka on nyt kadonnut. Simza tullaan tappamaan kyseisen kirjeen vuoksi, jos hän ei tottele Holmesia. Simza ei tiedä, luottaako Holmesiin, mutta kun tappajat ovat ovella, vaihtoehtoja on hyvin vähän. Tappelukohtauksen jälkeen, Holmes ajaa Watsonin häihinsä, paita repeytyneenä, pölyssä ja silmä mustana. Mary Watson (Kelly Reilly) katsoo tilannetta ihmetellen, mutta ei kysele mitään. Holmes häviää häistä, ja Maryn ja Johnin häämatka voi alkaa junamatkalla.

Lähde: www.aceshowbiz.com


Junamatkasta muodostuu ajojahti, sillä pian matkan alettua Watson aiotaan tappaa tuoreen vaimonsa edessä ja Holmes ilmestyy hyttiin naiseksi pukeutuneena.  Mary heitetään veteen liikkuvasta junasta ja Watson syyttää Holmesia vaimonsa taposta. Holmes kehottaa Watsonia luottamaan häneen ja tulevansa makaamaan viereensä hytin lattialle. Watson tekee vastentahtoisesti näin, ja pian huomaa, että 2 sekunttia myöhemmin hänkin olisi ollut kuollut vaimonsa kanssa.

Lähde: www.aceshowbiz.com


Pian Holmes menee tapaamaan Tohtori Moriatya ja toteaa, että tämä on vaarallisempi kuin oli ajatellut. Moriarty tekee selväksi, että jos hän löytää Holmesin tieltään, Watsonin kävisi huonosti. Holmes lähtee selvittämään miten Irene Adler, räjähdetehtaan omistajan kuolema, plastiikkakirurgi, mustalaisennustaja ja Moriarty liittyvät toisiinsa? Vai liittyvätkö ne lainkaan toisiinsa, onko Holmes kerrankin väärässä?

Enempää en halua kertoa juonesta, sillä se on monimutkainen ja täynnä kiemuroita, mutta olin äärettömän iloinen nähdessäni kyseisen elokuvan. Luulin jo ennen elokuvan loppuhuipennusta, että perhana, ei hitto, ei hitto, ennen kuin matto vedettiin todellisesti jalkojeni alta. TOTAALLISESTI!

Robert Downey Jr. on ihanan erilainen Sherlock Holmes ja ihan omaa luokkaansa. Häntä ei voi verrata mihinkään toiseen Holmesiin, sillä hän tekee yksilöllistä tulkintaa rakastetusta salapoliisista. James Moriartyn esittäjä Jared Harris oli loistava, sillä hänen hymynsä kätki kaiken kataluuden taakseen. Mycroft veljen esittäjä toi veljeen ennen näkemätöntä hauskuutta ja vapautuneisuutta, jota ennen ei ole nähty. Ja loistava lisä elokuvaan tuo Noomi Rapace, joka näyttää, että hän osaa olla muutakin kuin hakkeri Lisbeth Salander.

Upea lisämauste toiminnantäyteiseen elokuvaan, jossa täytyy olla silmätarkkana, jotta ei tule yllätetyksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti